Op deze pagina:
Prijs Umidigi A9 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Vind je dit artikel interessant?
Ik heb geen reclamebudget, ik heb je hulp nodig om meer bezoekers te trekken.
Deel deze pagina
Deel mijn site
Beste nieuwprijs:
97.8275 EUR
Zie het aanbod | eBay US

47 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.

Umidigi A9 Pro test / review

Umidigi A9 Pro test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Umidigi is een merk dat nog onbekend is bij het grote publiek in Europa, maar toch is het zeer actief en biedt het vele modellen van telefoons met meestal elementen om op te vallen zoals een grotere batterij, meer geheugen, goede frequentie dekking, ... Ik denk dat Umidigi in dit opzicht altijd een genereus merk is geweest. De kwaliteit is er helaas niet altijd geweest, maar ik had gelijk om door te zetten, want de laatste Umidigi die ik testte kreeg een goede score.[b][b]Deze nieuwe Umidigi A9 Pro is een directe concurrent van de Redmi Note 9 met een agressievere prijs (iets meer dan 100€ bij de lancering) en enkele onderscheidende elementen zoals een veel hoger afwerkingsniveau en een Sony camera. Deze Umidigi zou dus kunnen slagen waar de Redmi faalde en een geloofwaardig alternatief worden voor Xiaomi, die in dit prijssegment al lang geen geloofwaardige concurrentie meer kent.[b][b][b][b][b]linkWebsite waar ik de Umidigi A9 Pro gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_9H6t3f[b]

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.[b]
Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Xiaomi Redmi Note 9 test / review
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Samsung Galaxy A52: test / review
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Poco X3 Pro: test / review
OnePlus Nord N100: test / review
Poco F3 Test / Review
Xiaomi Mi Note 10 Lite test / review

Prijs Umidigi A9 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Umidigi A9 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.[b]
UMIDIGI A9 Pro Smartphone 4GB+64GB 6.3'' Unlocked Thermometer Android Cell Phone...
2021-05-08 20:11
119 USD
UMIDIGI A9 Pro Smartphone Factory Unlocked 6.3'' 6GB+128GB Quad Camera Phones...
2021-05-08 20:11
119 USD
UMIDIGI A9 Pro Smartphone 4GB+64GB / 6GB+128GB Global Unlocked 6.3'' Android 10...
2021-05-08 20:11
119 USD
UMIDIGI A9 Pro 8GB+128GB Version Samrtphone 6.3'' Octa Core Infrared Thermometer...
2021-05-08 20:11
131 USD
UMIDIGI A9 Pro Smartphone Débloqué 4Go+64Go 6,3'' Téléphone Portable Octa Core...
2021-05-08 20:20
109 EUR
UMIDIGI A9 Pro Smartphone 4GB+64GB/6GB+128GB Global Unlocked 6.3'' Cell Phone...
2021-05-08 20:11
136 USD
[b]
helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

11/11/2020 Ik kocht de Umidigi A9 Pro voor 96€ op Aliexpress.[b]29/12/2020 Na meer dan een maand wachten heb ik eindelijk de Umidigi A9 Pro ontvangen, de test kan eindelijk beginnen.[b][b]

Waarom deze telefoon?

Deze Umidigi A9 Pro is de vijfde Umidigi die ik heb getest en ik heb ervoor gekozen omdat het op papier een geloofwaardig alternatief is voor Redmi Note 9. Ik zou waarschijnlijk meer bekende of duurdere telefoons kunnen testen, maar ik probeer nog steeds wat parels te vinden voor een publiek dat geen fortuin wil investeren om een telefoon te kopen.[b][b]Ik was in staat om de Umidigi A9 Pro voor minder dan 100€ te krijgen toen hij werd gelanceerd, dit is een zeer agressieve prijspositionering en toch zie ik geen opoffering in hardware of functies. Dus Umidigi lijkt de juiste ingrediënten te hebben gevonden om een interessante telefoon te maken voor een betaalbare prijs. Dit gebied was tot nu toe gereserveerd voor Xiaomi.[b][b]Ik hou ook van Umidigi's gemeenschapsaanpak waarbij interactie mogelijk is met de fabrikant, weinig fabrikanten zijn dit soort uitdagingen aangegaan.[b][b]

Uitpakken

[b][b]De doos van de Umidigi A9 Pro is bijna anoniem, het is allemaal wit met een Umidigi logo. Het bevat zowel de telefoon als een oplader, een usb-kabel, een handleiding, een transparante softcover, een naald voor de sim-lade en een handleiding.[b][b]De inhoud van de doos is niets ongewoons, maar voor deze prijs had ik toch niets anders verwacht.[b][b][b][b]
Lengte : 158.7
Breedte : 74.9
Dikte : 8.6
Gewicht : 213
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C

Eerste configuratie

De Umidigi A9 Pro draait op een gestroomlijnde versie van Android, de configuratieprocedure bevat niets meer dan wat nodig is om de telefoon te starten. Umidigi zal daarom niet proberen je te dwingen je te registreren voor een cloud of een andere dienst.[b]

Afwerking

[b][b]Telefoons die verkocht worden voor ongeveer €100 zijn meestal gemaakt van plastic materialen die niet altijd van goede kwaliteit zijn. Ik was verrast door de Umidigi A9 Pro omdat het afwerkingsniveau veel beter is dan alles in deze prijsklasse. De telefoon maakt gebruik van glas en metaal en dat maakt dat het er echt goed uitziet.[b][b]De telefoon is ontworpen in een zeer klassieke configuratie met het volume en de aan/uit knoppen aan de rechterkant, de simlade aan de linkerkant, een aansluiting aan de onderkant met een USB type C poort en een rooster voor een speakerphone.[b][b]De achterkant is gemaakt van glas en heeft een glad oppervlak dat alleen onderbroken wordt door de fotosensor die goed zichtbaar is vanaf de achterkant van de telefoon. Dit type afwerking doet me denken aan de Umidigi S3 Pro die een uitstekend afwerkingsniveau had, maar deze telefoon kostte meer dan 250€. [b][b]De telefoon wordt geleverd met een transparante zachte hoes die de telefoon vrij goed verbetert en helpt het niveauverschil tussen de rug en de fotosensor te verkleinen.[b][b]Het afwerkingsniveau is veel beter dan dat van de Redmi Note 9 en is vrij vergelijkbaar met een mid-range telefoon. [b][b]De volumeknoppen zitten iets lager dan op de meeste telefoons, dus ik maakte vaak de fout om het volume hoger te zetten in plaats van lager. De volumeknoppen zijn gescheiden door een spatie, dus het is moeilijk om ze uit elkaar te houden.[b][b][b][b]

Specificaties

[b]De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de 4Gb / 64 Gb versie aangeschaft, de gedetailleerde specificaties van de Umidigi A9 Pro zijn beschikbaar in de volgende screenshots:[b][b][b][b]

CPU / GPU Prestatie

CPU : MediaTek Helio P60
GPU : ARM Mali-G72 MP3 700MHz
Geheugen (RAM) : 4 - 6Gb
Opslagcapaciteit : 64 Gb - 128 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

De Umidigi A9 Pro is een instapmodel telefoon, dus verwacht geen geweldige prestaties. Ik heb 145.000 punten gescoord met Antutu. Deze score plaatst de Umidigi A9 Pro onder Redmi Note 9. Dit is op zich geen probleem, want het verschil is niet groot en de Umidigi wordt tegen een lagere prijs verkocht, dus de prijs-kwaliteitverhouding is vrij goed.[b][b]De Umidigi A9 Pro laat wat vertraging zien bij het schakelen van schermen of het starten van toepassingen, maar ook dit is perfect voorspelbaar en heel normaal in deze prijsklasse. [b][b][b][b]
Antutu score : 145416
Antutu CPU : 53009
Antutu GPU : 25248
Antutu UX : 30711
Antutu Mem : 36448
3D Mark Open GL : 1030
[b]Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Oppo Find X2 Pro - 605184
2. Oneplus 8t - 595000
3. Poco F3 - 589677
4. Xiaomi Mi 10t Pro - 581650
5. Oneplus 8 Pro - 579417
6. Xiaomi Mi 10 - 579114
7. Poco F2 Pro - 569559
8. Samsung Galaxy S20 Fe - 565000
9. Samsung Galaxy S20 - 503905
10. Poco X3 Pro - 486466

Aantal smartphones in de ranglijst:123
Positie van deze smartphone in de ranglijst:73/123

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.
[b]Gaming[b]Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.[b][b]De Umidigi A9 Pro is geen gaming georiënteerde telefoon, maar biedt voldoende prestaties om een acceptabele spelervaring te bieden voor de meeste spellen. 3D-spellen moeten worden ingesteld op een lager grafisch niveau, maar de ervaring is niet slecht. PUBG Mobile werkt prima op de Umidigi A9 Pro maar ik heb wat vertraging ondervonden in snelle bewegingen en het laden van texturen is goed zichtbaar maar voor deze prijs vind ik dat deze Umidigi het erg goed doet.[b][b]

Netwerkprestatie

Umidigi produceert vaak telefoons die compatibel zijn met een groot aantal 4G-frequenties en dit is weer het geval met de A9 Pro. De Umidigi A9 Pro is compatibel met 21 4G frequenties.[b][b]
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B26 (850), B28 (700), B34 (TDD 2100), B38 (TDD 2600), B39 (TDD 1900), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B66 (1700/2100)
Bluetooth : Bluetooth 4.2
Aantal metingen : 981
Gemiddeld signaal (referentie) : -90.40
Gemiddeld signaal (telefoon) : -94.01
Gemiddelde afwijking referentie/telefoon : -3.61
Min/Max-signaal (referentie) : -88 / -95
Min/Max-signaal (telefoon) : -93 / -95
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G (voor december 2020)[b]De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties. [b][b]Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Poco X3-101.19821
Umidigi F2-101.47712
[b][b]Signaal 4G (vanaf december 2020)[b]Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.[b][b]Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.[b][b] Overzicht van de geteste telefoons met deze methode[b][b]
Telefoon getest:MetingenGemid. signaal (ref)Gemid. signaal (phone)Min/Max (ref)Min/Max (phone)
Samsung Galaxy S10+457-93.06-97.39-89 / -98-97 / -99
Xiaomi Mi 9t Pro669-93.69-95.84-90 / -95-92 / -98
Poco F2 Pro1438-91.02-94.99-89 / -94-94 / -96
Xiaomi Mi 10 Lite 5g1645-90.77-95.02- 88 / -98-95 / -100
Poco X3821-94.89-103.19-91 / -97.7-101 / -104
Umidigi Bison2343-92.71-96.46-90 / -99-94 / -102
Oukitel C211101-92.04-94.99-90 / -97-92 / -95
Poco M31116-92.09-91.74-88 / -98-90 / -99
Xiaomi Mi 10t Pro1071-90.61-94.03-88 / -94-94 / -96
Umidigi A9 Pro981-90.40-94.01-88 / -95-93 / -95
Redmi Note 9t1201-92.149-91.71-90 / -97-91 / -97
Xiaomi Redmi Note 10999-92.35-93.99-88 / -97-92 / -98
Xiaomi Redmi Note 10 Pro877-89.72-90.56- 88 / -92-89 / -95
Poco X3 Pro1876-91.45-92.91-90 / -94-90 / -96
Poco F31382-90.79-94.2-89 / -94-93 / -98
Oneplus Nord N100896-91.23-96.005-88 / - 99-96 / -99
Xiaomi Mi 11 Lite2875-91.36-91.49-87 / -96-90 / -96
[b][b]Ik heb andere Umidigi modellen getest voor deze en tot nu toe heeft alleen de Umidigi Bison goed gescoord in de netwerkgevoeligheidstest, terwijl alle andere modellen onderaan de ranglijst stonden. De Umidigi A9 Pro staat gelukkig dicht bij de prestaties van de Umidigi Bison.[b][b]Van de 981 metingen kreeg ik een gemiddeld signaal van -94 dBm terwijl ik met mijn testapparaat een gemiddeld signaal van -90,4 dBm kreeg. Het verschil is niet erg belangrijk, het zit in het gemiddelde. Wat wel interessant is, is dat de Umidigi de signaalfluctuaties beter weet te beheersen omdat ik een verschil van slechts 2 dBm tussen het minimum en het maximum heb gemeten terwijl mijn testapparaat een verschil van 7 dBm genereerde.[b][b]Op de volgende grafiek geeft het signaal van de Umidigi bijna een perfecte rondheid die de stabiliteit van de telefoon laat zien waar het testapparaat aan veel schommelingen onderhevig is.[b][b]
[b][b][b][b]Download/Upload snelheid[b]Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.[b]Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk
[b][b]

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.[b]
Wifi frequenties : 802.11a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , 802.11n 5GHz , 802.11ac
Download snelheid : 174
Signaal / dicht : -24
Signaal / afstand : -67
Wifi-signaal[b]Ik heb een -24 dbm signaal gemeten in de buurt van de router en een -64 dBm signaal op een afstand. Hoewel het resultaat niet slecht is, is de Umidigi niet in de beste telefoons voor wifi gevoeligheid.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Xiaomi Redmi Note 10 Pro -12dBm
3. Samsung Galaxy A21s -13dBm
4. Oneplus Nord N100 -15dBm
5. Poco X3 Pro -15dBm
6. Poco F3 -15dBm
7. Redmi Note 9t -15dBm
8. Poco X3 -17dBm
9. Xiaomi Redmi Note 10 -17dBm
10. Xiaomi Mi 10t Pro -18dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:42
Positie van deze smartphone in de ranglijst:23/42

[b]Download/Upload snelheid[b]Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.[b]Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Poco F3 398Mbps
2. Poco X3 Pro 389Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 367Mbps
4. Samsung Galaxy S20 351Mbps
5. Poco F2 Pro 341Mbps
6. Redmi Note 9t 332Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
8. Umidigi Bison 306Mbps
9. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
10. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:41
Positie van deze smartphone in de ranglijst:25/41

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.
[b]

GPS-prestaties

[b]Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. [b][b]Ik behaalde een nauwkeurigheid van 3m (in het open veld) met het GPS signaal, deze nauwkeurigheid kan oplopen tot 5m onder de bomen. Dit is een score in het gemiddelde en voor gebruik op de weg moet de GPS-applicatie in staat zijn de afwijkingen te corrigeren. Voor trektochten daarentegen zal de nauwkeurigheid waarschijnlijk niet volstaan als u zich in het bos bevindt.[b][b][b]Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Umidigi Bison 2m
6. Redmi Note 9t 2m
7. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 3m
8. Xiaomi Redmi Note 10 3m
9. Poco F3 3m
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 3m

Aantal smartphones in de ranglijst:17
Positie van deze smartphone in de ranglijst:14/17

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.
[b]

Batterijduur

Capaciteit : 4150
W max : 10
Autonomie (100% helderheid) : 552.00
Autonomie (50% helderheid) : 1562.00
Oplaadtijd : 112.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.18
Ontladingsscore (100%) : 7.52
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 2.66
Laadsnelheid : 0.89
Laadscore : 37.05
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Batterijduur
De batterij van de Umidigi A9 Pro heeft een capaciteit van 4150 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 552.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1562.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.18% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 7.52 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.66 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 7.52 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Laadtijd
De accu van het Umidigi A9 Pro heeft een capaciteit van 4150 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 112.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.89% per minuut en dus een toename van 37.05 mA per minuut. Om de prestaties van de Umidigi A9 Pro te vergelijken met andere telefoons, moet je de 37.05 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Oukitel C214000497.008.051324.003.02167.0023.95
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Umidigi A9 Pro4150552.007.521562.002.66112.0037.05
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F34520539.008.391521.002.97122.0037.05
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Oneplus Nord N1005000808.006.191278.003.91663.007.54
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Umidigi Bison5000550.009.091471.003.40238.0021.01
Xiaomi Redmi Note 105000691.007.241728.002.89193.0025.91
Redmi Note 9t5000766.006.532054.002.43148.0033.78
Xiaomi Redmi Note 10 Pro5020625.008.031557.003.22213.0023.57
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Poco X3 Pro5160648.007.961688.003.06138.0037.39
Doogee S58 Pro5180845.006.131908.002.71177.0029.27
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73
Poco M36000842.007.131898.003.16217.0027.65

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat Umidigi verkoopt vaak telefoons met een bovengemiddelde batterijcapaciteit, dit is niet het geval voor de Umidigi A9 Pro aangezien de capaciteit beperkt is tot 4150 mAh. Ik kan dit niet als een zwak punt beschouwen omdat veel telefoons op de markt worden gebracht met een batterij met een gelijkwaardige capaciteit, het is gewoon dat Umidigi gebruikt om batterijen met een hogere capaciteit te gebruiken.[b][b]Ik laadde de batterij op van 1 tot 100% in 112 minuten, het is de snelste telefoon die ik tot nu toe heb kunnen testen. De laadcurve is nogal merkwaardig omdat het laden in het begin erg snel gaat, het schommelt een beetje en wordt dan naar het einde toe lang afgevlakt.[b][b]
[b][b]Ik heb een batterijlevensduur van 552 minuten met de helderheid van het scherm op 100%, het is een score in het gemiddelde, ik heb ongeveer dezelfde score met de Xiaomi Mi 10 Lite. Door de helderheid te verlagen naar 50% heb ik een autonomie van 1562 minuten verkregen, het is ook een score in het gemiddelde die vrij vergelijkbaar is met de andere telefoons met een gelijkwaardige capaciteit. Het verlagen van de helderheid met 2 heeft als gevolg dat de autonomie met min of meer 3 wordt vermenigvuldigd. De Umidigi A9 Pro heeft een maximale helderheid boven het gemiddelde en dit kan zo'n verschil verklaren, de helderheid van het scherm is dus niet lineair, het is progressief.[b][b]
[b][b]

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.[b]

Hardware

Selfie / resolutie : 24
Resolutie : 48
Sensor : Sony Exmor
mm wide angle : 7.03 mm
De Umidigi A9 Pro is uitgerust met een Sony Exmor sensor maar ik heb geen informatie over het model. Umidigi maakt vaak gebruik van Sony sensoren waarbij veel merken gebruik maken van Samsung of Omnivision sensoren. Deze Sony-sensoren zijn echter duurder, terwijl de prijzen van Umidigi-telefoons vrij concurrerend zijn.[b][b]Helaas heeft Umidigi het potentieel van deze Sony-sensoren nog niet kunnen benutten, omdat op de meeste van de vorige modellen die ik heb getest, de fotobewerking niet erg goed was. Dit was ook een van de grootste zwakheden van Umidigi (samen met de netwerkgevoeligheid), als Umidigi dit probleem kon oplossen, konden ze Xiaomi op een gelijk speelveld tegemoet treden.[b][b]Dus ik ben benieuwd of deze Umidigi A9 Pro dat gat zal opvullen.[b][b]Standaard app[b]De fototoepassing van de Umidigi A9 Pro is eenvoudig en intuïtief en geeft snel toegang tot de belangrijkste functies van de camera.[b][b]Het hoofdmenu bestaat uit:[b]- Schoonheid[b]- Video[b]- Afbeelding[b]- Portret[b]- Extra (geeft toegang tot Night, Panoramic, Pro)[b][b]Het is mogelijk om AI en HDR te activeren, maar niet tegelijkertijd.[b][b][b]

Fotokwaliteit

Foto test / studio[b]
[b][b]Voor deze eerste studiotest heb ik foto's gemaakt in de normale modus, de nachtmodus, de Pro-modus (foto hierboven), de AI-modus en de HDR-modus.[b][b]In de normale modus is de foto iets onderbelicht, maar de zuiverheid is goed, er is een lichte korrel zichtbaar in de blauwe gebieden. [b][b]In de pro-modus is het mogelijk om het verlies van licht te compenseren om een wit te verkrijgen dat dicht bij de werkelijkheid ligt, de scherpte is goed en de scherptediepte is beter dan in de normale modus. De pro-modus is in staat om een goede beeldkwaliteit te leveren voor een camera van deze prijs.[b][b]Met de AI-modus lijkt de fotobewerking niet erg te verschillen van de normale modus en met de HDR-modus is er een verlies aan scherpte en niet echt een verschil in belichtingstijd. De HDR-modus is vrij langzaam.[b][b]Technisch gezien is de fotosensor van de Umidigi A9 Pro in staat om goede foto's te maken als men de moeite neemt om de pro-modus te gebruiken. De andere modi bieden een goede kwaliteit voor deze prijs met een lichte onderbelichting.[b][b][b][b][b]Foto test / zon[b]
[b][b]Ik kon de Umidigi A9 Pro niet testen met een prachtig zonnetje, want zelfs in de winter, als het weer zonnig is, is het licht niet erg sterk. De foto's voor deze test zijn in het midden van de middag genomen.[b][b]Wat de technische test in de studio betreft, heb ik foto's gemaakt van hetzelfde onderwerp met verschillende instellingen. Wat eruit springt is de kleur van de foto's die te roodachtig is. Dit is een terugkerend probleem bij Umidigi, want met dezelfde sensoren in andere telefoons heb ik dit soort problemen niet. Het is mogelijk om dit probleem wat te verminderen met de pro-modus door een andere witbalans te gebruiken.[b][b]Ik heb geen magische formule gevonden om de foto's te laten werken elke keer als ik het probeer, dus je moet altijd een beetje rondkijken. Soms levert de normale modus de juiste foto's op, soms moet je de AI- of HDR-modus gebruiken. De HDR-modus moet het mogelijk maken om een beetje helderheid terug te geven aan de donkere gebieden, maar je moet niet bewegen omdat de HDR op de Umidigi erg traag is en als je beweegt, zal de scherpte na hercompositie van de foto's minder goed zijn. De AI-modus heeft de neiging om de kleuren te overdrijven, wat soms een onnatuurlijk resultaat kan geven, maar aan ieder zijn voorkeur.[b][b]Deze nieuwe Umidigi heeft enkele van dezelfde problemen als de vorige modellen, maar voor minder dan 100€ zijn deze defecten acceptabeler dan op andere modellen die voor meer dan 200€ worden verkocht, zoals de Umidigi S3 Pro. [b][b][b][b][b][b]Foto test / bewolkt[b]Nog niet beschikbaar / getest[b][b][b]Test foto / nacht[b]
[b]Instaptelefoons zijn over het algemeen niet erg goed voor nachtfotografie. De Umidigi A9 Pro heeft een nachtmodus waarmee je meerdere foto's tot één kunt combineren. Deze nachtmodus is vrij traag omdat het enkele seconden duurt om drie foto's te maken en gedurende deze tijd kun je niet bewegen. Ik vind dat het resultaat mee valt voor een telefoon in deze prijsklasse. De foto is niet uitzonderlijk, maar hij is aanzienlijk beter dan de andere foto's die ik zonder de nachtmodus heb gemaakt. Nachtmodus corrigeert digitale ruis, contouren zijn scherper en de algehele colorimetrie is beter uitgebalanceerd. [b][b]Het was duidelijk geen buitengewone prestatie voor deze prijs te verwachten, maar ik was nog steeds positief verrast door de nachtmodus van de Umidigi A9 Pro. Het slaagt erin om kwaliteitsfoto's te produceren die gelijk zijn aan veel telefoons tussen 100 en 200 €, ik zou zelfs zeggen dat sommige telefoons van meer dan 200 € soms niet beter presteren. [b][b][b][b]

Videokwaliteit

Stabilisatie[b][b][b]De Umidigi A9 Pro heeft geen video stabilisatie, wat niet verwonderlijk is in deze prijsklasse omdat stabilisatie een krachtigere CPU vereist. De telefoon dempt schokken dus niet.[b][b]Video normale condities[b][b]De kwaliteit van de door de Umidigi A9 Pro geproduceerde video heeft dezelfde kwaliteit en defect als de fotosensor, wat normaal is aangezien het dezelfde sensor is. De kleurtemperatuur heeft hetzelfde probleem als bij de foto. Belichtingssprongen zijn ook zichtbaar, maar over het geheel genomen en voor deze prijsklasse produceert de Umidigi A9 Pro een vrij aanvaardbare videokwaliteit, op voorwaarde dat hij niet wordt bewogen, want het gebrek aan stabilisatie kan de kwaliteit van de video ernstig aantasten.[b][b]Video low light[b] [b]Net als op de foto kan de Umidigi A9 Pro nachtvideo's van redelijk gemiddelde kwaliteit maken. Als ik niet beweeg, slaagt de telefoon erin om de contouren iets te versterken maar bij de minste beweging is de rekentijd te lang om een duidelijk beeld te behouden. Digitale ruis is aanwezig en verre objecten gaan volledig verloren in het donker. Nachtvideo is een nog ingewikkelder oefening dan fotografie, alleen krachtigere telefoons zijn in staat om bewegingen correct te compenseren en het beeld snel genoeg opnieuw te berekenen. json.php:78:13[b][b]​[b][b][b]

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.[b]
Frequency Respons : +0.02 / -0.18
Noise Level : -93.5
Dynamic Range : 93.5
THD : 0.00159
Intermodulation : 0.012
Stereo crosstalk : -85.5
Frequency Response[b]Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
[b]De Umidigi A9 Pro is in staat de meeste frequenties correct weer te geven, hij heeft een lichte zwakte in de hoge frequenties waar hij sneller afwijkt van de norm. De geluidsprestaties zijn vergelijkbaar met die van de Poco M3, met uitzondering van de hoge frequenties, waar de Poco M3 langer dicht bij de norm blijft.[b][b]Dynamisch bereik[b]Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
[b]De Umidigi A9 Pro levert een krachtig geluid en zit in het midden van de balken, de Poco M3 levert hier een iets krachtiger geluid maar met een veel hoger vervormingsniveau.[b][b]Geluidsniveau[b]Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
[b][b]Ik heb geen storingsproblemen gemerkt, de Umidigi A9 Pro levert gelijkwaardige prestaties als de Poco M3.[b][b]Concertopname[b]Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven. [b]
Screen grootte : 6.3
Resolutie : 1080 x 2340
Ratio : 19.5:9
Type : LCD IPS
% oppervlakte : 82
dE wit : 10.1
dE rood : 5.2
dE groen : 3.0
dE blauw : 3.4
dE geel : 5.2
dE cyan : 9.0
dE magenta : 4.2
Wit temperatuur : 8644
Contrast : 1331:1
Helderheid : 570
Colorimetrie[b]
[b]In deze prijsklasse moet men niet verwachten schermen te vinden van zeer goede kwaliteit met exacte colorimetrie. De Umidigi A9 Pro heeft een beeldscherm dat in staat is een zeer scherp beeld te leveren, maar de kleuren zijn niet goed ingesteld, het beeldscherm vertoont een grote afwijking van groen terwijl de andere kleuren in het gemiddelde zitten voor deze prijsklasse. Alleen Xiaomi is daadwerkelijk in staat om displays met een goede colorimetrie in deze prijsklasse op de markt te brengen.[b][b][b]Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Mi 10t Pro dE = 0.83
3. Xiaomi Mi 11 Lite dE = 1.19
4. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
5. Xiaomi Redmi Note 10 dE = 1.23
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro dE = 1.31
7. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
8. Poco M3 dE = 1.4
9. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
10. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47

Aantal smartphones in de ranglijst:43
Positie van deze smartphone in de ranglijst:37/43

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.
[b]Helderheid / Contrast[b]Ik heb met mijn sonde een helderheid van 570 cd/m² gemeten, dat is een uitstekende score, het is waarschijnlijk het helderste scherm dat ik in deze prijsklasse kon testen. Je kunt deze telefoon dus zonder problemen onder de zon gebruiken.[b]Lichtabsorptie/Reflectie[b]Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen. [b][b]De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.[b][b]
Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

De Umidigi A9 Pro biedt een klassieke configuratie voor de vingerafdruksensor, deze bevindt zich aan de achterzijde van de telefoon en reageert vrij snel voor een telefoon van dit type.[b][b]

Besturingssysteem

[b][b][b]Als u nog nooit een telefoon van Umidigi hebt gebruikt, zult u geen problemen hebben om u aan te passen, omdat Umidigi een standaardversie van Android gebruikt. Umidigi installeert geen bijkomende toepassingen en probeert je niet in te schrijven voor een dienst die je niet nodig hebt.[b][b]De ervaring die de Umidigi A9 Pro biedt, is dus identiek aan die van andere merken die de standaardversie van Android gebruiken. [b][b]De Umidigi heeft echter een speciale eigenschap: hij heeft een aanpasbare toets aan de linkerzijde van de telefoon. De standaard keuze lanceert de thermometer, en ja, deze telefoon is uitgerust met een thermometer om je temperatuur op te nemen. Het is meestal een gadget omdat temperaturen niet erg betrouwbaar zijn, maar weinig telefoons bieden de mogelijkheid om de toetsen aan te passen.[b][b]De andere toetsen zijn daarentegen niet goed geplaatst, de ruimte tussen de volumetoetsen is te groot en ik verwarde ze vaak met de toets om de telefoon aan te zetten.[b][b]

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest[b][b]

Accessoires Umidigi A9 Pro

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer umidigi a9 pro
Screen beschermfolie umidigi a9 pro
Geheugenkaart umidigi a9 pro
USB-kabel / oplader umidigi a9 pro
Koptelefoon umidigi a9 pro
Fietsenrek umidigi a9 pro

Vergelijk Umidigi A9 Pro met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.

Umidigi A9 Pro
Afwerking kwaliteit7.006.00
Batterijprestaties7.008.00
CPU-prestaties6.006.5
GPU-prestaties6.006.5
Schermkwaliteit7.007.00
foto kwaliteit6.005.00
Video kwaliteit6.005.00
Wi-Fi-prestaties6.007.00
Mobiele downloadsnelheid6.005.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk7.006.00
Frequentiebereik8.007.00
Geluidskwaliteit76.00
GPS-prestaties6.006.00
Besturingssysteem7.008.00
Totale score9289
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 111 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Poco F3 110.5 / 140
4. Poco X3 Pro 108 / 140
5. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
6. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 106.5 / 140
7. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 10 102 / 140
9. Poco X3 101.5 / 140
10. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
11. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
12. Redmi Note 9t 100.5 / 140
13. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
14. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
15. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
16. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
17. Xiaomi Mi 11 Lite 96.5 / 130
18. Poco M3 95.5 / 140
19. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
20. Realme 6 93 / 140
21. Umidigi A9 Pro 92 / 140
22. Umidigi Bison 92 / 140
23. Oukitel C21 89.5 / 140
24. Xiaomi Redmi Note 9 89 / 140
25. Motorola G8 Power 89 / 140
26. Xiaomi Mi A3 89 / 140
27. Nokia 5.3 89 / 140
28. Oneplus Nord N100 88.5 / 140
29. Honor 9x 88 / 140
30. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
31. Meizu Note 9 86 / 140
32. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
33. Umidigi S3 Pro 83 / 140
34. Umidigi F2 82 / 140
35. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
36. Redmi 9a 81 / 140
37. Ulefone Armor 7e 80 / 140
38. Redmi 9c 80 / 140
39. Doogee S58 Pro 78.5 / 140
40. Honor 8x 78 / 140
41. Umidigi F1 77 / 140
42. Huawei Y6 2019 74 / 140
43. Xiaomi Mi 10t Pro 57 / 70
44. Samsung Galaxy A52 15.5 / 20
45. Elephone U5 0 / 0

Test / beoordeling conclusie

[b]Ik had de Umidigi A9 Pro gekocht omdat de prestatie / prijsverhouding erg aantrekkelijk leek, maar ik wilde ook weten of het een geloofwaardig alternatief was voor de Xiaomi-instapmodellen. Umidigi heeft goede vooruitgang geboekt vanaf het eerste model dat ik heb getest, de grote tekortkomingen die ik zag met de Umidigi F1 zijn verdwenen en het afwerkingsniveau overtreft bijna alles dat in deze prijsklasse te vinden is. Umidigi is erin geslaagd om voor minder dan 100 € een model te bedenken dat bestand is tegen Xiaomi, dit is de eerste keer dat Umidigi een geloofwaardig alternatief heeft geproduceerd. [b][b]Het eerste dat me positief verraste, was het afwerkingsniveau. De Umidigi A9 Pro heeft een metalen omlijning en een perfect gladde achterkant van glas en plastic. Het is een erg leuke telefoon voor minder dan 100 €! De andere grote fout van Umidigi was de gevoeligheid voor het 4G-netwerk waar ik met alle voorgaande modellen slechte resultaten had behaald, dit is niet langer het geval met de A9 Pro, mijn netwerkmetingen rangschikken het op de juiste manier. Gemiddeld. De foto was ook een zwak punt bij Umidigi met een terugkerend colorimetrieprobleem, ook hier is de situatie verbeterd, ook al vind ik dat er nog wat werk is op het colorimetrie-niveau. De hoofdcamera heeft onmiskenbare technische kwaliteiten, maar de verwerking van de foto levert niet altijd het beste resultaat op. De pro modus kan de kwaliteit van de foto's aanzienlijk verhogen als je de tijd neemt om de juiste instellingen te maken. [b][b]Met de Umidigi A9 Pro kun je ook je lichaamstemperatuur meten via een sensor die in de telefoon is ingebouwd. Dit is de eerste keer dat ik dit op een telefoon zie, helaas is het niet erg betrouwbaar omdat ik soms metingen heb gehaald van 31 ° C. In tegenstelling tot eerdere modellen vond ik geen grote gebreken. [b][b]De Umidigi A9 Pro is een instaptelefoon, dus je moet hier rekening mee houden omdat hij niet kan worden gepositioneerd als een alternatief voor een telefoon van 200 €, maar in zijn prijsklasse slaagt hij erin om op te komen tegen Xiaomi door bijvoorbeeld een betere score dan de Redmi Note 9.[b]Sterktes[b]Kwaliteit / prestatie / prijsverhouding [b]Scherm[b]Afwerking [b]3G / 4G frequentiecompatibiliteit[b][b]Zwaktes[b]Foto-colorimetrie [b]Gemiddelde GPS-nauwkeurigheid [b]Downloadsnelheid onder het gemiddelde[b]​[b][b]Alternatieven voor dit product[b][b]Voor minder dan € 100 is de Redmi 9C vrijwel de enige telefoon die overeenkomt met de Umidigi A9 Pro. Zelfs als deze Redmi onmiskenbare eigenschappen heeft, is hij veel langzamer dan de Umidigi A9 Pro en dit wordt elke dag gevoeld. De Umidigi A9 Pro moet worden gezien als een alternatief voor de Redmi Note 9.[b]

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd