Op deze pagina:
Goede deals
Prijs Xiaomi Mi Pad 5
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Xiaomi Mi Pad 5 : test / review / recensie

Xiaomi Mi Pad 5 : test / review (met promo code 269€)
Categorie: Tablets

Ik heb de afgelopen twee jaar veel smartphones getest en had nooit echt om tablets gegeven omdat ik dacht dat niemand er meer in geïnteresseerd was. Ik gebruik al jaren een Surface Pro, het is een geweldig product en ik had geen behoefte om een Android- of iOS-tablet te kopen. Gelukkig heb ik soms een oncontroleerbare nieuwsgierigheid en laat ik me verleiden door een eerste Chinese tablet (Chuwi Hipad Plus) en omdat ik dit product had gewaardeerd, testte ik een tweede (Teclast T40 Plus) maar nu keert Xiaomi terug naar de voorkant van de podium met de grote kanonnen door de lancering van de Xiaomi Mi Pad 5. [b][b] Xiaomi is al een paar jaar niet actief op de tabletmarkt, maar ze verrasten iedereen door de Mi Pad 5 mi 2021 te lanceren. Xiaomi werd geïnspireerd (om niet te zeggen "kopie") van Apple om zijn smartphones te ontwerpen door een veel agressievere prijs / prestatieverhouding aan te bieden, pasten ze hetzelfde recept toe met de tablet Mi Pad 5 door een premium tablet aan te bieden tegen een lagere prijs dan de concurrentie . Op het menu vinden we een prachtig 11 inch scherm, prestaties gelijk aan de iPad van 2020, UFS 3.1 en vele andere zaken! [b][b] Ik kon de kans om de Mi Pad 5 in de voorverkoop te kopen niet voorbij laten gaan en ik maak van de gelegenheid gebruik om enkele geweldige tips met je te delen. [b][b]

Goede deals

Ik kocht mijn Mi Pad 5 op Goboo.com voor € 299 in de voorverkoop (normale prijs: € 399). Goboo is een officiële Xiaomi-reseller in Europa, ze zijn gevestigd in Spanje en bieden twee jaar garantie. [b] Om van deze prijs te profiteren: Mi Pad 5 voor € 299 op Goboo.com [b][b] Ik vond een aantal andere goede deals op Aliexpress (levering vanuit sommige Europese landen): [b] Frankrijk: 269 € met code MI30 [b] Spanje: 299 € met code MIPAD45 [b] hoeveelheden zijn beperkt, dus wacht niet te lang![b][b][b]linkWebsite waar ik de Xiaomi Mi Pad 5 gekocht heb: Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Structuur van mijn test

Ik test tabletten volgens een vooraf bepaalde structuur (zie hieronder) om u zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, nemen meerdere dagen in beslag en voor de fototests moet ik soms wachten op goed weer om foto's in goede omstandigheden te kunnen nemen. Ik ben dus verplicht de tests stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit terug te komen als de test nog niet klaar is op het moment van je bezoek.

Prijs Xiaomi Mi Pad 5

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Mi Pad 5 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Xiaomi Mi Pad 5 Tablet PC Android 11 Snapdragon 860 Octa Core 11.0 Inch Screen...
2022-01-19 15:00
318 EUR
Xiaomi Mi Pad 5 Tablet PC MIUI 12 Snapdragon 860 Octa Core 11.0 Inch Screen WIFI...
2022-01-19 15:00
318 EUR
Xiaomi Mi Pad 5 Tablet PC Snapdragon 860 11 Inch 8720mAh 6GB 128GB Global ROM...
2022-01-19 15:00
344 EUR
original xiaomi tablet 5 11" mi pad 5 m870 6g+128g study/office/games...
2022-01-19 16:40
346 EUR
TABLET XIAOMI MI PAD 5 - 6GB+128GB-Snapdragon 860 - Pantalla IPS 2K 120HZ Negro...
2022-01-19 15:25
349 EUR
originele xiaomi tablet 5 11 "mi pad 5 m870 6g + 128g studie/office/games...
2022-01-18 18:26
350 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

22 september 2021: aankoop van de Xiaomi Mi Pad 5 op Goboo.com 14 oktober 2021: Ik ontving de Mi Pad 5 erg laat, maar Goboo verontschuldigde zich ervoor door een Mi Band 6, een schermbeschermer, een beschermende schaal en een geval. Ze hoefden het niet te doen, maar ik vond het gebaar merkbaar. Een goed punt voor hen![b]

Waarom deze tablet?

Xiaomi heeft de smartphonemarkt de afgelopen 2 jaar echt door elkaar geschud, ze hebben ook gediversifieerd met andere producten zoals verbonden armbanden, projectoren, scooters, schermen, projectoren en nog veel meer, maar ze misten een vlaggenschipproduct voor de tabletmarkt. Het is nu klaar en deze nieuwe tablet zal in zeer grote hoeveelheden worden verkocht, ik zie nu al het effect op het aantal bezoekers van mijn blog. [b][b] Waarin verschilt deze tablet? Xiaomi is zelfs niet gewend om de markt te revolutioneren met ultra-innovatieve producten. Ze brengen van tijd tot tijd wat nieuwe dingen, maar de magische formule bij Xiaomi is om het goede van de concurrentie te nemen en een gelijkwaardig product te produceren voor een veel lagere prijs. De Mi Pad 5 bevindt zich tegenover de Apple iPad 2020 met vergelijkbare prestaties, maar 6 GB geheugen en 128 GB opslag, waar de iPad begint met 3 GB geheugen en 32 GB opslag. De prijs zal dan ook een sterk argument zijn voor deze tablet en het is een goede gok dat Xiaomi erin zal slagen om zich naast Samsung en Apple op deze markt te vestigen. [b][b][b]

Uitpakken

De Mi Pad 5 wordt ondanks zijn vrij dunne formaat in een grote doos geleverd en de doos geeft niet echt een indicatie van wat je van het product kunt verwachten. De tablet heeft een premium uitstraling die absoluut niet terug te zien is in de verpakking. Ik vind het niet zo belangrijk, maar vaak speelt het eerste contact een rol. De doos bevat de tablet, een USB-kabel, een oplader en een handleiding. [b]

Eerste configuratie

De Mi Pad 5 draait onder MIUI 12.5 zoals de laatste telefoons die door Xiaomi op de markt zijn gebracht. De nieuwe grafische interface voor de configuratie past zich perfect aan een groter schermformaat aan, maar we kunnen aan de andere kant zien dat het niet ontworpen is voor dit type scherm omdat de ruimte die door de schermen wordt ingenomen niet altijd correct is geoptimaliseerd. [b][b] De configuratie volgt dus hetzelfde principe als voor telefoons, er is een gemeenschappelijke kern met de basisconfiguratie (backup, wifi, ...) maar je komt dan op het juiste deel met Xiaomi waar Xiaomi zal proberen zich te registreren voor zijn cloud en vervolgens teruggaan naar een laag van Google om Google Pay te activeren. [b]

Afwerking

Xiaomi had al een paar jaar geen tablets meer verkocht en om weer op de markt te komen, moesten we een product ontwerpen dat de aandacht zou trekken. De Mi Pad 5 heeft een sober maar zeer elegant design. Het zorgt niet voor een revolutie in de wereld van tablets, maar het afwerkingsniveau is onberispelijk. De randen zijn afgerond, de knoppen zijn bijna volledig geïntegreerd in de tablet, de achterkant is bedekt met een zachte en gelijkmatige textuur terwijl de randen zijn ontworpen in een koel aanvoelende metalen textuur.
De fotosensor aan de achterkant doet me denken aan wat Xiaomi gebruikt voor zijn Redmi-smartphonereeks, Xiaomi gebruikte een Omnivision-sensor die ik nog niet heb kunnen testen. Tablets produceren meestal geen goede foto's, maar het gebruik van een Omnivision-sensor in plaats van een onbekende goedkope sensor kan een game-changer zijn. Door de sensor kan de tablet niet perfect plat op zijn rug worden gelegd, maar het uitsteeksel is vrij beperkt, waardoor de tablet niet wiebelt.
Er is een magnetische sensor aan de zijkant, ik denk dat deze zal worden gebruikt om een toetsenbord op de Mi Pad 5 aan te sluiten. De schermgrootte en de mogelijkheid om een stylus te gebruiken, zouden deze tablet bovendien als een werkinstrument kunnen positioneren om een tablet te zijn die is geoptimaliseerd voor mediaconsumptie.
De tablet heeft 4 geluidsuitgangen aan de boven- en onderkant van de tablet. Ik heb het geluid getest en zou later een meer gedetailleerde review plaatsen, maar ik kan nu al zeggen dat deze tablet goed geluid produceert en de luidsprekerlay-out enige onderdompeling biedt.
Het scherm is vrij groot met 11 inch maar de rand is goed zichtbaar, we zijn verre van een volledige schermervaring maar de Mi Pad 5 biedt nog steeds een groot schermoppervlak. [b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Mi Pad 5 tablet draait onder een Qualcomm performance architectuur, het is ongetwijfeld de krachtigste tablet die ik dit jaar ga testen. Als ik in de datasheet duik, zie ik de volgende dingen: [b] - er is geen GPS [b] - de wifi-module is hetzelfde als die van veel Xiaomi- en Poco-telefoons, gelukkig is het een goede module [b] - de hoofdsensor is een Omnivision-sensor, dit kan ook goed nieuws zijn [b] - 8720 mAh batterij [b] - aanwezigheid van een versnellingsmeter, lichtsensor, geen naderingssensor, magnetometer, gyroscoop [b][b]

CPU / GPU Prestatie

[b][b]De Mi Pad 5 vertrouwt op een Qualcomm Snapdragon 860 CPU, ik heb deze processor nog niet getest, maar hij scoort meer in high-performance CPU's, dus ik verwacht een goede score op Antutu. Voor het grafische gedeelte is het gebaseerd op een Adreno 640 die ik bijvoorbeeld in de Poco X3 Pro of in de Samsung Galaxy S10 vind, ook hier kan ik een goed prestatieniveau verwachten.[b]

Benchmark Antutu/3DMark

Zoals ik hierboven schreef, verwachtte ik goede prestaties en het verdict is binnen, dat is het ook. Ik kreeg een score van 493.132 op Antutu en het is vooral het grafische gedeelte dat eruit springt met 190.611 punten. De GPU biedt superieure prestaties dan een Samsung Galaxy S20, Xiaomi heeft een tablet ontworpen die gamers zal aanspreken, want met dit prestatieniveau kun je met gulzige games zoals PUBG Mobile of Fortnite spelen met een goed grafisch niveau. De koeling van de tablet lijkt ook vrij efficiënt, want tijdens de Antutu-test steeg de temperatuur met 4 ° C om slechts 29 ° C te bereiken, dit is een uitstekende prestatie. [b]
[b][b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. De Xiaomi Mi Pad 5 is een recreatieve tablet die is ontworpen om media te consumeren, maar ook om te spelen. Met de score verkregen op Antutu, vermoedde ik dat de in-game-ervaring goed zou zijn en dat is inderdaad het geval. PUBG Mobile werkt met een uitstekende framerate en het 120Hz-scherm zorgt voor een zeer merkbare vloeiendheid in games. De 4 luidsprekers produceren een kwaliteitsgeluid dat een ander positief punt toevoegt aan de spelervaring.De opstelling van de 4 luidsprekers maakt het nog steeds mogelijk om een goed geluid te produceren ondanks de aanwezigheid van de handen om te spelen.[b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
[b]Wifi-signaal[b]Ik heb een gemiddeld signaal gemeten van -10dBm bij de router en een signaal van -56dBm op afstand, dit is gewoon de beste score die ik tot nu toe heb behaald. De Mi Pad 5 heeft een zeer goede wifi-gevoeligheid en krijgt een beter signaal dan elke telefoon die ik heb getest.[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b][b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Ik was nogal verrast dat ik geen gps-signaal had, ik dacht aanvankelijk dat het een incompatibiliteit was van de gps-applicatie met de Mi Pad 5, maar nee, de Mi Pad 5 heeft eigenlijk geen gps-chip. Het is een vrij merkwaardige keuze voor een tablet in deze prijsklasse, Xiaomi heeft een tablet ontworpen voor puur thuisgebruik. Ik kan deze keuze niet bekritiseren omdat ik mezelf nauwelijks een tablet zie gebruiken om het gps-niveau te volgen, maar alle andere tablets die ik heb getest, hadden een gps-chip.[b][b][b]

Batterijduur

De Mi Pad 5-tablet is uitgerust met een batterij met een capaciteit van 8720 mAh, het is ongetwijfeld de grootste batterij die ik heb mogen testen. Het kostte me 215 minuten om de batterij van 4 naar 100% op te laden, het is erg lang, maar met zo'n batterijcapaciteit is het geen wonder. Ik merkte een scherpe daling van de laadsnelheid op tot ongeveer 85%, als de snelheid lineair was geweest, zou de laadtijd ongeveer 185 minuten zijn geweest. [b][b]
Ik heb een batterijduur van 526 minuten met het scherm op 100% en een batterijduur van 1398 minuten met het scherm op 50%. Autonomie is niet lineair, want bij 50% verbruikt het scherm 2,6 keer minder dan bij 100%. Als ik deze batterijduur vergelijk met andere tablets die ik heb getest, staat de Mi Pad 5 op de eerste plaats. Batterijcapaciteit speelt natuurlijk een rol, maar de energie-efficiëntie lijkt beter te beheersen dan met Teclast of Chuwi. [b][b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
Voor dit eerste deel van de fototest heb ik mijn gebruikelijke studiofoto's gemaakt en ik was verrast door de helderheid van deze foto's. Op dezelfde voorwaarden produceren de meeste smartphones onderbelichte foto's in de automatische modus in de studio, terwijl de Mi Pad 5 het erg goed doet. De foto is veel helderder dan wat ik meestal op een smartphone zie en de kleurverzadiging is vrij sterk (maar niet per se correct). Ik heb andere tests gedaan met andere helderheidsniveaus en ik zie dat de Mi Pad 5 het tot een bepaald niveau goed doet. Er is een soort drempel waaronder deze tablet in dezelfde val trapt als telefoons en wanneer die drempel wordt overschreden, worden foto's onderbelicht. [b][b]
De testfoto met de bankbiljetten toont de scherpte van de foto's die door deze tablet zijn gemaakt. Ook hier ben ik verrast door de kwaliteit van de foto, tablets maken meestal geen goede foto's, de Mi Pad 5 is veruit de beste fototablet die ik tot nu toe heb getest. De scherpte in het centrum is uitstekend, je kunt de kleine lettertjes op het Canadese bankbiljet lezen maar de scherpte gaat niet te veel achteruit aan de periferie omdat de Israëlische en Hongaarse bankbiljetten altijd scherp zijn. De kleuren lijken mij iets te verzadigd. [b][b][b][b]Foto test / zon[b]
De foto's die ik buiten heb gemaakt, zullen me ertoe brengen dezelfde conclusie te trekken als in de studio. Bij goed licht is deze tablet in staat goede foto's te maken die zich kunnen meten met een mid-range smartphone. Aan de andere kant zijn de foto's boven een bepaalde helderheidsdrempel onderbelicht. Ik heb al deze foto's op dezelfde dag gemaakt en er is misschien een verschil van 20 minuten tussen de eerste en de laatste, de helderheid was variabel omdat het weer behoorlijk bewolkt was. Ook al zijn sommige foto's onderbelicht, ik vind dat deze Mi Pad 5 het erg goed doet. Ik kan het natuurlijk niet vergelijken met goede smartphones maar in de tabletwereld en in deze prijsklasse doet de Mi Pad het erg goed. [b][b] De AI-modus heeft de neiging om de kleuren te overdrijven, de scènes waar de kleuren erg verzadigd zijn, zijn gemaakt met de AI-modus. Met de HDR-modus kun je een klein detail in de lucht herstellen, maar de combinatie van de afbeeldingen is niet genoeg om echt alle details naar voren te brengen. [b][b] De scherpte is goed zolang je niet verder inzoomt dan 80% want we beginnen een verlies aan details waar te nemen maar op de schaal van het tabletscherm gebeurt dit niet. . Op sommige delen van de foto zag ik chromatische aberraties, maar ook hier moet je serieus gaan inzoomen om het op te merken. [b][b] Tablets zijn niet ontworpen om de plaats van een camera in te nemen en produceren meestal geen goede foto's (tenminste in de hal en in het midden van het bereik). De Mi Pad schudt het allemaal een beetje op door een hoger niveau van fotokwaliteit te bieden dan de meeste tablets in deze prijsklasse. [b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]Video normale condities De Mi Pad 5 kan filmen in 4k 30fps zoals de meeste smartphones, de grootte van het scherm biedt onmiskenbaar comfort voor het maken van video's, maar de helderheid en kwaliteit van het scherm kunnen misleidend zijn omdat in de einde, kan de video van lagere kwaliteit zijn. Net als bij de foto vind ik de Mi Pad 5 het erg goed doen voor video, de scherpte is goed en de kleuren zijn mooi verzadigd (maar niet altijd correct). Ik vind alleen dat de belichtingssprongen nog steeds te zichtbaar zijn en het is best verbazingwekkend voor zo'n krachtige tablet, er is een schokeffect in de beweging. Ook hier geldt dat als de helderheid daalt, er een drempel is waarboven de tablet zeer donkere video's zal produceren.[b]

Audiokwaliteit

De Mi Pad 5 is uitgerust met vier externe luidsprekers en deze luidsprekers kunnen geluid met een gemiddeld vermogen produceren, maar de kwaliteit van dit geluid is duidelijk superieur aan andere tablets die ik heb getest. Het geluid van de externe speakers is vaak te hoog, dat is bij deze tablet helemaal niet het geval. Het geluid is warmer en het verschil tussen hoge en lage tonen is veel beter merkbaar. Als je het geluid op maximaal zet en met je vingers over de speakers gaat, voel je een beetje wind uit de speakers waaien. Het ontwerp van deze tablet is een premium ontwerp, het geluid heeft niets te maken met het gillende geluid van de meeste instap- en middenklasse tablets. Met koptelefoon is de geluidskwaliteit natuurlijk nog beter, het geluid is niet heel krachtig maar wel van goede kwaliteit en ik merkte geen vervorming.[b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]Colorimetrie[b]
Xiaomi heeft de gewoonte om zijn schermen te configureren om de kleurverzadiging te verhogen, waardoor de kleuren niet helemaal correct zijn. Ik was verrast om te ontdekken dat dit niet het geval is met de Xiaomi Mi Pad 5, het scherm is gewoon perfect, het is misschien wel het beste scherm dat ik tot nu toe heb kunnen testen. Zonder iets in de configuratie te veranderen, krijg ik een delta E van 1.1, dus de colorimetrie is perfect. Het scherm van de Mi Pad 5 kan gemakkelijk concurreren met het scherm van een iPad. [b][b] De temperatuur van het wit is 6730 Kelvin, het had dichter bij 6500 Kelvin moeten zijn, maar het verschil is met het blote oog niet waarneembaar. De kleurprestaties zijn zelfs vrij lineair, ik merk geen zwakte op een bepaalde kleur. [b][b] Het scherm van de Mi Pad 5 heeft een verversingssnelheid van 120 Hertz, de overgangen zijn daardoor perfect vloeiend, het is vooral goed zichtbaar voor games en alle toepassingen die een snelle weergave vereisen.[b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Google Pixel 5 dE = 1.11
4. Realme Gt dE = 1.17
5. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
6. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
7. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
8. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
9. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
10. Poco M3 dE = 1.4

Aantal smartphones in de ranglijst:54
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/54

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid van 448 cd / m² gemeten met mijn sonde, dit is een zeer goede score en je kunt de Mi Pad 5 in vrijwel elke lichtconditie gebruiken. Ik denk dat het mogelijk is om deze helderheid nog hoger te maken, maar ik vond niet de lichtsensor waarmee ik deze meting een beetje had kunnen forceren. [b][b] De Mi Pad 5 is uitgerust met een IPS LCD-scherm, het is een behoorlijk verbazingwekkende keuze in vergelijking met de positionering van deze tablet, een amoled-scherm zou duidelijk meer geschikt zijn geweest. Het contrast is dus vrij gemiddeld, ik heb een contrast gemeten rond de 1100:1.[b]

Besturingssysteem

[b]De Mi Pad 5 draait onder MIUI 12.5 en degenen die de recente Xiaomi / Redmi / Poco gebruiken, zullen snel hun sporen vinden, maar ze zullen ook wat problemen tegenkomen. MIUI is ontworpen om op smartphones te draaien en hoewel ik geen blokkeerproblemen op de Mi Pad 5 ben tegengekomen, zijn sommige menu's duidelijk ontworpen voor een telefoon en nemen ze uiteindelijk een klein deel van het tabletscherm in beslag. Het meest voor de hand liggend is het scherm met de snelkoppelingen (veeg naar beneden vanaf de rechterbovenhoek), de pictogrammen zijn erg klein en blijven in een hoek van het scherm hangen terwijl de rest helemaal leeg is. Er zijn verschillende schermen zoals deze waarvan je denkt dat MIUI niet is ontworpen voor een schermformaat van dit type. [b][b] Ik vond het ook best jammer dat de functie voor het delen van schermen het niet mogelijk maakt om applicaties naar wens te plaatsen, het is mogelijk om ze op schermhelften of vrije vensters te plaatsen maar een horizontale snede zou zijn geweest erg interessant op een scherm van dit formaat. [b][b] Er is hier niets dat u ervan zou moeten weerhouden om deze tablet te kopen, dit zijn dingen die verbeterd kunnen worden en aangezien deze tablet heel goed verkoopt, denk ik dat Xiaomi wat meer aandacht zal besteden aan het voor de komende maanden.[b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Test / beoordeling conclusie

[b]Ik test voornamelijk smartphones en heb daarom reflexen gekoppeld aan dit type toestel maar de wereld van tablets is niet heel ver weg en hierdoor kan ik een groot deel van de smartphonetesten recupereren om ze toe te passen op tablets. Ik had tot nu toe alleen Chinese instaptablets getest, de Mi Pad 5 is meer gericht op de high-end en daarom is de vergelijking met het instapmodel niet erg eerlijk. Ik val daarom terug op criteria om smartphones tegen een gelijkwaardige prijs te beoordelen. [b][b] Ik kocht deze tablet voor € 299, het is een ultra agressieve prijs voor zo'n succesvolle tablet. Xiaomi paste hetzelfde recept toe als op zijn smartphones, ze werden vrijelijk geïnspireerd door de high-end van de concurrentie (voornamelijk Apple en Samsung) om een tablet op de markt te brengen die tegen een veel lagere prijs opgewassen is. De Mi Pad 5 is een grote tablet met een heel mooi 120 hertz scherm dat qua kleuren aan perfectie grenst, alleen vind ik het jammer dat het scherm maar een LCD scherm is. Een Amoled-scherm zou de kwaliteiten van deze tablet verder hebben versterkt. [b][b] Ik was ook positief verrast door de foto- / videokwaliteit, aangezien tablets meestal geen goede foto's produceren, maar deze Mi Pad 5 slaagt erin om goede foto's te maken als de omstandigheden goed zijn, ik zou de fotoprestaties met de mid-range Xiaomi. [b][b] Voor prestaties staat de Mi Pad 5 niet in de weg, het verstoort de gevestigde orde en schudt iPads door elkaar om een zeer comfortabele prestatie te bieden voor games en multimedia in het algemeen. Deze tablet is duidelijk ontworpen voor multimediaconsumptie. Het scherm is goed, de wifi gevoeligheid is goed, de batterijduur is goed, het geluid is goed en de bediening is ook erg prettig. Deze tablet vinkt echt alle vakjes aan. [b][b] Alles is echter niet perfect, maar de kleine foutjes zijn niet belangrijk genoeg om de foto donkerder te maken. Het besturingssysteem is niet altijd even geschikt voor een tablet, ik mis een ontgrendelingssysteem (bijvoorbeeld: vingerafdruksensor of gezichtsherkenning), er is geen gps, er is geen audio-uitgang, geen geheugenkaart en geen 4G. Tenzij je deze functies absoluut nodig hebt, zal de Mi Pad 5 zeker een zeer groot publiek veroveren en een geloofwaardig alternatief bieden voor iPads en Galaxy Tabs. [b][b][b]Sterktes[b]- schermkwaliteit [b] - wifi-gevoeligheid [b] - prestaties [b] - geluidskwaliteit [b] - afwerking [b] - goede batterijduur [b] - foto / videokwaliteit bij goed licht [b][b][b]Zwaktes[b]- geen gps [b] - sommige schermen niet geschikt voor tablets [b] - geen vingerafdrukontgrendeling [b] - geen jack-uitgang [b] - geen 4G [b] - dure accessoires (bijv. : de stylus kost bijna 100 €) [b][b][b]

laurent willen Laurent Willen
In plaats van naar onzin op tv of YouTube te kijken, besteed ik mijn tijd 's avonds aan het testen van producten en het delen van mijn passie voor technologie, reizen en fotografie.

Ik run deze site onder mijn eigen naam en volledig onafhankelijk, niemand betaalt me om dit te doen.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in de digitale wereld, ik heb veel high traffic websites beheerd en ontwikkeld voor bedrijven in België zoals Mobistar, Microsoft, Immoweb, BrusselsAirlines, Proximus, Orange,...

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd