Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Ulefone Armor 7 en 7E test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Ulefone Armor 7E
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Test Reviews Nl

Ulefone Armor 7 en 7E test / review


Gepubliceerd op: 12-06-2020 / gewijzigd: 12-06-2020
Toen ik begon met het testen van smartphones, was Xiaomi nog een exotisch merk dat weinig bekend was bij de mainstream. Vandaag de dag heeft iedereen het over Xiaomi, dus ik dacht dat ik nieuwe horizonten moest verkennen en een Chinees merk moest kiezen dat totaal onbekend was in Europa.

De Ulefone Armor 7 is geen telefoon zoals de andere, hij is ontworpen om schokken te weerstaan en de weinige video's die over zijn degelijkheid circuleren zijn indrukwekkend. De Ulefone Armor 7 heeft een brutaal aspect en het is niet het soort telefoon waarmee je kunt pronken.

Naast het ruwe aspect zijn de specificaties ook interessant, als het een meer modieuze uitstraling had, had ik het kunnen vergelijken met een Redmi van Xiaomi.

De Ulefone Armor 7 is verkrijgbaar in twee versies, de Armor 7 en de Armor 7E. Ik heb de Armor 7E gekocht, maar de test blijft volledig geldig voor de Armor 7 omdat de telefoons niet erg verschillend zijn.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Ulefone Armor 7E

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Ulefone Armor 7E van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

12/05/2020 Aankoop van Ulefone Armor 7 / 7E op Banggood
05/06/2020 Ontvangst van de telefoon en begin van deze recensie

Waarom deze telefoon?

Ik test meestal telefoons die een goed verkooppotentieel hebben, want omdat ik alleen ben en niet gesponsord, moet ik de juiste keuzes maken om te hopen dat ik wat geld kan verdienen. De Ulefone Armor 7 voldoet niet echt aan die voorwaarden en toch heb ik het risico genomen om hem te testen.

De Ulefone Armor 7 / 7E is een telefoon die ontworpen is om schok- en waterbestendig te zijn, dus het is gericht op mensen die een activiteit hebben die de telefoon kan beschadigen. Het is dus niet het soort telefoon dat gebruikt wordt om mee te pronken. Er zijn veel video's op Youtube waar de telefoon wordt mishandeld, hier is er een van Gearbest:

youtube previewyoutube preview


Afgezien van het brute aspect van de telefoon, is hij stevig uitgerust met elementen die voor een ander soort publiek interessant zouden kunnen zijn. Het heeft een grote 5500 mAh batterij, het heeft een Mediatek processor die een betere prestatie biedt dan een Redmi Note 9, het maakt gebruik van een Samsung fotosensor (hetzelfde als de Redmi Note 9), het is compatibel met vele frequenties, ... etc.. Als we zijn uiterlijk niet in aanmerking nemen, zou deze telefoon heel goed kunnen concurreren met zeer populaire toestellen zoals die uit het Redmi-gamma.

Uitpakken

De doos van de Ulefone Armor 7 is veel groter dan de dozen die ik gewend ben te ontvangen, hij is ook zwaarder. De telefoon alleen al weegt bijna 300 gram, maar de doos zit ook vol met accessoires.

De doos bevat de telefoon, een oplader, een versterkte usb-kabel, een usb-naar-aansluit adapter, een normale usb-naar-usb-c type adapter, een bandje om de telefoon vast te houden en een gebruiksaanwijzing.

Het ontwerp van de doos laat niet al te veel twijfel bestaan over wat je van de telefoon kunt verwachten, ik had zin in het uitpakken van een gereedschapskist.



Eerste configuratie

Het opstarten van Ulefone Armor 7 wijkt niet af van de standaard Android configuratie, Ulefone zal niet proberen om u een extra product te verkopen, de opstartprocedure gaat direct tot het punt.



Afwerking

ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 9


De Ulefone Armor 7 / 7E is geen telefoon zoals de andere, hij is erg zwaar (bijna 300 gram!), hij is erg dik en lijkt te worden beschermd door een pantser. Ulefone maakt geen elegante telefoons, deze telefoons zijn gemaakt om bestand te zijn tegen schokken. De telefoon heeft een ruw uiterlijk maar de afwerking is onberispelijk, niets wordt aan het toeval overgelaten. Ulefone neemt zijn positie volledig over en de telefoon geeft een indruk van degelijkheid.

ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 8


De 4 hoeken van de telefoon worden beschermd door een harde coating om schokken te absorberen. De bovenkant van de telefoon wordt alleen onderbroken door een kleine waterdichte opening om de infraroodpoort te kunnen gebruiken.

ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 7


De onderkant van de telefoon volgt dezelfde logica als de bovenkant met de hoeken beschermd door een schokbestendige coating. Slechts één USB C-poort onderbreekt het pad van de telefoon. Deze USB-poort is net als de rest van de telefoon waterbestendig.

ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 16


De zijkanten van de telefoon zijn versterkt met metaal en de configuratie van de knoppen is vrij atypisch. Aan de linkerkant is er een SIM-lade en een sneltoets zoals bij sommige Samsung-modellen.

Aan de rechterkant is er een zijdelingse vingerafdruksensor zoals op de Redmi Note 9s en die werkt heel goed. De gebruikelijke power- en volumeknoppen zijn iets hoger. Deze knoppen zijn vrij klein en rond. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te onderscheiden door aanraking.

ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 11


De achterkant van de telefoon wordt beschermd door een uniforme plastic coating. De fotosensor is bijna onzichtbaar, in tegenstelling tot de meeste telefoons vandaag de dag. De drievoudige fotosensor is voorzien van 5 LED-diodes, zodat de telefoon als zaklamp kan worden gebruikt. Deze diodes zijn zeer krachtig.

Aan de onderkant van de telefoon zit een inkeping om een bandje te bevestigen, zodat je je telefoon aan je werkkleding kunt bevestigen.

ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling 12


Het 6,3" scherm beslaat slechts 72% van de voorkant van de telefoon, dus de grenzen zijn groter dan gemiddeld, maar het is een keuze om het scherm te beschermen. Het scherm biedt nog steeds een belangrijk gebruiksgemak.



Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de 7E versie getest en u vindt alle functies op de volgende foto's:



Als ik het eigenaardige ontwerp van de telefoon buiten beschouwing laat, zetten de specificaties hem op gelijke voet met meer populaire apparaten zoals de Redmi Note 8 / Redmi Note 8 Pro.

CPU / GPU Prestatie



De Ulefone Armor 7 is uitgerust met een Mediatek Helio P90 processor en een IMG PowerVR GM9446 grafische processor.

Ik was positief verrast door de prestaties van deze telefoon, want in principe is dit soort telefoon niet ontworpen om te spelen of om complexe toepassingen te gebruiken. De Ulefone biedt een zeer goede prijs/prestatieverhouding die het op het niveau van een Redmi Note 8 Pro voor de CPU brengt, het is echter minder performant voor het grafische gedeelte, maar zal het mogelijk maken om de meeste van de spellen te spelen die een lager niveau van graphics accepteren.

Er is geen verschil tussen de Armor 7 en de Armor 7E in CPU/GPU, het zit voornamelijk in het geheugen, maar gezien het prijsverschil tussen deze twee modellen, raad ik de Armor 7E aan.

Benchmark Antutu/3DMark

Zoals ik hierboven al schreef, had ik niet verwacht dat deze telefoon een goed prestatieniveau zou bieden, maar toch kreeg ik een score van 210.000 punten op Antutu, dit zet hem op hetzelfde niveau als een Xiaomi Mi 9 Lite.


Ik kreeg een score van 1187 punten met 3D-markering, dit plaatst de Ulefone Armor 7 op het niveau van Redmi Note 8.




Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.PUBG Mobile draait zonder enig probleem op de Ulefone Armor 7E, de graphics zijn niet op het hoogste niveau, maar de spelervaring is vrij vergelijkbaar met een Redmi Note 9.

youtube previewyoutube preview


Netwerkprestatie

De Ulefone Armor 7 / 7E biedt een zeer breed frequentiebereik, zodat je hem zowat overal ter wereld kunt gebruiken.


Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.


Ik behaalde een gemiddelde score van -98,7 dBm over 1000 metingen, dit signaalniveau staat op de Ulefone Armor 7 in het gemiddelde. Wat verwacht wordt van een dergelijke telefoon is dat deze ook onder goede omstandigheden kan bellen en de Ulefone doet wat er van hem verwacht wordt.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methode



Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.

Ik heb een comfortabele snelheid van 60 Mbps download en upload. De telefoon kan waarschijnlijk hoger gaan, maar de antennes waar ik tijdens deze test toegang toe had, lieten me niet toe om hoger te gaan.

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een signaal gemeten van -28 dBM in de buurt van de router en -74 dBm op afstand, dit zijn scores in het gemiddelde, dus de Ulefone is niet goed of slecht.





Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Ik heb een download snelheid van 320 Mbps met de Ulefone Armor 7, dat is een uitstekende score. Ik had niet verwacht dat dit soort telefoons op wifi niveau efficiënt zouden zijn, het is een verrassend resultaat.


GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview


De GPS-nauwkeurigheidstest van de Ulefone Armor 7 laat zien dat deze telefoon het signaal zeer snel oppikt en een zeer goed niveau van nauwkeurigheid bereikt. Het signaal blijft ook zeer stabiel, dus de Ulefone Armor 7 is een goede telefoon voor GPS.

Uit een wegtest blijkt ook dat de Ulefone weinig afwijkt van het traject.


Batterijduur

[battery product="ulefone-armor-7e" capa="5500" lg="nl"]

De Ulefone 7E is uitgerust met een 5500 mAh batterij, dit is de grootste batterij die ik tot nu toe heb getest en geen verrassing, deze batterij zal je in staat stellen om een aantal dagen autonomie te hebben.

Als ik de resultaten van mijn testen bekijk, zie ik dat de Ulefone, ondanks de goede levensduur van de batterij, geen efficiënt energiebeheer heeft. Als ik het vergelijk met de Motorola G8 Power die een 5000 mAh accu heeft, heeft de Ulefone 19 uur met 50% helderheid waar de Motorola meer dan 40 uur met minder accucapaciteit heeft.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Ulefone Armor 7 / 7E is uitgerust met een 48 miljoen pixel Samsung S5KGM1 sensor, deze sensor wordt gebruikt in vele andere telefoons. Deze sensor is in staat om goede foto's te maken, maar het uiteindelijke resultaat is altijd afhankelijk van de verwerking die op de foto is toegepast.

Standaard app

De standaard fototoepassing van de Ulefone Armor 7 is een beetje atypisch zoals de rest van de telefoon. Het biedt een beperkt aantal keuzes, wat de toepassing makkelijker maakt, behalve één ding: de keuze van de sensor. Bij de meeste telefoons is het mogelijk om van de ene sensor naar de andere over te schakelen door het zoomniveau direct vanaf het hoofdscherm te kiezen, deze keuze is niet beschikbaar op de Ulefone. U moet naar de instellingen gaan en het beeldformaat kiezen om de sensor te wijzigen. Dit is verre van praktisch omdat het beeldformaat niets zegt over de gebruikte brandpuntsafstand.

De fototoepassing lijkt een kleurbehandeling op de foto's toe te passen die de kleuren koeler maakt en het is jammer want deze sensor heeft zich al bewezen in andere camera's.

Ik heb Gcam en OpenCam geprobeerd om te controleren of het kleurprobleem nog aanwezig was en helaas is dat ook het geval. Je kunt echter wel instellingen in deze applicaties gebruiken die het probleem verlichten.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

Om de Ulefone Armor 7 in de studio te testen, heb ik me vooral gericht op de verschillende beschikbare fotomodi. Zo nam ik opnieuw dezelfde scène zonder filter, met/zonder HDR, in 64 miljoen pixels, ...

ulefone armor 7e test review avis recensione prueba opinion beoordeling specifications 6


De verschillende fotomodi veranderen niet veel aan het basisbeeld, de colorimetrie is soms anders, maar dit is niet vanzelfsprekend.

Ik vind dat de sensor van de Ulefone interessante optische kwaliteiten heeft omdat de foto een goed niveau van scherpte biedt, de onscherpte niet te agressief is en ik geen vervorming zie ondanks het gebruik van een 2.8mm sensor. Het enige grote mankement van het beeld is de te koude kleuring, dit probleem is nog meer zichtbaar op foto's die buiten worden genomen.



Foto test / zon

Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/5618 2,8 mm 118 ISO
ulefone armor 7e test review avis recensione prueba opinion beoordeling test photo 5


Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: koud
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De ultra-groothoekmodule van deze telefoon produceert technisch correcte foto's als je kijkt naar elementen als scherpte of scherptediepte. Helaas is er een element dat alles verpest: de kleurtemperatuur is veel te laag en vervormt de foto volledig. Dit is erg jammer, want met de juiste kleurtemperatuur zou de foto goed zijn geweest.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,7 1/6369 2,8 mm 125 ISO
ulefone armor 7e test review avis recensione prueba opinion beoordeling test photo 29


Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: koud
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ook hier is het hetzelfde en het is hetzelfde voor alle foto's die zullen volgen. De kleurbehandeling van de Ulefone is slecht. Het is een probleem met betrekking tot de fotobewerking, want als ik een hogere kleurtemperatuur afdwing, komen de kleuren veel dichter bij de werkelijkheid, zodat het probleem kan worden omzeild door de PRO-modus of een andere toepassing, maar het is niet normaal. Een telefoon zou in staat moeten zijn om correcte foto's te maken zonder dat de gebruiker enige moeite hoeft te doen.

9248,9249,9250,9251,9252,9253,9254,9255,9256,9257,9258,9259,9260,9261,9262,9263,9264,9265,9266,9267,9268,9269,9270,9271"]

Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

De Ulefone Armor 7 heeft geen videostabilisatie, dus de shakes zijn duidelijk zichtbaar zoals op de volgende video:
youtube previewyoutube preview


Video normale condities
De Ulefone Armor 7 produceert video's met kleuren die te koud zijn, het is hetzelfde probleem als voor foto's.

youtube previewyoutube preview


Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
De Ulefone Armor 7 is geen telefoon die ontworpen is voor muziek, dus ik had niet verwacht een buitengewone telefoon te ontdekken voor de audiokwaliteitstest.

In werkelijkheid is de Ulefone een telefoon in de gemiddelde prijsklasse. Hij produceert een acceptabel geluid, maar als je het volume hoger zet, zal het geluid van slechte kwaliteit zijn. De mate van vervorming is zeer belangrijk.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
ulefone armor 7 frequency respons


De Ulefone Armor is in staat om de meeste frequenties correct weer te geven zolang het volume niet op het maximum wordt gezet. Het maakt zichzelf sneller los van de referentie in hoge tonen.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
ulefone armor 7 dynamic range


Het volume speelt een grote rol in het vermogen om geluid correct weer te geven. Het geluid dat door de Ulefone wordt geproduceerd is niet erg krachtig en wanneer de Ulefone op het maximum wordt geduwd, is de vervorming erg hoog.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
ulefone armor 7 noise level


De geluidskwaliteit van de Ulefone is vergelijkbaar met wat ik heb kunnen testen in dezelfde prijsklasse, het verschil zit hem vooral in de kracht van het geluid waar de Ulefone ver onder het gemiddelde ligt.

Zoals ik al zei, is deze Ulefone niet ontworpen om een muziektelefoon te zijn en daarom levert hij geen hoog prestatieniveau, maar dit is heel normaal.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

ulefone armor 7 7e test avis review recensione opinion beoordeling screen calibration


Het Ulefone Armor 7 scherm produceert geen correcte colorimetrie, de kleuren zijn te koud. Ik heb een temperatuur van 7500k voor de blanken gemeten, het is veel te hoog en het maakt de blanken een beetje blauw. De andere kleuren zijn daarentegen meer trouw aan de werkelijkheid. Uiteindelijk krijg ik een dE van 5,7, het is niet het beste scherm op de markt maar het is verre van het slechtste. Dit scherm zit in het gemiddelde.



Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van 361 cd/m gemeten door de helderheid op het maximum in te stellen, deze helderheid kan nog steeds toenemen wanneer de telefoon wordt blootgesteld aan sterk licht. Het scherm is leesbaar bij fel licht, maar het zou net iets meer helderheid nodig hebben om in alle omstandigheden te kunnen worden gebruikt. Schermbeveiliging lijkt ook een rol te spelen bij de lichtreflectie.

Het scherm van de Ulefone Armor 7E biedt een contrastverhouding van 1455:1, waardoor het in het gemiddelde bereik van dit type schermen ligt.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem

De Ulefone Armor 7 draait Android 9, het is vrij zeldzaam om nog telefoons te vinden die in 2020 zijn gelanceerd en die Android 9 draaien. Dit zou je niet moeten tegenhouden om volledig gebruik te maken van de telefoon, maar aangezien dit de eerste Ulefone is die ik heb gekocht, weet ik niet of Ulefone een goede update tracking biedt. Het zal sowieso nog een paar jaar duren voordat Android 9 volledig is stopgezet.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Ulefone Armor 7E

Vergelijk Ulefone Armor 7E met de anderen

Test / beoordeling conclusie

De Ulefone Armor 7 / 7E is een atypische telefoon die vooral gericht is op een publiek dat op zoek is naar een degelijke telefoon. De Ulefone is zwaar, hij is imposant en ziet eruit als een telefoon uit een sciencefictionfilm uit de jaren '80.

Het is geen telefoon die je moet kopen voor de foto- of videokwaliteit, maar het biedt alles wat een moderne smartphone kan bieden, zoals een groot scherm, een goede levensduur van de batterij, het werkt op Android en zal voldoen aan de meeste van uw dagelijkse behoeften.

Ik was positief verrast door deze telefoon omdat hij betrouwbaar en krachtig is. De netwerkprestaties zijn goed, hij neemt de GPS goed op en de telefoon reageert dagelijks.

Ik heb deze telefoon niet in detail getest zoals ik gewoonlijk doe, omdat sommige tests niet veel zin hebben. Door deze telefoon te kopen, koop je geen modieus object, maar een werkinstrument.

Sterktes

Soliditeit
Autonomie
krachtige LED
Groot scherm

Zwaktes

Foto/video
Gewicht/Hoogte

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest



Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Oukitel C21: test / review
Ik heb nog nooit een Oukitel-smartphone getest voor dit model en op papier staat hij op het niveau van een Redmi Note 9. Zal deze eerste Oukitel Xiaomi overtreffen?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Poco X3: test / review
De Poco F2 Pro heeft zich gevestigd als de koning van het €350-400 segment, de Poco X3 zal in zijn voetsporen treden in het €200-300 segment. Zal het ook de hele competitie verpletteren zoals de F2 Pro?
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Xiaomi Mi 10 Lite 5G test / review
Het kopen van de nieuwe Mi Lite is bijna een traditie geworden, het is minder het derde model in dit segment. De prijs stijgt elk jaar, maar Xiaomi biedt ons elke keer weer wat aan. Hoe zit het met deze Mi 10 Lite?
Umidigi F2: volledige test / review , objectief advies en prijzen
Ik heb de Umidigi F1 een jaar geleden getest en hoewel het toestel veelbelovend was, was het nog niet volledig ontwikkeld. Zal de Umidig F2 dit rechtzetten?
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Realme 6: test / review
De Realme 6 komt op de markt net voor de volgende blockbuster van Xiaomi (Redmi Note 9), het positioneert zich als een directe concurrent met dezelfde argumenten. Zal de jonge fabrikant Realme de vergelijking houden?
Motorola G8 test / review
De Motorola G8 Power zit tussen de Redmi Note 8 en de Redmi Note 8 Pro en heeft sterke concurrenten. Zal het opvallen? Laten we dit van dichter bekijken.
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Redmi Note 9s : test / review
Ondanks de groeiende concurrentie blijft Xiaomi een helse koers varen door altijd een onovertroffen prijs/kwaliteitsverhouding te bieden en deze nieuwe Redmi Note 9s zal ongetwijfeld een kaskraker worden.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen