Op deze pagina:
Prijs Ulefone Armor 7E
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
139.99 EUR
Zie het aanbod | eBay DE

83 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen
Ulefone Armor 7 en 7E volledige test / review (uitgebreid en eerlijk)

Ulefone Armor 7 en 7E test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Toen ik begon met het testen van smartphones, was Xiaomi nog een exotisch merk dat weinig bekend was bij de mainstream. Vandaag de dag heeft iedereen het over Xiaomi, dus ik dacht dat ik nieuwe horizonten moest verkennen en een Chinees merk moest kiezen dat totaal onbekend was in Europa.[b][b]De Ulefone Armor 7 is geen telefoon zoals de andere, hij is ontworpen om schokken te weerstaan en de weinige video's die over zijn degelijkheid circuleren zijn indrukwekkend. De Ulefone Armor 7 heeft een brutaal aspect en het is niet het soort telefoon waarmee je kunt pronken.[b][b]Naast het ruwe aspect zijn de specificaties ook interessant, als het een meer modieuze uitstraling had, had ik het kunnen vergelijken met een Redmi van Xiaomi.[b][b]De Ulefone Armor 7 is verkrijgbaar in twee versies, de Armor 7 en de Armor 7E. Ik heb de Armor 7E gekocht, maar de test blijft volledig geldig voor de Armor 7 omdat de telefoons niet erg verschillend zijn.[b][b][b][b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


iiiF150 R2022 : test / review
Realme 6 test, review en prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 7 test, review, beoordeling
Umidigi F1 test, beoordeling, prijs
Poco M3 Pro : test / review
Redmi Note 10s : test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Realme GT 5G : uitgebreide test / review

Prijs Ulefone Armor 7E

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Ulefone Armor 7E van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
Ulefone Armor X8 robustes wasserdichtes SmartPhone 5,7" Android 10 NFC 4GB+64GB...
2021-09-18 14:20
140 EUR
Smartphone Rugged Dual Sim 4G, Ulefone Armor X8 Octa-core 4GB + 64GB, Cellulare Offerta Antiurto con...
2021-09-17 16:00
142 EUR
Smartphone Rugged Dual Sim 4G, Ulefone Armor X8 Octa-core 4GB + 64GB, Cellulare Offerta Antiurto con...
2021-09-18 16:29
142 EUR
Ulefone ARMOR X8 5.7" 4G Smartphone Handy Ohne Vertrag OctaCore Dual SIM Android...
2021-09-18 14:20
142 EUR
Ulefone Armor X8 5.7" Smartphone Android 10 OctaCore Dual SIM Handy Ohne Vertrag...
2021-09-18 14:20
143 EUR
Ulefone Armor X8 5,7 Zoll Handy Ohne Vertrag OctaCore Dual SIM Smartphone IP68...
2021-09-18 14:20
143 EUR
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

12/05/2020 Aankoop van Ulefone Armor 7 / 7E op Banggood[b]05/06/2020 Ontvangst van de telefoon en begin van deze recensie[b][b]

Waarom deze telefoon?

Ik test meestal telefoons die een goed verkooppotentieel hebben, want omdat ik alleen ben en niet gesponsord, moet ik de juiste keuzes maken om te hopen dat ik wat geld kan verdienen. De Ulefone Armor 7 voldoet niet echt aan die voorwaarden en toch heb ik het risico genomen om hem te testen.[b][b]De Ulefone Armor 7 / 7E is een telefoon die ontworpen is om schok- en waterbestendig te zijn, dus het is gericht op mensen die een activiteit hebben die de telefoon kan beschadigen. Het is dus niet het soort telefoon dat gebruikt wordt om mee te pronken. Er zijn veel video's op Youtube waar de telefoon wordt mishandeld, hier is er een van Gearbest:[b][b][b][b]Afgezien van het brute aspect van de telefoon, is hij stevig uitgerust met elementen die voor een ander soort publiek interessant zouden kunnen zijn. Het heeft een grote 5500 mAh batterij, het heeft een Mediatek processor die een betere prestatie biedt dan een Redmi Note 9, het maakt gebruik van een Samsung fotosensor (hetzelfde als de Redmi Note 9), het is compatibel met vele frequenties, ... etc.. Als we zijn uiterlijk niet in aanmerking nemen, zou deze telefoon heel goed kunnen concurreren met zeer populaire toestellen zoals die uit het Redmi-gamma.[b][b]

Uitpakken

De doos van de Ulefone Armor 7 is veel groter dan de dozen die ik gewend ben te ontvangen, hij is ook zwaarder. De telefoon alleen al weegt bijna 300 gram, maar de doos zit ook vol met accessoires.[b][b]De doos bevat de telefoon, een oplader, een versterkte usb-kabel, een usb-naar-aansluit adapter, een normale usb-naar-usb-c type adapter, een bandje om de telefoon vast te houden en een gebruiksaanwijzing. [b][b]Het ontwerp van de doos laat niet al te veel twijfel bestaan over wat je van de telefoon kunt verwachten, ik had zin in het uitpakken van een gereedschapskist.[b][b][b][b]
Lengte : 165.8
Breedte : 81
Dikte : 13.9
Gewicht : 290
Jack uitgang : Neen
Type USB : Type C

Eerste configuratie

Het opstarten van Ulefone Armor 7 wijkt niet af van de standaard Android configuratie, Ulefone zal niet proberen om u een extra product te verkopen, de opstartprocedure gaat direct tot het punt.[b][b][b][b]

Afwerking

ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 9[b][b]De Ulefone Armor 7 / 7E is geen telefoon zoals de andere, hij is erg zwaar (bijna 300 gram!), hij is erg dik en lijkt te worden beschermd door een pantser. Ulefone maakt geen elegante telefoons, deze telefoons zijn gemaakt om bestand te zijn tegen schokken. De telefoon heeft een ruw uiterlijk maar de afwerking is onberispelijk, niets wordt aan het toeval overgelaten. Ulefone neemt zijn positie volledig over en de telefoon geeft een indruk van degelijkheid.[b][b]ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 8[b][b]De 4 hoeken van de telefoon worden beschermd door een harde coating om schokken te absorberen. De bovenkant van de telefoon wordt alleen onderbroken door een kleine waterdichte opening om de infraroodpoort te kunnen gebruiken.[b][b][b]ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 7[b][b]De onderkant van de telefoon volgt dezelfde logica als de bovenkant met de hoeken beschermd door een schokbestendige coating. Slechts één USB C-poort onderbreekt het pad van de telefoon. Deze USB-poort is net als de rest van de telefoon waterbestendig.[b][b]ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 16[b][b]De zijkanten van de telefoon zijn versterkt met metaal en de configuratie van de knoppen is vrij atypisch. Aan de linkerkant is er een SIM-lade en een sneltoets zoals bij sommige Samsung-modellen.[b][b]Aan de rechterkant is er een zijdelingse vingerafdruksensor zoals op de Redmi Note 9s en die werkt heel goed. De gebruikelijke power- en volumeknoppen zijn iets hoger. Deze knoppen zijn vrij klein en rond. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te onderscheiden door aanraking.[b][b]ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 11[b][b]De achterkant van de telefoon wordt beschermd door een uniforme plastic coating. De fotosensor is bijna onzichtbaar, in tegenstelling tot de meeste telefoons vandaag de dag. De drievoudige fotosensor is voorzien van 5 LED-diodes, zodat de telefoon als zaklamp kan worden gebruikt. Deze diodes zijn zeer krachtig.[b][b]Aan de onderkant van de telefoon zit een inkeping om een bandje te bevestigen, zodat je je telefoon aan je werkkleding kunt bevestigen.[b][b]ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 12[b][b]Het 6,3" scherm beslaat slechts 72% van de voorkant van de telefoon, dus de grenzen zijn groter dan gemiddeld, maar het is een keuze om het scherm te beschermen. Het scherm biedt nog steeds een belangrijk gebruiksgemak.[b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de 7E versie getest en u vindt alle functies op de volgende foto's:[b][b][b][b]Als ik het eigenaardige ontwerp van de telefoon buiten beschouwing laat, zetten de specificaties hem op gelijke voet met meer populaire apparaten zoals de Redmi Note 8 / Redmi Note 8 Pro. [b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio P90
GPU : IMG PowerVR GM9446
Geheugen (RAM) : 4 Gb
Opslagcapaciteit : 128 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Zoals ik hierboven al schreef, had ik niet verwacht dat deze telefoon een goed prestatieniveau zou bieden, maar toch kreeg ik een score van 210.000 punten op Antutu, dit zet hem op hetzelfde niveau als een Xiaomi Mi 9 Lite.[b][b][b] Ik kreeg een score van 1187 punten met 3D-markering, dit plaatst de Ulefone Armor 7 op het niveau van Redmi Note 8.[b][b]
Antutu score : 210300
Antutu CPU : 80989
Antutu GPU : 40962
Antutu UX : 42094
Antutu Mem : 46255
3D Mark Open GL : 1187
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Realme Gt - 811858
2. Oppo Find X2 Pro - 605184
3. Oneplus 8t - 595000
4. Poco F3 - 589677
5. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
6. Oneplus 8 Pro - 579417
7. Xiaomi Mi 10 - 579114
8. Poco F2 Pro - 569559
9. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
10. Samsung Galaxy S20 - 503905

Aantal smartphones in de ranglijst:128
Positie van deze smartphone in de ranglijst:58/128

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.PUBG Mobile draait zonder enig probleem op de Ulefone Armor 7E, de graphics zijn niet op het hoogste niveau, maar de spelervaring is vrij vergelijkbaar met een Redmi Note 9.[b][b][b][b]

Netwerkprestatie

De Ulefone Armor 7 / 7E biedt een zeer breed frequentiebereik, zodat je hem zowat overal ter wereld kunt gebruiken.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900), B34 (TD 2000), B39 (TD 1900+)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B25 (1900+), B26 (850), B28 (700), B34 (TDD 2100), B38 (TDD 2600), B39 (TDD 1900), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100), B71 (600)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
VoWifi : Ja
Aantal metingen : 1000
Gemiddelde signaal : -98.7
Download snelheid : 60
Upload snelheid : 60
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b]Ik behaalde een gemiddelde score van -98,7 dBm over 1000 metingen, dit signaalniveau staat op de Ulefone Armor 7 in het gemiddelde. Wat verwacht wordt van een dergelijke telefoon is dat deze ook onder goede omstandigheden kan bellen en de Ulefone doet wat er van hem verwacht wordt.[b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:25/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b]Ik heb een comfortabele snelheid van 60 Mbps download en upload. De telefoon kan waarschijnlijk hoger gaan, maar de antennes waar ik tijdens deze test toegang toe had, lieten me niet toe om hoger te gaan.[b][b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac
Download snelheid : 150
Signaal / dicht : -28
Signaal / afstand : -74
Wifi-signaal[b]Ik heb een signaal gemeten van -28 dBM in de buurt van de router en -74 dBm op afstand, dit zijn scores in het gemiddelde, dus de Ulefone is niet goed of slecht.[b][b][b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Realme Gt -12dBm
4. Samsung Galaxy A21s -13dBm
5. Oneplus Nord N100 -15dBm
6. Poco X3 Pro -15dBm
7. Poco F3 -15dBm
8. Redmi Note 9t -15dBm
9. Samsung Galaxy A52 -17dBm
10. Xiaomi Redmi Note 10s -17dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:35/48

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Ik heb een download snelheid van 320 Mbps met de Ulefone Armor 7, dat is een uitstekende score. Ik had niet verwacht dat dit soort telefoons op wifi niveau efficiënt zouden zijn, het is een verrassend resultaat.[b][b][b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Realme Gt 330Mbps
8. Doogee S96 Pro 328Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 10s 325Mbps
10. Poco M3 Pro 323Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:47
Positie van deze smartphone in de ranglijst:36/47

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]De GPS-nauwkeurigheidstest van de Ulefone Armor 7 laat zien dat deze telefoon het signaal zeer snel oppikt en een zeer goed niveau van nauwkeurigheid bereikt. Het signaal blijft ook zeer stabiel, dus de Ulefone Armor 7 is een goede telefoon voor GPS.[b][b]Uit een wegtest blijkt ook dat de Ulefone weinig afwijkt van het traject. [b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Doogee S96 Pro 1m
4. Xiaomi Redmi Note 10s 1m
5. Xiaomi Redmi Note 9 1m
6. Redmi 9c 2m
7. Umidigi Bison 2m
8. Poco M3 Pro 2m
9. F150 R2022 2m
10. Redmi Note 9t 2m

Aantal smartphones in de ranglijst:23
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/23

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 5500
Snel laden : Ja
W max : 15
Autonomie (100% helderheid) : 768.00
Autonomie (50% helderheid) : 1140.00
Oplaadtijd : 179.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.13
Ontladingsscore (100%) : 7.16
Ontladingssnelheid (100%) : 0.09
Ontladingssnelheid (50% : 4.82
Laadsnelheid : 0.56
Laadscore : 30.73
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Ulefone Armor 7E heeft een capaciteit van 5500 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 768.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1140.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.13% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.09% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.16 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 4.82 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.16 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Ulefone Armor 7E heeft een capaciteit van 5500 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 179.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.56% per minuut en dus een toename van 30.73 mA per minuut. Om de prestaties van de Ulefone Armor 7E te vergelijken met andere telefoons, moet je de 30.73 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Realme Gt4500574.007.841057.004.2687.0051.72
Samsung Galaxy A524500652.006.901239.003.63165.0027.27
Poco F34520657.006.881840.002.46122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10s5000636.007.861556.003.21161.0031.06
Poco M3 Pro5000657.007.611647.003.04131.0038.17
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65
Doogee S96 Pro6350929.006.841405.004.52424.0014.98
F150 R20228300879.009.441498.005.54243.0034.16

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat [battery product="ulefone-armor-7e" capa="5500" lg="nl"][b][b]De Ulefone 7E is uitgerust met een 5500 mAh batterij, dit is de grootste batterij die ik tot nu toe heb getest en geen verrassing, deze batterij zal je in staat stellen om een aantal dagen autonomie te hebben.[b][b]Als ik de resultaten van mijn testen bekijk, zie ik dat de Ulefone, ondanks de goede levensduur van de batterij, geen efficiënt energiebeheer heeft. Als ik het vergelijk met de Motorola G8 Power die een 5000 mAh accu heeft, heeft de Ulefone 19 uur met 50% helderheid waar de Motorola meer dan 40 uur met minder accucapaciteit heeft.[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Resolutie : 48
Sensor : Samsung S5KGM1
Video resolutie : 2160p
mm wide angle : 5.43 mm
mm ultra wide angle : 2.13 mm
De Ulefone Armor 7 / 7E is uitgerust met een 48 miljoen pixel Samsung S5KGM1 sensor, deze sensor wordt gebruikt in vele andere telefoons. Deze sensor is in staat om goede foto's te maken, maar het uiteindelijke resultaat is altijd afhankelijk van de verwerking die op de foto is toegepast.[b][b]Standaard app[b]De standaard fototoepassing van de Ulefone Armor 7 is een beetje atypisch zoals de rest van de telefoon. Het biedt een beperkt aantal keuzes, wat de toepassing makkelijker maakt, behalve één ding: de keuze van de sensor. Bij de meeste telefoons is het mogelijk om van de ene sensor naar de andere over te schakelen door het zoomniveau direct vanaf het hoofdscherm te kiezen, deze keuze is niet beschikbaar op de Ulefone. U moet naar de instellingen gaan en het beeldformaat kiezen om de sensor te wijzigen. Dit is verre van praktisch omdat het beeldformaat niets zegt over de gebruikte brandpuntsafstand.[b][b]De fototoepassing lijkt een kleurbehandeling op de foto's toe te passen die de kleuren koeler maakt en het is jammer want deze sensor heeft zich al bewezen in andere camera's.[b][b]Ik heb Gcam en OpenCam geprobeerd om te controleren of het kleurprobleem nog aanwezig was en helaas is dat ook het geval. Je kunt echter wel instellingen in deze applicaties gebruiken die het probleem verlichten.[b][b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]Om de Ulefone Armor 7 in de studio te testen, heb ik me vooral gericht op de verschillende beschikbare fotomodi. Zo nam ik opnieuw dezelfde scène zonder filter, met/zonder HDR, in 64 miljoen pixels, ...[b][b][b]ulefone armor 7e test review avis recensione prueba opinion beoordeling specifications 6[b][b][b]De verschillende fotomodi veranderen niet veel aan het basisbeeld, de colorimetrie is soms anders, maar dit is niet vanzelfsprekend.[b][b]Ik vind dat de sensor van de Ulefone interessante optische kwaliteiten heeft omdat de foto een goed niveau van scherpte biedt, de onscherpte niet te agressief is en ik geen vervorming zie ondanks het gebruik van een 2.8mm sensor. Het enige grote mankement van het beeld is de te koude kleuring, dit probleem is nog meer zichtbaar op foto's die buiten worden genomen.[b][b][b][b][b]Foto test / zon[b]Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/5618 2,8 mm 118 ISO[b][b][b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: koud[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]De ultra-groothoekmodule van deze telefoon produceert technisch correcte foto's als je kijkt naar elementen als scherpte of scherptediepte. Helaas is er een element dat alles verpest: de kleurtemperatuur is veel te laag en vervormt de foto volledig. Dit is erg jammer, want met de juiste kleurtemperatuur zou de foto goed zijn geweest.[b][b]Tweede voorbeeld: ƒ/1,7 1/6369 2,8 mm 125 ISO[b][b][b]Belichting: licht onderbelicht[b]Scherpte: goed[b]Kleuren: koud[b]Diepte van het veld: goed[b]Vervorming: geen[b]Chromatische aberratie: geen[b]Vignettering: geen[b]Digitale ruis: geen[b][b]Ook hier is het hetzelfde en het is hetzelfde voor alle foto's die zullen volgen. De kleurbehandeling van de Ulefone is slecht. Het is een probleem met betrekking tot de fotobewerking, want als ik een hogere kleurtemperatuur afdwing, komen de kleuren veel dichter bij de werkelijkheid, zodat het probleem kan worden omzeild door de PRO-modus of een andere toepassing, maar het is niet normaal. Een telefoon zou in staat moeten zijn om correcte foto's te maken zonder dat de gebruiker enige moeite hoeft te doen.[b][b] 9248,9249,9250,9251,9252,9253,9254,9255,9256,9257,9258,9259,9260,9261,9262,9263,9264,9265,9266,9267,9268,9269,9270,9271"][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b]De Ulefone Armor 7 heeft geen videostabilisatie, dus de shakes zijn duidelijk zichtbaar zoals op de volgende video:[b][b][b]Video normale conditiesDe Ulefone Armor 7 produceert video's met kleuren die te koud zijn, het is hetzelfde probleem als voor foto's. [b][b][b][b]Video low light[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : 0.33 / -0.64
Noise Level : -81.4
Dynamic Range : 81.7
THD : 24.479
Intermodulation : 22.279
Stereo crosstalk : -78.6
De Ulefone Armor 7 is geen telefoon die ontworpen is voor muziek, dus ik had niet verwacht een buitengewone telefoon te ontdekken voor de audiokwaliteitstest.[b][b]In werkelijkheid is de Ulefone een telefoon in de gemiddelde prijsklasse. Hij produceert een acceptabel geluid, maar als je het volume hoger zet, zal het geluid van slechte kwaliteit zijn. De mate van vervorming is zeer belangrijk.[b][b]Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. ulefone armor 7 frequency respons[b][b]De Ulefone Armor is in staat om de meeste frequenties correct weer te geven zolang het volume niet op het maximum wordt gezet. Het maakt zichzelf sneller los van de referentie in hoge tonen.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.ulefone armor 7 dynamic range[b][b]Het volume speelt een grote rol in het vermogen om geluid correct weer te geven. Het geluid dat door de Ulefone wordt geproduceerd is niet erg krachtig en wanneer de Ulefone op het maximum wordt geduwd, is de vervorming erg hoog.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.ulefone armor 7 noise level[b][b]De geluidskwaliteit van de Ulefone is vergelijkbaar met wat ik heb kunnen testen in dezelfde prijsklasse, het verschil zit hem vooral in de kracht van het geluid waar de Ulefone ver onder het gemiddelde ligt.[b][b]Zoals ik al zei, is deze Ulefone niet ontworpen om een muziektelefoon te zijn en daarom levert hij geen hoog prestatieniveau, maar dit is heel normaal.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.3
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 19.5:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 5
Type : IPS LCD
% oppervlakte : 72
dE wit : 8.5
dE rood : 3.4
dE groen : 5.7
dE blauw : 6.1
dE geel : 7.5
dE cyan : 4.0
dE magenta : 4.7
Wit temperatuur : 7552
Contrast : 1455:1
Helderheid : 361
Colorimetrie[b][b][b]Het Ulefone Armor 7 scherm produceert geen correcte colorimetrie, de kleuren zijn te koud. Ik heb een temperatuur van 7500k voor de blanken gemeten, het is veel te hoog en het maakt de blanken een beetje blauw. De andere kleuren zijn daarentegen meer trouw aan de werkelijkheid. Uiteindelijk krijg ik een dE van 5,7, het is niet het beste scherm op de markt maar het is verre van het slechtste. Dit scherm zit in het gemiddelde.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Realme Gt dE = 1.17
4. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
5. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
6. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
8. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
9. Poco M3 dE = 1.4
10. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46

Aantal smartphones in de ranglijst:48
Positie van deze smartphone in de ranglijst:40/48

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb een helderheid van 361 cd/m gemeten door de helderheid op het maximum in te stellen, deze helderheid kan nog steeds toenemen wanneer de telefoon wordt blootgesteld aan sterk licht. Het scherm is leesbaar bij fel licht, maar het zou net iets meer helderheid nodig hebben om in alle omstandigheden te kunnen worden gebruikt. Schermbeveiliging lijkt ook een rol te spelen bij de lichtreflectie.[b][b] Het scherm van de Ulefone Armor 7E biedt een contrastverhouding van 1455:1, waardoor het in het gemiddelde bereik van dit type schermen ligt.[b][b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Besturingssysteem

De Ulefone Armor 7 draait Android 9, het is vrij zeldzaam om nog telefoons te vinden die in 2020 zijn gelanceerd en die Android 9 draaien. Dit zou je niet moeten tegenhouden om volledig gebruik te maken van de telefoon, maar aangezien dit de eerste Ulefone is die ik heb gekocht, weet ik niet of Ulefone een goede update tracking biedt. Het zal sowieso nog een paar jaar duren voordat Android 9 volledig is stopgezet.[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Ulefone Armor 7E

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer ulefone armor 7e
Screen beschermfolie ulefone armor 7e
Geheugenkaart ulefone armor 7e
USB-kabel / oplader ulefone armor 7e
Koptelefoon ulefone armor 7e
Fietsenrek ulefone armor 7e

Vergelijk Ulefone Armor 7E met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Ulefone Armor 7E
Afwerking kwaliteit5.006.00
Batterijprestaties6.008.00
CPU-prestaties6.006.5
GPU-prestaties6.006.5
Schermkwaliteit5.007.00
foto kwaliteit4.005.00
Video kwaliteit4.005.00
Wi-Fi-prestaties5.007.00
Mobiele downloadsnelheid5.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik7.007.00
Geluidskwaliteit5.006.00
GPS-prestaties8.006.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score8089
Wereldwijde ranglijst
1. Realme Gt 112.5 / 140
2. Poco F2 Pro 111.5 / 140
3. Poco F3 111.5 / 140
4. Samsung Galaxy S20 111 / 140
5. Poco X3 Pro 107.5 / 140
6. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
8. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
9. Samsung Galaxy A52 104 / 140
10. Xiaomi Redmi Note 10 101.5 / 140
11. Poco X3 101 / 140
12. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
13. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
14. Redmi Note 9t 100.5 / 140
15. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
16. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
17. Doogee S96 Pro 98 / 140
18. Poco M3 Pro 98 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
20. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
21. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
22. Poco M3 94.5 / 140
23. Xiaomi Redmi Note 10s 94.5 / 130
24. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
25. Realme 6 93 / 140
26. Umidigi Bison 92 / 140
27. Umidigi A9 Pro 92 / 140
28. Oukitel C21 89.5 / 140
29. Xiaomi Mi A3 89 / 140
30. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
31. Nokia 5.3 89 / 140
32. Motorola G8 Power 89 / 140
33. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
34. Honor 9x 88 / 140
35. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
36. Meizu Note 9 86 / 140
37. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
38. Umidigi S3 Pro 83 / 140
39. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
40. Umidigi F2 82 / 140
41. Redmi 9a 81 / 140
42. Redmi 9c 80 / 140
43. Ulefone Armor 7e 80 / 140
44. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
45. Honor 8x 78 / 140
46. Umidigi F1 77 / 140
47. Huawei Y6 2019 74 / 140
48. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
49. F150 R2022 53.5 / 80
50. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

De Ulefone Armor 7 / 7E is een atypische telefoon die vooral gericht is op een publiek dat op zoek is naar een degelijke telefoon. De Ulefone is zwaar, hij is imposant en ziet eruit als een telefoon uit een sciencefictionfilm uit de jaren '80. [b][b]Het is geen telefoon die je moet kopen voor de foto- of videokwaliteit, maar het biedt alles wat een moderne smartphone kan bieden, zoals een groot scherm, een goede levensduur van de batterij, het werkt op Android en zal voldoen aan de meeste van uw dagelijkse behoeften.[b][b]Ik was positief verrast door deze telefoon omdat hij betrouwbaar en krachtig is. De netwerkprestaties zijn goed, hij neemt de GPS goed op en de telefoon reageert dagelijks.[b][b]Ik heb deze telefoon niet in detail getest zoals ik gewoonlijk doe, omdat sommige tests niet veel zin hebben. Door deze telefoon te kopen, koop je geen modieus object, maar een werkinstrument.[b][b][b]Sterktes[b][b]Soliditeit[b]Autonomie[b]krachtige LED[b]Groot scherm[b][b][b]Zwaktes[b]Foto/video[b]Gewicht/Hoogte[b][b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]
Abonneren
Abonneer je op mijn YouTube kanaal om updates te ontvangen

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd