Op deze pagina:
Prijs Umidigi UWatch GT
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
16.99 EUR
Zie het aanbod | Amazon France

44 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Umidigi uWatch GT review / volledige test (sport smartwatch)

Umidigi uWatch GT test, review en prijs

Categorie: Smartwatch

Sinds begin 2020 test ik ook smartwatches omdat er eindelijk interessante producten zijn voor een lagere prijs dan een traditioneel horloge.

Toen ik de Umidigi F2 wilde kopen voor mijn smartphonetests, zag ik dat Umidigi begonnen was met de verkoop van smartwatches. Umidigi is geen premium merk, hun argument is de prijs en met deze uWatch GT bieden ze een smartwatch voor sportliefhebbers onder 40€.

De uWatch GT is daarom slechts iets duurder dan een aangesloten smartband en biedt een ervaring die gelijkwaardig is aan die van andere smartwatches.





Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Umidigi uWatch GT test, review en prijs
Huawei Watch GT Active test / review / prijs
Mi Band 5 Test / Review
Amazfit X Curved test / review

Prijs Umidigi UWatch GT

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Umidigi UWatch GT van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
LvBu Classique Sport Silicone Bracelet De Remplacement pour UMIDIGI Uwatch GT/Uwatch 3 Smartwatch (2...
2020-10-20 06:58
17 EUR
Juego de 6 correas compatibles con Umidigi Umidigi UFit/Umidigi UFit/Umidigi Uwatch GT, correa de si...
2020-10-20 06:46
21 EUR
SkyBand Metal Acier Classique Bracelet De Remplacement pour Montres connectées UMIDIGI Uwatch GT/Uw...
2020-10-20 06:58
25 EUR
SkyBand Metalica Acero Moda Correas para Reloj Inteligente UMIDIGI Uwatch GT/Uwatch 3 / UMIDIGI UFit...
2020-10-20 06:46
25 EUR
LvBu Armband Kompatibel Für UMIDIGI Uwatch 2S, Sport Silikon Classic Ersatz Uhrenarmband Für UMIDI...
2020-10-20 07:04
26 EUR
Smartwatch Uomo, UMIDIGI Uwatch3 Orologio Fitness Tracker Bluetooth Smart Watch Android iOS Cardiofr...
2020-10-20 07:05
29 EUR



helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

20/03/2020 Bestelling van de smartwatch Umidigi uWatch GT op de officiële website van Umidigi (in voorverkoop)
06/04/2020 uWatch GT ontvangen

Waarom deze telefoon?

Ik ontdekte de Umidigi uWatch GT een beetje bij toeval omdat ik oorspronkelijk een smartphone (Umidigi F2) wilde kopen en toen ik de smartphone bestelde, zag ik dat de uWatch GT in voorverkoop was voor minder dan 40€.

De prijs was dus de belangrijkste factor in mijn keuze, maar ik wilde ook zien of Umidigi een opener product zou aanbieden dan Huawei. De laatste smartwatch die ik heb getest (Huawei Gt Active) werkte alleen op Huawei of Honor, dit is voor mij een grote fout. Umidigi is een kleine fabrikant, ze hebben gekozen voor een horloge dat op andere smartphones kan werken.

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

De doos van de uWatch GT is vrij groot in vergelijking met de grootte van het product. Ik vind de specifieke kenmerken van het merk Umidigi terug bij de keuze van de verpakkingsdoos en de aanwezigheid van het merk. Umidigi mag dan wel een kleine fabrikant zijn, maar ze zijn vrij consistent in hun verpakking.

De doos bevat het horloge, een grote handleiding (echt nutteloos) en een kabel om het horloge op te laden.



Eerste configuratie

De Umidigi uWatch GT heeft geen speciale configuratie nodig. In een paar klikken is de smartwatch volledig operationeel, u hoeft het alleen maar aan te sluiten op een smartphone om de functies te gebruiken.

Ik hoefde geen firmware-update te doen zoals bij de Huawei Active GT die 9 keer moest herstarten vooraleer de juiste firmware te krijgen.

Afwerking

De Umidigi uWatch GT is geen premium smartwatch, Umidigi heeft zich duidelijk gericht op kleine budgetten door een smartwatch aan te bieden voor deze prijs.

De kleine prijs rijmt vaak met een slechte afwerking, maar dit is verre van het geval met deze uWatch GT. De smartwatch is gemaakt van plastiek, maar op geen enkel moment had ik de indruk dat ik een product van slechte kwaliteit om mijn pols had.

De uWatch GT is vergelijkbaar met de Huawei Active GT die ik eerder dit jaar heb getest. De Huawei kost minstens het dubbele van de prijs van de uWatch GT, het verschil in afwerking is duidelijk niet zo groot.

De uWatch GT kan worden bediend vanaf het aanraakscherm in combinatie met de twee grote knoppen aan de rechterkant. Je hoeft de handleiding niet te lezen om de uWatch GT onder de knie te krijgen, de menu's zijn vrij logisch.

Je kunt het horloge opladen met een bijgeleverde kabel, deze kabel is gemagnetiseerd en wordt natuurlijk op de connector van het horloge geplaatst. De plaatsing is niet echt ideaal, maar om het horloge op te laden moet je het horloge toch verwijderen.



Connectiviteit

De Umidigi uWatch GT verbindt via Bluetooth met de smartphone, hij heeft geen GPS-chip. Het is toegankelijk op elke bluetooth-telefoon, dus je hoeft geen Umidigi-telefoon te kopen om het te gebruiken.

Batterijduur

De Umidigi uWatch GT heeft een autonomie van 2 tot 3 weken als je niet aan sport doet. Als je daarentegen dagelijks gaat sporten met behulp van de tracking van het horloge, krijg ik een autonomie tussen 7 en 9 dagen.

Schermkwaliteit

De weergave van de Umidigi uWatch GT is verrassend goed voor deze prijsklasse. Het biedt een goed contrast, alles is perfect leesbaar, zelfs de kleinste tekens.

Het display heeft een goede helderheid waardoor u het uWatch in bijna alle omstandigheden kunt gebruiken. In heldere omstandigheden moet u waarschijnlijk het horloge een beetje kantelen om wat cijfers te kunnen lezen.

Het display heeft geen automatische helderheid, wat betekent dat u bij constante helderheid 's nachts wakker kan worden gemaakt door het licht van het horloge.

Het display kan direct vanuit het horloge worden aangepast, u kunt kiezen uit 5 verschillende soorten displays. De applicatie die met de telefoon wordt gebruikt, staat niet toe om andere schermen toe te voegen.

Features

De Umidigi uWatch GT maakt gebruik van gesloten, private software, dus je kunt geen applicaties of functies toevoegen.

U vindt de volgende kenmerken:
- tijd
- controle van het aantal stappen, het aantal calorieën en de hartslag
- weer
- 12 sportmodi
- het lezen van inkomende berichten (alleen SMS)
- stopwatch

De hartslagmonitoring is niet continu, wat betekent dat als je traint, je globale indicatoren krijgt zoals de maximale/minimale hartslag, maar je ziet geen seconde per seconde volgen.

Besturingssysteem

Hartslagmonitoring
De Umidigi uWatch GT stel je in staat om je hartslag te monitoren, maar biedt geen continue monitoring. U kunt uw hartslag in realtime zien wanneer u de functie op het horloge opent, je ziet ook de hoogste en laagste hartslag van de dag. In tegenstelling tot veel andere horloges zie je echter geen grafieken die de ontwikkeling van je hartslag gedurende de dag weergeven.

De VeryFitPro applicatie biedt ook niet de mogelijkheid om de evolutie van de hartslag op een grafiek te zien. Ik vind het een beetje jammer als je je resultaten na het sporten wilt analyseren.

De hartslagwaarden liggen vrij dicht bij wat ik krijg met een Mi-Band 4, deze waarden liggen vrij dicht bij de werkelijkheid met een maximale afwijking van 5 tot 10%.

Slaapgegevens
Met de uWatch GT kun je je slaap controleren door de gegevens in 3 categorieën in te delen: diepe slaap, lichte slaap en waakzaamheid.

Ik weet niet of deze gegevens geloofwaardig zijn omdat elk horloge verschillende berekeningen lijkt te maken. Tot nu toe geven alle horloges die ik heb getest aan dat ik een diepe slaap tekort heb, met de uWatch GT is het tegenovergestelde het geval. Wie heeft er gelijk? Ik weet het niet.

Het horloge is gemakkelijk voor de gek te houden als je 's nachts niet actief bent (bv. TV kijken), het houdt rekening met het feit dat je slaapt. Het is hetzelfde probleem op alle andere horloges die ik heb getest.

Aantal stappen.
Ik heb nog geen horloge gevonden dat het aantal stappen correct kan meten en de uWatch GT is niet de beste voor dit soort metingen. Als ik mijn stappen handmatig tel, schat de uWatch een hoger aantal stappen en soms meer (twee keer het werkelijke aantal stappen). Soms vond ik dat de stappen helemaal niet gemeten werden (zelfs als ik goed met mijn armen zwaaide).



App

De Umidigi uWatch GT moet worden gebruikt met de VeryFitPro-applicatie die gratis beschikbaar is in de Play Store. Ik had nog nooit van deze applicatie gehoord.

Ik heb het horloge niet kunnen gebruiken met een andere applicatie zoals Runtastic, Strava, Mi Fit, Samsung Health of Huawei Health.

Met de VeryFitPro-applicatie kun je je smartphone synchroniseren met je horloge en hartslaggegevens, stappentellingen en slaapgegevens ophalen.

Deze gegevens worden per dag geordend, zodat je gemakkelijk terug kunt gaan en alles wat het horloge heeft opgenomen kunt vergelijken.

De app is vrij eenvoudig in vergelijking met apps zoals Strava, maar heeft het voordeel dat het volledig gratis is. Het zal zeker niet geschikt zijn voor hardcore atleten, maar dat is toch niet het doel van het horloge.



Compatibiliteit

De Umidigi uWatch GT kan in principe worden gebruikt met elke bluetooth-compatibele smartphone die gebruik kan maken van de VeryFitPro-applicatie.

Ik heb het getest met verschillende telefoons (Xiaomi, Motorola, Realme, Umidigi) en het werkte elke keer.

Metingen



Het besturingssysteem van de Umidigi uWatch GT is eenvoudig te gebruiken en het geheel verloopt vrij vlot, ook al reageert het scherm soms niet altijd met de verwachte respons.

Naar boven:
Toegang tot berichten (SMS)

Naar beneden:
Instellingen en helderheid

Naar links/rechts:
Toegang tot de sportfuncties
Toegang tot het weerbericht
Toegang tot de hartslag
Toegang tot de stopwatch

Met de knop linksboven kan je één van de beschikbare sporten activeren, met de knop hieronder kan je teruggaan in de menu's.


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Vergelijk Umidigi UWatch GT met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Umidigi uWatch GT
Batterijprestaties44
Schermkwaliteit45
Afwerking kwaliteit3.54.5
Connectiviteit3.54.5
Compatibiliteit44.5
GPS-prestaties04
Toepassing44.5
Betrouwbaarheid van metingen3.54.5
Makkelijk te gebruiken4.54
Kenmerken44.5
Besturingssysteem3.54.5
Totale score38.548.5
Wereldwijde ranglijst
1. Amazfit Gts 48.5 / 77
2. Huawei Watch Gt Active 41.5 / 70
3. Mi Band 4 41 / 70
4. Mi Band 5 40.5 / 70
5. Mi Band 3 39.5 / 70
6. Umidigi Uwatch Gt 38.5 / 70

Test / beoordeling conclusie

De Umidigi uWatch GT is een horloge voor een niet veeleisend publiek dat op zoek is naar een goedkope smartwatch. Het voldoet perfect aan zijn missie om basisfunctionaliteit aan te bieden tegen een zeer lage prijs. Dit horloge is niet ontworpen voor sportliefhebbers die op zoek zijn naar prestaties omdat de metingen niet betrouwbaar genoeg zijn.

Sterktes
Leesbaarheid van het display
Gebruiksgemak
Compatibiliteit met vele smartphones
Levensduur van de batterij


Zwaktes
Metingen niet altijd betrouwbaar
Slechts één applicatie beschikbaar
Nauwkeurigheid van de bewegingen op het scherm

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd