Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook


Toen ik begon met het testen van smartphones, was Xiaomi nog een exotisch merk dat weinig bekend was bij de mainstream. Vandaag de dag heeft iedereen het over Xiaomi, dus ik dacht dat ik nieuwe horizonten moest verkennen en een Chinees merk moest kiezen dat totaal onbekend was in Europa.

De Ulefone Armor 7 is geen telefoon zoals de andere, hij is ontworpen om schokken te weerstaan en de weinige video's die over zijn degelijkheid circuleren zijn indrukwekkend. De Ulefone Armor 7 heeft een brutaal aspect en het is niet het soort telefoon waarmee je kunt pronken.

Naast het ruwe aspect zijn de specificaties ook interessant, als het een meer modieuze uitstraling had, had ik het kunnen vergelijken met een Redmi van Xiaomi.

De Ulefone Armor 7 is verkrijgbaar in twee versies, de Armor 7 en de Armor 7E. Ik heb de Armor 7E gekocht, maar de test blijft volledig geldig voor de Armor 7 omdat de telefoons niet erg verschillend zijn.

Website van de fabrikant:
https://www.ulefone.com/

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Samsung Galaxy S20 test / review
Ulefone Armor 7 en 7E test / review
Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Poco F2 review - test - beoordeling
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs - 12 Commentaar(en)
Realme 6 test, review en prijs - 10 Commentaar(en)
Motorola G8 Power test / review en prijs
Umidigi F2 test / review / prijs - 2 Commentaar(en)
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Ulefone Armor 7E

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Ulefone Armor 7E van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
119.99 EUR - (2020-07-03 19:50) Ulefone Armor X5 4G Télephone Portable Incassable - (Amazon France - FR)
212.998 EUR - (2020-07-03 02:19) Ulefone Armor 3WT 5.7 Inch Walkie Talkie NFC IP68 - (Banggood - CN)
216.952 EUR - (2020-07-03 18:50) Ulefone Armor 6E (2020) Android 9.0 Rugged Mobile - (Amazon.co.uk - UK)
229.99 EUR - (2020-07-03 18:06) Ulefone Armor 6E (2019) Outdoor Handy Qi fähig 6, - (Amazon.de - DE)
239.99 EUR - (2020-07-03 18:29) (2019) Ulefone Armor 6E – Android 9.0 Smartphone - (Amazon.it - IT)
239.99 EUR - (2020-07-03 18:06) (2019) Ulefone Armor 6E Android 9.0 Robustes Smart - (Amazon.de - DE)
239.99 EUR - (2020-07-03 19:50) Ulefone Armor 6E - Télephone Incassable débloqu - (Amazon France - FR)
239.99 EUR - (2020-07-03 05:57) Ulefone Armor 6E - Télephone Incassable débloqu - (Amazon France - FR)
239.99 EUR - (2020-07-03 18:05) (2019) Ulefone Armor 6E Android 9.0 Robustes Smart - (Amazon.de - DE)
243.88 EUR - (2020-07-03 19:41) (2019) Ulefone Armor 6E Android 9.0 Rugged Smartph - (Amazon.co.uk - UK)
243.88 EUR - (2020-07-03 19:41) (2019) Ulefone Armor 6E Android 9.0 Rugged Smartph - (Amazon.co.uk - UK)
249.25 EUR - (2020-07-03 19:57) Ulefone Armor 6E Android 9.0 Móvil Anti Agua/anti - (Amazon.es - ES)
260.79 EUR - (2020-07-03 15:50) Ulefone Armor 3W IP68 Téléphones portables étan - (Cdiscount - FR)
260.79 EUR - (2020-07-03 15:50) Ulefone Armor 3W IP68 Téléphones portables étan - (Cdiscount - FR)
260.919 EUR - (2020-07-03 14:54) Waterproof Rugged Phones Unlocked Ulefone Armor 6E - (Amazon.com - USA)
262.25 EUR - (2020-07-03 18:06) Ulefone Armor 3W - (2019) Outdoor Smartphone ohne - (Amazon.de - DE)
262.49 EUR - (2020-07-03 15:50) Ulefone Armor 3WT IP68 Smartphone 6 + 64Go télép - (Cdiscount - FR)
264.49 EUR - (2020-07-03 15:50) Ulefone Armor 3WT IP68 Smartphone 6 + 64Go télép - (Cdiscount - FR)
268.226 EUR - (2020-07-03 02:19) Ulefone Armor 7 IP68 IP69K Waterproof 6.3 inch 8GB - (Banggood - CN)
280 EUR - (2020-07-03 19:57) Ulefone Armor 3W - (2019) Móvil Antigolpes con Ba - (Amazon.es - ES)
280 EUR - (2020-07-03 19:57) Ulefone Armor 7E(2020) Móvil Resistente,Helio P90 - (Amazon.es - ES)
280 EUR - (2020-07-03 19:57) Ulefone Armor 3W - (2019) Móvil Antigolpes con Ba - (Amazon.es - ES)
288.223 EUR - (2020-07-03 18:50) Ulefone Armor 7E Rugged Cell Phones Unlocked, IP68 - (Amazon.co.uk - UK)
289.99 EUR - (2020-07-03 19:44) Ulefone Armor 6S (2019) Outdoor Smartphone mit Qi - (Amazon.de - DE)
290 EUR - (2020-07-03 06:08) Ulefone Armor 6S Android 9.0 Móvil Anti Agua/anti - (Amazon.es - ES)
299.309 EUR - (2020-07-03 19:41) Ulefone Armor 3W - (2019) Rugged Smartphone With 1 - (Amazon.co.uk - UK)
299.99 EUR - (2020-07-03 19:50) Ulefone Armor 7E (2020) Telephone Portable Incassa - (Amazon France - FR)
299.99 EUR - (2020-07-03 18:29) Ulefone Armor 7E(2020) Rugged Smartphone - Helio P - (Amazon.it - IT)
299.99 EUR - (2020-07-03 18:29) Ulefone Armor 7E Rugged Smartphone - Helio P90 Oct - (Amazon.it - IT)
299.99 EUR - (2020-07-03 18:29) Ulefone Armor 3W - (2019) Rugged Smartphone IP68 ( - (Amazon.it - IT)
299.99 EUR - (2020-07-01 22:13) Ulefone Armor 3W - (2019) Rugged Smartphone IP68 ( - (Amazon.it - IT)
299.99 EUR - (2020-07-03 19:50) Ulefone Armor 7E(2020) Telephone Portable Incassab - (Amazon France - FR)
310.091 EUR - (2020-07-02 13:49) Ulefone Armor 7 6.3 Inch Dual 4G SmartPhone Helio - (Aliexpress - CN)
310.091 EUR - (2020-07-02 15:27) Ulefone Armor 7 6.3 Inch Dual 4G SmartPhone Helio - (Aliexpress - CN)
311.365 EUR - (2020-07-03 02:34) Ulefone Armor 7 6.3 Inch Dual 4G SmartPhone Helio - (Aliexpress - CN)
311.365 EUR - (2020-07-03 01:52) Ulefone Armor 7 6.3 Inch Dual 4G SmartPhone Helio - (Aliexpress - CN)
311.369 EUR - (2020-07-02 18:20) Ulefone Armor 7 6.3 Inch Dual 4G SmartPhone Helio - (Aliexpress - CN)
320.585 EUR - (2020-07-03 15:02) Ulefone Armor 7E (2020) Rugged Smartphone Unlocked - (Amazon.com - USA)
320.585 EUR - (2020-07-03 15:02) Ulefone Armor 7E Rugged Cell Phones Unlocked, IP68 - (Amazon.com - USA)
320.585 EUR - (2020-07-03 15:02) Rugged Phones Ulefone Armor 6S Waterproof Unlocked - (Amazon.com - USA)
320.585 EUR - (2020-07-03 15:02) Rugged Phones Unlocked Ulefone Armor 7E(2020),Wate - (Amazon.com - USA)
354.966 EUR - (2020-07-03 00:32) Ulefone Armor 7E-4GB - 128GB - Black - (Giztop - CN)
407 EUR - (2020-07-03 15:50) Ulefone Armor 3W Telephone Portable Incassable, An - (Cdiscount - FR)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.


Twijfel je over een winkel? Ik koop regelmatig bij veel winkels, hier is mijn mening over het aantal winkels.

Tijdslijn


12/05/2020 Aankoop van Ulefone Armor 7 / 7E op Banggood
05/06/2020 Ontvangst van de telefoon en begin van deze recensie

Waarom deze telefoon?


Ik test meestal telefoons die een goed verkooppotentieel hebben, want omdat ik alleen ben en niet gesponsord, moet ik de juiste keuzes maken om te hopen dat ik wat geld kan verdienen. De Ulefone Armor 7 voldoet niet echt aan die voorwaarden en toch heb ik het risico genomen om hem te testen.

De Ulefone Armor 7 / 7E is een telefoon die ontworpen is om schok- en waterbestendig te zijn, dus het is gericht op mensen die een activiteit hebben die de telefoon kan beschadigen. Het is dus niet het soort telefoon dat gebruikt wordt om mee te pronken. Er zijn veel video's op Youtube waar de telefoon wordt mishandeld, hier is er een van Gearbest:



Afgezien van het brute aspect van de telefoon, is hij stevig uitgerust met elementen die voor een ander soort publiek interessant zouden kunnen zijn. Het heeft een grote 5500 mAh batterij, het heeft een Mediatek processor die een betere prestatie biedt dan een Redmi Note 9, het maakt gebruik van een Samsung fotosensor (hetzelfde als de Redmi Note 9), het is compatibel met vele frequenties, ... etc.. Als we zijn uiterlijk niet in aanmerking nemen, zou deze telefoon heel goed kunnen concurreren met zeer populaire toestellen zoals die uit het Redmi-gamma.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Ulefone Armor 7e
Lengte (mm)165.8159.2
Breedte (mm)8175.2
Dikte (mm)13.98.1
Gewicht (g)290186
Jacknoyes
USB typeType CType C
USB norme/2.0
Infrarood/yes


De doos van de Ulefone Armor 7 is veel groter dan de dozen die ik gewend ben te ontvangen, hij is ook zwaarder. De telefoon alleen al weegt bijna 300 gram, maar de doos zit ook vol met accessoires.

De doos bevat de telefoon, een oplader, een versterkte usb-kabel, een usb-naar-aansluit adapter, een normale usb-naar-usb-c type adapter, een bandje om de telefoon vast te houden en een gebruiksaanwijzing.
Het ontwerp van de doos laat niet al te veel twijfel bestaan over wat je van de telefoon kunt verwachten, ik had zin in het uitpakken van een gereedschapskist.


Eerste configuratie


Het opstarten van Ulefone Armor 7 wijkt niet af van de standaard Android configuratie, Ulefone zal niet proberen om u een extra product te verkopen, de opstartprocedure gaat direct tot het punt.


Afwerking




De Ulefone Armor 7 / 7E is geen telefoon zoals de andere, hij is erg zwaar (bijna 300 gram!), hij is erg dik en lijkt te worden beschermd door een pantser. Ulefone maakt geen elegante telefoons, deze telefoons zijn gemaakt om bestand te zijn tegen schokken. De telefoon heeft een ruw uiterlijk maar de afwerking is onberispelijk, niets wordt aan het toeval overgelaten. Ulefone neemt zijn positie volledig over en de telefoon geeft een indruk van degelijkheid.

Top


De 4 hoeken van de telefoon worden beschermd door een harde coating om schokken te absorberen. De bovenkant van de telefoon wordt alleen onderbroken door een kleine waterdichte opening om de infraroodpoort te kunnen gebruiken.
Onderaan


De onderkant van de telefoon volgt dezelfde logica als de bovenkant met de hoeken beschermd door een schokbestendige coating. Slechts één USB C-poort onderbreekt het pad van de telefoon. Deze USB-poort is net als de rest van de telefoon waterbestendig.

Zijden


De zijkanten van de telefoon zijn versterkt met metaal en de configuratie van de knoppen is vrij atypisch. Aan de linkerkant is er een SIM-lade en een sneltoets zoals bij sommige Samsung-modellen.

Aan de rechterkant is er een zijdelingse vingerafdruksensor zoals op de Redmi Note 9s en die werkt heel goed. De gebruikelijke power- en volumeknoppen zijn iets hoger. Deze knoppen zijn vrij klein en rond. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te onderscheiden door aanraking.

Rug


De achterkant van de telefoon wordt beschermd door een uniforme plastic coating. De fotosensor is bijna onzichtbaar, in tegenstelling tot de meeste telefoons vandaag de dag. De drievoudige fotosensor is voorzien van 5 LED-diodes, zodat de telefoon als zaklamp kan worden gebruikt. Deze diodes zijn zeer krachtig.

Aan de onderkant van de telefoon zit een inkeping om een bandje te bevestigen, zodat je je telefoon aan je werkkleding kunt bevestigen.

Scherm


Het 6,3" scherm beslaat slechts 72% van de voorkant van de telefoon, dus de grenzen zijn groter dan gemiddeld, maar het is een keuze om het scherm te beschermen. Het scherm biedt nog steeds een belangrijk gebruiksgemak.


3G/4G ondersteuning


De Ulefone Armor 7 / 7E biedt een zeer breed frequentiebereik, zodat je hem zowat overal ter wereld kunt gebruiken.

3G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900), B34 (TD 2000), B39 (TD 1900+)
4G frequenties:
B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B25 (1900+), B26 (850), B28 (700), B34 (TDD 2100), B38 (TDD 2600), B39 (TDD 1900), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100), B71 (600)
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Netwerk/Radioprestatie

Ulefone Armor 7e
3G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900), B34 (TD 2000), B39 (TD 1900+)B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B25 (1900+), B26 (850), B28 (700), B34 (TDD 2100), B38 (TDD 2600), B39 (TDD 1900), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100), B71 (600)B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSGPS, A-GPS, GLONASS, Beidou, GalileoA-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)/0.591
SAR (lichaam)/1.274
VoLTE/yes
Wifi gesprekkenyesyes
NFC/no


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Xiaomi Redmi Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -100.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1785

Xiaomi Redmi Note 9s
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -99.4 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1860

Realme 6
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.14 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2301

Motorola G8 Power
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.88 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1032

Umidigi F2
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -101.47 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 712

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Honor 9x
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.19 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 2819

Vergelijking Ulefone Armor 7E met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Ulefone Armor 7
Telefoon 2:
Redmi Note 9s
Evaluatie van de prestaties:
Ik behaalde een gemiddelde score van -98,7 dBm over 1000 metingen, dit signaalniveau staat op de Ulefone Armor 7 in het gemiddelde. Wat verwacht wordt van een dergelijke telefoon is dat deze ook onder goede omstandigheden kan bellen en de Ulefone doet wat er van hem verwacht wordt.

Download max snelheid:
Upload max snelheid:
60 Mbps
Download max snelheid:
60 Mbps
Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een comfortabele snelheid van 60 Mbps download en upload. De telefoon kan waarschijnlijk hoger gaan, maar de antennes waar ik tijdens deze test toegang toe had, lieten me niet toe om hoger te gaan.
Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-28 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-74 dBm

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een signaal gemeten van -28 dBM in de buurt van de router en -74 dBm op afstand, dit zijn scores in het gemiddelde, dus de Ulefone is niet goed of slecht.


Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Ulefone Armor 7e
Radio capaciteit/-97.01
207250
/40
-77-70


Max upload snelheid:
20 Mbps
Max download snelheid:
320 Mbps

Evaluatie van de prestaties:
Ik heb een download snelheid van 320 Mbps met de Ulefone Armor 7, dat is een uitstekende score. Ik had niet verwacht dat dit soort telefoons op wifi niveau efficiënt zouden zijn, het is een verrassend resultaat.

GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.


De GPS-nauwkeurigheidstest van de Ulefone Armor 7 laat zien dat deze telefoon het signaal zeer snel oppikt en een zeer goed niveau van nauwkeurigheid bereikt. Het signaal blijft ook zeer stabiel, dus de Ulefone Armor 7 is een goede telefoon voor GPS.

Uit een wegtest blijkt ook dat de Ulefone weinig afwijkt van het traject.

Batterijduur

Ulefone Armor 7e
Capaciteit55004000
Snel ladenyesyes
Max laden W1518


Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Ulefone Armor 7e heeft een capaciteit van 5500 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van % per minuut en dus een toename van mA per minuut. Om de prestaties van de Ulefone Armor 7e te vergelijken met andere telefoons, moet u de per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geeft u een indicatie van het gedrag van de batterij.

De batterij van de Ulefone Armor 7e heeft een capaciteit van 5500 mAh en is ontladen van 100 tot 1 in minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100 tot 1 in met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van % per minuut bij 100% lichtsterkte en per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus mA per minuut bij 100% lichtsterkte en bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)Levensduur (minuten) / 50%Laden scoreEfficiëntiescoreEfficiëntiescore / 50%
Ulefone Armor 7E5500768114030.727.164.82
Poco F2 Pro47001150153626.114.083.05
Samsung Galaxy S204000565121729.417.073.2
Honor 9x4000770133326.465.193
Xiaomi Redmi Note 95020650180830.987.722.77
Motorola G8 Power5000912279216.085.481.79
Xiaomi Redmi Note 9s502066399922.327.575.01
Umidigi F2515092717.225.56
Realme 6430070426.547.32

De Ulefone 7E is uitgerust met een 5500 mAh batterij, dit is de grootste batterij die ik tot nu toe heb getest en geen verrassing, deze batterij zal je in staat stellen om een aantal dagen autonomie te hebben.

Als ik de resultaten van mijn testen bekijk, zie ik dat de Ulefone, ondanks de goede levensduur van de batterij, geen efficiënt energiebeheer heeft. Als ik het vergelijk met de Motorola G8 Power die een 5000 mAh accu heeft, heeft de Ulefone 19 uur met 50% helderheid waar de Motorola meer dan 40 uur met minder accucapaciteit heeft.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
De Ulefone Armor 7 is geen telefoon die ontworpen is voor muziek, dus ik had niet verwacht een buitengewone telefoon te ontdekken voor de audiokwaliteitstest.

In werkelijkheid is de Ulefone een telefoon in de gemiddelde prijsklasse. Hij produceert een acceptabel geluid, maar als je het volume hoger zet, zal het geluid van slechte kwaliteit zijn. De mate van vervorming is zeer belangrijk.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen


De Ulefone Armor is in staat om de meeste frequenties correct weer te geven zolang het volume niet op het maximum wordt gezet. Het maakt zichzelf sneller los van de referentie in hoge tonen.

Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.


Het volume speelt een grote rol in het vermogen om geluid correct weer te geven. Het geluid dat door de Ulefone wordt geproduceerd is niet erg krachtig en wanneer de Ulefone op het maximum wordt geduwd, is de vervorming erg hoog.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten


De geluidskwaliteit van de Ulefone is vergelijkbaar met wat ik heb kunnen testen in dezelfde prijsklasse, het verschil zit hem vooral in de kracht van het geluid waar de Ulefone ver onder het gemiddelde ligt.

Zoals ik al zei, is deze Ulefone niet ontworpen om een muziektelefoon te zijn en daarom levert hij geen hoog prestatieniveau, maar dit is heel normaal.

Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.
Nog niet beschikbaar / getest

CPU / GPU Prestatie

Ulefone Armor 7e
CPUMediaTek Helio P90Qualcomm Snapdragon 660
GPUIMG PowerVR GM9446Adreno 512
RAM geheugen4 Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit128 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type

De Ulefone Armor 7 is uitgerust met een Mediatek Helio P90 processor en een IMG PowerVR GM9446 grafische processor.

Ik was positief verrast door de prestaties van deze telefoon, want in principe is dit soort telefoon niet ontworpen om te spelen of om complexe toepassingen te gebruiken. De Ulefone biedt een zeer goede prijs/prestatieverhouding die het op het niveau van een Redmi Note 8 Pro voor de CPU brengt, het is echter minder performant voor het grafische gedeelte, maar zal het mogelijk maken om de meeste van de spellen te spelen die een lager niveau van graphics accepteren.

Er is geen verschil tussen de Armor 7 en de Armor 7E in CPU/GPU, het zit voornamelijk in het geheugen, maar gezien het prijsverschil tussen deze twee modellen, raad ik de Armor 7E aan.

Hardware-informatie
De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.
Ik heb de 7E versie getest en u vindt alle functies op de volgende foto's:


Als ik het eigenaardige ontwerp van de telefoon buiten beschouwing laat, zetten de specificaties hem op gelijke voet met meer populaire apparaten zoals de Redmi Note 8 / Redmi Note 8 Pro.
Benchmark 3DMark

Ik kreeg een score van 1187 punten met 3D-markering, dit plaatst de Ulefone Armor 7 op het niveau van Redmi Note 8.

Benchmark Antutu
Ulefone Armor 7e
Antutu - globaal210300143242
Antutu - CPU8098966553
Antutu - GPU4096230755
Antutu - UX4209438930
Antutu - MEM462557004
3DMark - OpenGL11871354
3DMark - Vulkan/1299


Zoals ik hierboven al schreef, had ik niet verwacht dat deze telefoon een goed prestatieniveau zou bieden, maar toch kreeg ik een score van 210.000 punten op Antutu, dit zet hem op hetzelfde niveau als een Xiaomi Mi 9 Lite.



Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
PUBG Mobile draait zonder enig probleem op de Ulefone Armor 7E, de graphics zijn niet op het hoogste niveau, maar de spelervaring is vrij vergelijkbaar met een Redmi Note 9.



Foto camera test

Ulefone Armor 7e
Resolutie - vooraan1612
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant4848
Sensor - achterkantSamsung S5KGM1Samsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
//
//
//


Hardware


De Ulefone Armor 7 / 7E is uitgerust met een 48 miljoen pixel Samsung S5KGM1 sensor, deze sensor wordt gebruikt in vele andere telefoons. Deze sensor is in staat om goede foto's te maken, maar het uiteindelijke resultaat is altijd afhankelijk van de verwerking die op de foto is toegepast.

Foto kwaliteit


Standaard app

De standaard fototoepassing van de Ulefone Armor 7 is een beetje atypisch zoals de rest van de telefoon. Het biedt een beperkt aantal keuzes, wat de toepassing makkelijker maakt, behalve één ding: de keuze van de sensor. Bij de meeste telefoons is het mogelijk om van de ene sensor naar de andere over te schakelen door het zoomniveau direct vanaf het hoofdscherm te kiezen, deze keuze is niet beschikbaar op de Ulefone. U moet naar de instellingen gaan en het beeldformaat kiezen om de sensor te wijzigen. Dit is verre van praktisch omdat het beeldformaat niets zegt over de gebruikte brandpuntsafstand.

De fototoepassing lijkt een kleurbehandeling op de foto's toe te passen die de kleuren koeler maakt en het is jammer want deze sensor heeft zich al bewezen in andere camera's.

Ik heb Gcam en OpenCam geprobeerd om te controleren of het kleurprobleem nog aanwezig was en helaas is dat ook het geval. Je kunt echter wel instellingen in deze applicaties gebruiken die het probleem verlichten.
Foto test / studio

Om de Ulefone Armor 7 in de studio te testen, heb ik me vooral gericht op de verschillende beschikbare fotomodi. Zo nam ik opnieuw dezelfde scène zonder filter, met/zonder HDR, in 64 miljoen pixels, ...

De verschillende fotomodi veranderen niet veel aan het basisbeeld, de colorimetrie is soms anders, maar dit is niet vanzelfsprekend.

Ik vind dat de sensor van de Ulefone interessante optische kwaliteiten heeft omdat de foto een goed niveau van scherpte biedt, de onscherpte niet te agressief is en ik geen vervorming zie ondanks het gebruik van een 2.8mm sensor. Het enige grote mankement van het beeld is de te koude kleuring, dit probleem is nog meer zichtbaar op foto's die buiten worden genomen.


Foto test / zon

Eerste voorbeeld: ƒ/1,7 1/5618 2,8 mm 118 ISO


Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: koud
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

De ultra-groothoekmodule van deze telefoon produceert technisch correcte foto's als je kijkt naar elementen als scherpte of scherptediepte. Helaas is er een element dat alles verpest: de kleurtemperatuur is veel te laag en vervormt de foto volledig. Dit is erg jammer, want met de juiste kleurtemperatuur zou de foto goed zijn geweest.

Tweede voorbeeld: ƒ/1,7 1/6369 2,8 mm 125 ISO


Belichting: licht onderbelicht
Scherpte: goed
Kleuren: koud
Diepte van het veld: goed
Vervorming: geen
Chromatische aberratie: geen
Vignettering: geen
Digitale ruis: geen

Ook hier is het hetzelfde en het is hetzelfde voor alle foto's die zullen volgen. De kleurbehandeling van de Ulefone is slecht. Het is een probleem met betrekking tot de fotobewerking, want als ik een hogere kleurtemperatuur afdwing, komen de kleuren veel dichter bij de werkelijkheid, zodat het probleem kan worden omzeild door de PRO-modus of een andere toepassing, maar het is niet normaal. Een telefoon zou in staat moeten zijn om correcte foto's te maken zonder dat de gebruiker enige moeite hoeft te doen.

9248,9249,9250,9251,9252,9253,9254,9255,9256,9257,9258,9259,9260,9261,9262,9263,9264,9265,9266,9267,9268,9269,9270,9271"]
Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie
Voor elk van mijn tests begin ik met een video die onder dezelfde omstandigheden is gemaakt om de kwaliteit en de stabilisatie met de andere toestellen te kunnen vergelijken.

De Ulefone Armor 7 heeft geen videostabilisatie, dus de shakes zijn duidelijk zichtbaar zoals op de volgende video:


Video normale condities

De Ulefone Armor 7 produceert video's met kleuren die te koud zijn, het is hetzelfde probleem als voor foto's.


Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Ulefone Armor 7e
Grootte (inches)6.36.3
Resolutie1080 x 24001080x2340
Ratio19.5:919:9
BeschermingCorning Gorilla Glass 5Corning Gorilla Glass 5
TypeIPS LCDIPS LCD
Oppervlakte (%)7281.4
dE Wit8.56,9
dE Rood3.43,5
dE Groen5.71,1
dE Blauw6.12,3
dE Geel7.52
dE Cyaan4.04,7
dE Magenta4.71,6
Contrast1455:01:00/
361433,473


Colorimetrie



Het Ulefone Armor 7 scherm produceert geen correcte colorimetrie, de kleuren zijn te koud. Ik heb een temperatuur van 7500k voor de blanken gemeten, het is veel te hoog en het maakt de blanken een beetje blauw. De andere kleuren zijn daarentegen meer trouw aan de werkelijkheid. Uiteindelijk krijg ik een dE van 5,7, het is niet het beste scherm op de markt maar het is verre van het slechtste. Dit scherm zit in het gemiddelde.

Helderheid

Ik heb een helderheid van 361 cd/m gemeten door de helderheid op het maximum in te stellen, deze helderheid kan nog steeds toenemen wanneer de telefoon wordt blootgesteld aan sterk licht. Het scherm is leesbaar bij fel licht, maar het zou net iets meer helderheid nodig hebben om in alle omstandigheden te kunnen worden gebruikt. Schermbeveiliging lijkt ook een rol te spelen bij de lichtreflectie.

Contrast

Het scherm van de Ulefone Armor 7E biedt een contrastverhouding van 1455:1, waardoor het in het gemiddelde bereik van dit type schermen ligt.

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.
De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

[absorb]

Nog niet beschikbaar / getest

Biometrie


Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


De Ulefone Armor 7 draait Android 9, het is vrij zeldzaam om nog telefoons te vinden die in 2020 zijn gelanceerd en die Android 9 draaien. Dit zou je niet moeten tegenhouden om volledig gebruik te maken van de telefoon, maar aangezien dit de eerste Ulefone is die ik heb gekocht, weet ik niet of Ulefone een goede update tracking biedt. Het zal sowieso nog een paar jaar duren voordat Android 9 volledig is stopgezet.

Bugs


Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Ulefone Armor 7E

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover ulefone-armor-7e
Beschermende film ulefone-armor-7e
Geheugenkaart ulefone-armor-7e
USB-kabel ulefone-armor-7e
Audio-hoofdtelefoon ulefone-armor-7e
Fietsaccessoires ulefone-armor-7e

Vergelijk Ulefone Armor 7E met de anderen

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Motorola G8 Power : 6
Xiaomi Redmi Note 9 : 5.3
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 4.7
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.7
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Samsung Galaxy S20 : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Poco F2 Pro : 6.7
Samsung Galaxy S20 : 6.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.3
Realme 6 : 4.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.3
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Motorola G8 Power : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.4
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Xiaomi Redmi Note 5 : 2.5
Huawei Y6 2019 : 1

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Poco F2 Pro : 7
Samsung Galaxy S20 : 7
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.3
Realme 6 : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.6
Ulefone Armor 7 : 4.5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.3
Motorola G8 Power : 4.3
Umidigi F2 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6.3
Samsung Galaxy S10+ : 6
Poco F2 Pro : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Honor 9x : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Ulefone Armor 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.1
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Motorola G8 Power : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Umidigi F2 : 3.8
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 6
Samsung Galaxy S10+ : 5.3
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 9 : 4
Realme 6 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Honor 9x : 4
Umidigi F2 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Ulefone Armor 7 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S20 : 5.6
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Poco F2 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.3
Realme 6 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Honor 8x : 4.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Poco F2 Pro : 6
Samsung Galaxy S20 : 5.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5.3
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.8
Realme 6 : 4.8
Honor 9x : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi F2 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Ulefone Armor 7 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Poco F2 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Realme 6 : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Realme 6 : 3.8
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 3.3
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S20 : 5
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi F2 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Ulefone Armor 7 : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4.5
Poco F2 Pro : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 9x : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Motorola G8 Power : 4.5
Realme 6 : 4.2
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 8 : 4
Xiaomi Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Ulefone Armor 7 : 3.5
Umidigi F2 : 3.5
Honor 8x : 3
Honor 9x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Umidigi F2 : 4.8
Xiaomi Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 : 4.5
Realme 6 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 9s : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Motorola G8 Power : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Honor 9x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 9s : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Redmi Note 7 : 5
Xiaomi Redmi Note 8 : 5
Xiaomi Redmi Note 9 : 5
Realme 6 : 4.8
Motorola G8 Power : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Umidigi F2 : 4.5
Honor 9x : 4.5
Ulefone Armor 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 70.3 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69.1 / 84
Xiaomi Redmi Note 9s : 65.6 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 Pro : 64.8 / 84
Samsung Galaxy A70 : 63.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 63 / 84
Realme 6 : 62.5 / 84
Xiaomi Redmi Note 8 : 59.6 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 7 : 58 / 84
Xiaomi Mi A3 : 57.4 / 84
Meizu Note 9 : 57 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 56.5 / 84
Honor 9x : 55 / 84
Umidigi S3 Pro : 54.5 / 84
Motorola G8 Power : 51.6 / 72
Honor 8x : 50.5 / 84
Umidigi F2 : 50.4 / 72
Umidigi F1 : 48 / 84
Xiaomi Redmi Note 9 : 47.5 / 66
Samsung Galaxy S20 : 46.2 / 48
Ulefone Armor 7 : 43.2 / 66
Poco F2 Pro : 41 / 42
Huawei Y6 2019 : 40.3 / 84

Test / beoordeling conclusie


De Ulefone Armor 7 / 7E is een atypische telefoon die vooral gericht is op een publiek dat op zoek is naar een degelijke telefoon. De Ulefone is zwaar, hij is imposant en ziet eruit als een telefoon uit een sciencefictionfilm uit de jaren '80.
Het is geen telefoon die je moet kopen voor de foto- of videokwaliteit, maar het biedt alles wat een moderne smartphone kan bieden, zoals een groot scherm, een goede levensduur van de batterij, het werkt op Android en zal voldoen aan de meeste van uw dagelijkse behoeften.

Ik was positief verrast door deze telefoon omdat hij betrouwbaar en krachtig is. De netwerkprestaties zijn goed, hij neemt de GPS goed op en de telefoon reageert dagelijks.

Ik heb deze telefoon niet in detail getest zoals ik gewoonlijk doe, omdat sommige tests niet veel zin hebben. Door deze telefoon te kopen, koop je geen modieus object, maar een werkinstrument.

Sterktes
Soliditeit
Autonomie
krachtige LED
Groot scherm

Zwaktes

Foto/video
Gewicht/Hoogte

Alternatieven voor dit product

[alternatives]

Nog niet beschikbaar / getest

Vond je mijn test leuk?
Vergeet niet om het te delen met je vrienden :-) Ik heb geen budget voor reclame, dank je wel!
Deel op Facebook