Op deze pagina:
Prijs Chuwi Hipad Plus
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
203 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress.

6 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen
Chuwi Hipad Plus: test / review (iPad kloon)

Chuwi Hipad Plus: test / review

Categorie: Tablets

De wereld van tablets is enorm gegroeid met de komst van de iPad en elke generatie heeft de verkoop van tablets wereldwijd een boost gegeven. Veel andere merken begonnen tablets te produceren, eerst Chinese producenten en daarna liep de verkoop van tablets op. Tegenwoordig vechten twee grote merken (Apple en Samsung) om het grootste stuk van de taart, de anderen vechten niet in dezelfde categorie maar bieden interessante producten aan. In de lagere prijsklassen vinden we de meeste Chinese tablets met een paar fabrikanten die een reputatie hebben opgebouwd. Dit is het geval bij Chuwi die hun nieuwe Chuwi Hipad Plus-tablet lanceert en de naam alleen al geeft een indicatie van waar ze hun inspiratie vandaan haalden. [b][b] Er gaat niets boven een iPad? Misschien, maar we hebben het over een tablet die rond de € 200 wordt verkocht met een 11-inch scherm, 2k-resolutie, een gepolijste afwerking, Android 10, een gewicht van 500 gram en het minimum qua prestaties. Ik heb een paar maanden geleden de kans gehad om een Chuwi-pc te testen, ik gebruik hem nog steeds en ik ben er redelijk tevreden over. Ik zei tegen mezelf dat ik mijn geluk ging beproeven met deze tablet. [b][b] Als u de tablet via de officiële website koopt, kunt u de code HPP10SP gebruiken met de volgende link: Chuwi Hipad Plus / Chuwi Store [b] De tablet is verkrijgbaar in Spanje, dus u hoeft geen extra belastingen te betalen voor levering. [b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Chuwi Hipad Plus gekocht heb: https://bit.ly/2NRcXPC[b]

Structuur van mijn test

Ik test tabletten volgens een vooraf bepaalde structuur (zie hieronder) om u zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, nemen meerdere dagen in beslag en voor de fototests moet ik soms wachten op goed weer om foto's in goede omstandigheden te kunnen nemen. Ik ben dus verplicht de tests stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit terug te komen als de test nog niet klaar is op het moment van je bezoek.

Prijs Chuwi Hipad Plus

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Chuwi Hipad Plus van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
chuwi hipad plus 2k ips screen 11inch tablets mt8183v/a octa core 4gb ram 128g rom android 11.0 sys...
2021-09-18 02:43
239 USD
chuwi hipad plus 11inch 2k ips screen tablet mt8183v/a octa core 4gb ram 128g rom android 11.0 syst...
2021-09-17 04:29
239 USD
2021 chuwi hipad plus 11 inch 2176*1600 resolution, mt8183v/a octa core, 4gb ram 128gb rom, android ...
2021-09-16 17:22
246 USD
chuwi hipad plus 11 inch tablet 2176x1600 mt8183v/a octa core 4gb ram 128gb rom tablets pc android 1...
2021-09-18 13:50
257 USD
world premiere tablet pc chuwi hipad plus android 11 os 11" 2k fullview screen octa core mail-g72 gp...
2021-09-17 04:29
258 USD
chuwi hipad plus 11inch 2k ips screen tablet pc mt8183v/a octa core android 11.0 system 4gb ram 128g...
2021-09-18 02:43
267 USD
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

25 maart 2021: Aankoop van de Chuwi Hipad Plus-tablet van de officiële Chuwi.com-website [b] 31 maart 2021: ik heb de tablet ontvangen, de levering was snel, de test kan beginnen.[b]

Waarom deze tablet?

Ik heb de afgelopen 10 jaar de mogelijkheid gehad om verschillende soorten tablets te gebruiken, heb een iPad gehad, een Samsung Galaxy Tab-tablet en heb ook een Microsoft Surface Pro gekocht. Ik wilde al heel lang een Chinese tablet testen, maar ik moest een product vinden dat zoveel mogelijk mensen kon interesseren. Het was een beetje toevallig dat ik de Chuwi Hipad Plus ontdekte, de naam deed me een beetje glimlachen, de bedoelingen van Chuwi lijken vrij duidelijk. [b][b] Voor 200 €, droom niet, je zult geen tablet van het niveau van een iPad vinden voor meer dan 500 €, maar dat betekent niet dat de Chuwi-tablet geen interesse heeft. Het uitgangspunt is de prijs zoals de meeste Chinese producten. Wat me toen (in theorie) verleidde, is het 11-inch scherm en de resolutie van 2k. Een tablet is niet meer en niet minder dan een scherm waarop kenmerken van een telefoon zijn bevestigd, dus het scherm moet het uitgangspunt zijn. Deze tablet zal zich voornamelijk richten op consumenten van media zoals video's (lokaal of via YouTube) of degenen die veel op internet surfen. Ik denk niet dat de tablet geschikt is voor 3D-gaming, maar casual gaming zou geen probleem moeten zijn. [b][b] Ik zou hetzelfde testprotocol toepassen als voor telefoons en als de ervaring succesvol is, zou ik misschien andere tablets kunnen testen.[b]

Uitpakken

De Chuwi Hipad Plus-tablet is het tweede Chuwi-product dat ik koop, ik kocht een paar maanden geleden een Larkbox op Indiegogo. Toen ik de Larkbox ontving, zei ik tegen mezelf dat aangezien het een project was dat via crowdfunding werd gelanceerd, de verpakking daarom een beetje experimenteel was. Nee, Chuwi verzendt zijn producten in verpakkingen met karton dat lijkt te zijn gerecycled. Het heeft geen invloed op het product, het is gewoon ongebruikelijk. [b][b] De tablet is zeer goed verpakt in twee lagen schuim voor betere schokabsorptie en bevat naast de tablet een handleiding, een USB type C kabel en een oplader. [b][b] Het scherm wordt beschermd door een dubbele plastic film, je moet de eerste laag verwijderen om de beschrijving van de tablet te verwijderen maar je kunt het tweede deel laten omdat het erg goed geplaatst is en niet interfereert niet met de fotosensor en de lichtsensoren op het voorpaneel. [b][b][b]

Eerste configuratie

De configuratie van de Chuwi Hipad Plus volgt precies hetzelfde principe als de configuratie van een Android-telefoon, ik vond dezelfde schermen zonder enige poging om ongewenste applicaties (bloatware) te installeren. Met de Chuwi Hipad Plus kunt u ook een configuratie in de cloud ophalen, zelfs als deze van een telefoon komt. U kunt niet alleen uw favoriete applicaties herstellen, maar u kunt ook uw identificatiegegevens voor uw mailboxen herstellen.[b]

Afwerking

De naam die Chuwi voor deze tablet heeft gekozen, evenals de presentatie op hun site, laten geen twijfel bestaan over de boodschap die ze willen overbrengen over de finish. De Chuwi Hipad Plus is een instapproduct met een nette uitstraling en de wil om eruit te zien als een high-end product. Oké, dit is duidelijk geen high-end afwerking, maar we zijn nog ver verwijderd van de instaptabletten die we in grote hoeveelheden op Aliexpress vinden. Het afwerkingsniveau is dan ook erg goed voor een tablet voor deze prijs. [b][b]
Ik ben niet gewend om tablets te testen, dus ik ontdek de Chuwi Hipad Plus een beetje met een frisse look. De power knop zit rechtsboven naast de usb c poort, dit vind ik een merkwaardige positionering voor een usb poort omdat ik de indruk heb dat dit soort aansluiting meestal onderin de tablets zit. Ik kan me echter voorstellen dat het laden van bovenaf praktisch kan zijn als je de tablet gebruikt tijdens het opladen. [b][b]
Aan de linkerkant is er een lade die plaats biedt aan een geheugenkaart, er zijn ook 2 luidsprekeruitgangen maar er wordt er maar één gebruikt (de onderste). Aan de rechterkant vind ik dezelfde twee roosters, maar er wordt er maar één gebruikt voor het geluid. Bovenaan de rechterrand bevinden zich twee kleine volumeknoppen, deze zijn kleiner dan die op een telefoon. [b][b]
De achterkant is bedekt met een antislip materiaal (aluminium) met een mat effect dat een metaalachtig gevoel geeft. De camera steekt aan de achterkant vrij sterk uit, waardoor het niet mogelijk is om de tablet echt plat te leggen. Het stoort me niet, maar het is duidelijk iets dat sommige mensen kan irriteren. Het merk Chuwi verschijnt aan de onderkant met een magnetische connector, ik weet nog niet waar het voor is, ik kan me voorstellen dat het bedoeld is voor een dockingstation, ik zal het later controleren. [b][b] De Chuwi Hipad Plus is een 11 inch tablet, hij is net iets groter dan het traditionele 10 of 10.9 formaat, het scherm wordt niet onderbroken door een stoot zoals op de smartphones, de randen zijn dikker . De boven- en onderrand nemen bijna een centimeter in beslag, de zijkanten nemen ongeveer de helft van de bovenrand in beslag. [b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De gekochte Chuwi Hipad Plus heeft een geheugencapaciteit van 4Gb en een SSD-opslaggeheugen van 128Gb om goede lees-/schrijfprestaties te garanderen. Het is mogelijk om een geheugenkaart toe te voegen om deze capaciteit uit te breiden. [b][b] In termen van connectiviteit ondersteunt de Chuwi Hipad Plus Bluetooth 5.0 en dual band wifi. [b][b] Ik heb een screenshot gemaakt met HW Info om de technische kenmerken van de tablet samen te vatten. Wat ik me herinnerde: [b] - 2176x1600 resolutie [b] - versnellingsmeter, geen gyroscoop [b] - 13MP camera aan de achterkant, 4,9MP aan de voorkant, twee in 2,8 mm (bijna ultragroothoek) [b] - widevine L3-codec om Netflix te kunnen gebruiken [b][b]

CPU / GPU Prestatie

[b][b]De Chuwi Hipad Plus is uitgerust met een Mediatek MT8183-processor, ik heb nog geen kans gehad om een telefoon te testen met dezelfde CPU, dus ik zal de prestaties bekijken met Antutu. [b][b] De Chuwi Hipad Plus is uitgerust met een ARM Mali-G72 grafische processor, ik heb deze processor in verschillende telefoons getest, het is een GPU op instapniveau in tegenstelling tot wat wordt vermeld op de officiële website van Chuwi . Dat betekent niet dat je niet met deze tablet kunt spelen, maar het kan zijn dat je een compromis moet sluiten over het detailniveau in games. Ik zou dit onderdeel daar ook testen, net als voor de telefoons.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 155713 punten met Antutu, deze score komt overeen met de prestaties van een instapmodel smartphone, de Chuwi Hipad Plus is dus geen high performance tablet. Ik heb geen prestatieproblemen ondervonden bij het gebruik voor alledaagse taken, ik heb ook PUBG Mobile geprobeerd (zie hieronder). [b][b] Voor een grote meerderheid van de gebruikers zal dit prestatieniveau voldoende zijn, deze tablet is echter niet bedoeld voor gamers die te veel concessies moeten doen op grafisch vlak. [b][b] koelen van de tablet lijkt effectief te zijn, aangezien ik nooit warmte voelde komen van de achterkant van de tablet toen ik Antutu draaide. [b][b][b]
[b][b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Chuwi prijst de grafische prestaties van zijn tablet op zijn site en daardoor kan het lijken alsof deze tablet elk spel kan draaien Dit is niet helemaal correct. U kunt de meeste games waarschijnlijk spelen, maar u zult een compromis moeten sluiten op het gebied van de grafische weergave. [b][b] Bij het testen van PUBG Mobile op een telefoon, voel ik niet echt de achteruitgang in kwaliteit op instaptelefoons, aangezien de schermen vrij klein zijn in vergelijking met een tablet. Op een 11 inch scherm zoals op dit schilderij is de degradatie van de texturen duidelijk zichtbaar. Dit belet je niet om te spelen, maar de verslechtering van het grafische niveau is noodzakelijkerwijs meer zichtbaar. [b][b] Nadat ik 150.000 punten op Antutu had gekregen, dacht ik dat de game-ervaring met PUBG Mobile niet goed zou zijn, maar ik was positief verrast. De game schokt soms, maar niet zozeer dat je niet kunt spelen, het grote scherm biedt een interessantere game-ervaring dan op een telefoon, het reactievermogen van het scherm is redelijk goed. [b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
[b]Wifi-signaal[b]Ik heb iets minder dan 300 metingen van het wifi-signaal gedaan om ten eerste de gevoeligheid voor het signaal te beoordelen en ten tweede om de stabiliteit ervan te meten. Laten we beginnen met het signaal. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -50,64 dBm over alle metingen, waarbij ik -44 dBm krijg voor een telefoon die ik vaak gebruik en goede prestaties levert. De Chuwi Hipad Plus zit daardoor wat onder het gemiddelde qua gevoeligheid voor het wifi signaal. [b][b] Het wifi signaal is over het algemeen redelijk stabiel gebleven, ik heb een bereik van -48 dBm tot -58 dBm maar met een groot deel van de metingen rond de -50 dBm. Het signaal bleef daardoor op alle metingen van goede kwaliteit.[b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/48

[b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:47
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/47

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Ik gebruik meestal de GPS-test-app om het niveau van GPS-nauwkeurigheid te meten, maar de app is er nooit in geslaagd om het GPS-signaal op te pikken ondanks toestemming. Op Google Maps daarentegen geen probleem, de locatie was direct bereikbaar. In de instellingen hebben beide apps dezelfde rechten, maar omdat ik GPS-test (en andere vergelijkbare apps) niet kon starten, kon ik de nauwkeurigheid van het signaal niet meten.[b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Redmi 9c 2m
7. Umidigi Bison 2m
8. Poco M3 Pro 2m
9. F150 R2022 2m
10. Redmi Note 9t 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:23
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/23

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Ik heb mijn testapplicatie die ik voor smartphones gebruik op deze tablet hergebruikt om een indicatie te geven van de batterijduur. Met het scherm op 100% kreeg ik een batterijduur van 334 minuten en met het scherm op 50% kreeg ik een batterijduur van 887 minuten. Het verbruik is dus niet lineair omdat de autonomie op 50% 2,89x beter is dan op 100%. Het scherm is dan ook vrij gretig op 100%, als je op autonomie mikt zal je de juiste balans moeten vinden tussen helderheid en autonomie. [b][b] Ik ben een beetje teleurgesteld over deze autonomie, maar ik heb geen vergelijkingspunten omdat ik al jaren geen tablet heb gekocht, maar ik stel me dat voor, tenzij ik meer dan 5 uur achter elkaar op de tablet, zou deze autonomie voldoende moeten zijn voor de meeste gebruikers.[b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]Om de foto's die volgen te maken, heb ik mijn gebruikelijke objecten gebruikt om een puur technische test te doen. Deze foto's zijn altijd onder dezelfde omstandigheden en in het bijzonder met dezelfde belichting gemaakt. Deze belichting is ook behoorlijk krachtig en toch zijn de foto's behoorlijk onderbelicht. De tablet heeft gekozen voor een sluitertijd van 1/100 met een vrij lage gevoeligheid, het had makkelijk de ISO gevoeligheid kunnen verdubbelen om meer licht te recupereren maar er is geen handmatige modus, ik niet Dus ik kon zijn hand niet een beetje forceren .
[b][b]
[b][b]
De onderbelichting is erg opvallend, het beïnvloedt natuurlijk de kleuren, maar ik vind dat ook de scherpte is niet uitzonderlijk. Dit eerste technische overzicht laat zien dat deze tablet geen benchmark gaat worden op het gebied van fotokwaliteit, maar het is niet de roeping van een instaptablet, dus ik zal er niet bij stilstaan.[b][b]Foto test / zon[b]Tablets (en vooral instapmodellen) hebben nog nooit geschenen voor de kwaliteit van hun foto's. Ik had nog geen uitgebreide tests van een tablet gedaan maar de Chuwi Hipad Plus bevestigt wat ik al dacht. Afgezien van de onpraktischheid van het gebruik van een tablet om foto's te maken, is de kwaliteit niet uitzonderlijk. Ik heb de obsessie van sommige toeristen nooit begrepen om met een 10-inch tablet rond te lopen om hun vakantie te vereeuwigen, het is niet praktisch en het resultaat is dat van een smartphone niet waard voor een prijsequivalent. [b][b] Hier zijn enkele foto's genomen onder goede omstandigheden (zon, licht bewolkte lucht). Het eerste wat me opviel is de dominantie van groen/blauw in de foto, de kleurtemperatuur klopt niet. Het dynamisch bereik is niet erg breed, want waar de lucht heel blauw zou moeten zijn met goed gedefinieerde wolken, heb ik een lucht die veel te helder is met wolken die verloren gaan in dit te heldere blauw. Ik heb een paar gebieden met overbelichting, ook ter hoogte van de boeien in het water. [b][b] De scherpte is niet slecht en is vrij consistent, ik zie geen gebieden waar de onscherpte slecht wordt beheerd (behalve misschien aan de periferie nabij de randen). Aan de andere kant is de scherpte voor de verre elementen niet erg goed beheerd, want als ik inzoom tot 100%, zie ik een penseeleffect. De details vervagen en ik heb de indruk voor een schilderij te staan. [b][b] Deze tablet is vooral een product om op een comfortabele manier media te consumeren, het is op geen enkele manier ontworpen om een camera of een smartphone te vervangen.
[b][b]
[b][b]
[b][b]
[b][b]
[b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]Deze tablet heeft geen stabilisatie voor video, dus gebruik hem niet tijdens het verplaatsen omdat bewegingen en schokken niet worden opgevangen. In deze prijsklasse is het heel normaal, voor een effectieve stabilisatie heb je een krachtige CPU/GPU nodig en dit vertaalt zich in een hogere prijs.[b]Video normale condities Mijn opmerkingen over het videogedeelte zullen volgen die van het fotogedeelte, de sensor die voor de video wordt gebruikt is dezelfde als voor de foto, dus we vinden dezelfde kenmerken. Met de foto/video applicatie kun je geen aanpassingen doen aan resolutie, framerate of dat soort dingen. De tablet zal daarom video's van 720p in 30fps met monogeluid in 48khz produceren. De video's hebben ook dit colorimetrische probleem dat ik in het fotogedeelte noemde, de scherpte is acceptabel zolang je de video niet op een groot scherm afspeelt. Ik vind de overgang tussen lichte / donkere gebieden redelijk goed werken en de video is over het algemeen vrij soepel. [b][b] Zoals ik schreef voor het fotogedeelte, zijn instaptablets niet ontworpen om goede video's te produceren, een instaptelefoon zoals de Redmi Note 10s 'doet het een stuk beter voor dit soort ding.[b]

Audiokwaliteit

Ik gebruik vrijwel altijd dezelfde video voor mijn audiotests, dit maakt het gemakkelijker om te vergelijken, maar Billie Eilish staat toe dat haar liedjes in de video's worden gebruikt, het bespaart me de moeite om mijn videos. De Chuwi Hipad Plus heeft aan weerszijden van de tablet een speaker, de positie is vrij laag en het is vaak de plek waar je je handen neerlegt. U moet er daarom voor zorgen dat u uw handen spreidt om er optimaal van te profiteren. [b][b] Het geluid dat door deze luidsprekers wordt geproduceerd, is van goede kwaliteit voor een tablet op instapniveau, het geluid is niet gedempt en ik kwam even boven de 90 dB. De kwaliteit is natuurlijk niet vergelijkbaar met een speciale luidspreker die een meer natuurgetrouw geluid zal produceren op alle frequenties, maar de Chuwi Hipad Plus produceert een geluid dat vrij vergelijkbaar is met instaptelefoons.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Colorimetrie[b]
Ik heb de colorimetrie van het scherm gemeten met dezelfde sonde die ik gebruik voor mijn smartphonetests. Ik heb een dE van 11,5 voor het wit, het is te veel, het wit heeft niet de juiste temperatuur het is op 8754K waar het op 6500 zou moeten zijn. Het wit is daarom een beetje blauwachtig. [b][b] Het colorimetrische verschil is bij andere kleuren minder belangrijk, ik heb waarden tussen de 4 en 7,5 afhankelijk van de kleur. Deze technische meting geeft aan dat het scherm van de Chuwi Hipad Plus kleuren niet erg natuurgetrouw weergeeft, maar ik heb eigenlijk nooit dagelijks last van dit probleem. Het scherm heeft een zeer goede resolutie, de beelden zijn goed gedetailleerd en de ervaring is goed. Alleen door foto's op een ander scherm te vergelijken zie ik de verschillen.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/48

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid gemeten van 338 cd / m² met de helderheid op maximum. Deze helderheid is voldoende voor een lezer binnenshuis maar in direct zonlicht daarentegen onvoldoende. Het zal daarom nodig zijn om de tablet te oriënteren om direct zonlicht te vermijden. [b][b] Ik heb een contrastverhouding van 1275: 1 gemeten met de sonde, met minimale verlichting kreeg ik 0.265 cd / m². Deze contrastverhouding is een gemiddelde contrastverhouding voor dit soort schermen.[b]

Besturingssysteem

[b]De Chuwi Hipad Plus draait Android 11 in een standaardversie, Chuwi heeft geen overlay ontwikkeld of ongevraagde applicaties toegevoegd. Android 11 werkt erg goed op deze tablet, ik heb geen problemen ondervonden tijdens mijn test. Dit soort product is ontworpen om inhoud zoals video's op YouTube, nieuws op Facebook, tijdschriften te lezen (bijv. Flipboard), ... en het doet het goed, de grootte en de resolutie van het scherm bieden een goede ervaring voor het consumeren van inhoud. [b][b] Deze tablet is niet ontworpen voor gamers, maar de meeste games zullen werken met soms wat opofferingen op het gebied van graphics.[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Test / beoordeling conclusie

[b]Ik had al heel lang geen tablet meer gekocht omdat ik hem niet echt nodig heb, ik besteed meer tijd aan het produceren van content dan aan het consumeren ervan, dus mijn pc blijft mijn belangrijkste hulpmiddel. Ik wilde deze tablet vooral testen om een idee te krijgen wat een Chinese instaptablet waard is en ik moet zeggen dat ik positief verrast was. Dus ja, de tablet is geen prestatiegerichte oorlogsmachine, maar daar is hij sowieso niet voor ontworpen. Het heeft ook geen erg getrouwe colorimetrie, maar vanuit het perspectief van contentconsumptie maakt dit niet uit. Zelfs als ik waarschijnlijk niet het eerste doelwit ben voor dit soort producten, kan ik het nut ervan volledig begrijpen en voor een prijs van ongeveer 200 € heb je hier een product dat je dagelijks kan vergezellen voor je digitale entertainment . [b][b] Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een instapproduct in handen had, het afwerkingsniveau is echt goed. Het scherm met een iets te hoge verzadiging geeft je een levendig beeld en met zijn 11 inch scherm biedt de tablet een gebruikscomfort dat je met een telefoon nooit zult kunnen krijgen. [b][b] Aan de andere kant stelde de batterij me een beetje teleur, want met een scherm op 100% heb ik een autonomie van ongeveer 300 minuten en het duurt ongeveer 300 minuten om de drums op te laden. Als u van plan bent een middag op het strand door te brengen zonder toegang tot elektriciteit, moet u de helderheid een beetje verlagen en het scherm zo richten dat het geen direct zonlicht ontvangt. prima, maar als uw vingers het scherm aanraken terwijl u uw tablet zijwaarts houdt , wordt er geen rekening gehouden met bewegingen in het midden van het scherm. [b][b] Dit product zou dus geschikt moeten zijn voor een redelijk groot publiek dat op zoek is naar een tablet om te internetten, video's te kijken, tijd door te brengen op Facebook of tijdschriften te lezen.[b]Sterktes[b]- schermgrootte / resolutie [b] - uitrustingsniveau [b] - prijs / kwaliteitsverhouding [b] - volume voor geluid [b][b][b]Zwaktes[b]- foto- / videokwaliteit [b] - batterijduur [b] - beheer van meerdere contacten op het scherm [b] - colorimetrie [b] - helderheid [b][b][b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd