Op zoek naar mijn volgende slachtoffer voor mijn smartphone tests, kwam ik de Umidigi F1 tegen. Deze telefoon bood een goed pakket voor een goede prijs. Terwijl ik het testte, had Umidigi tegelijkertijd de Umidigi S3 Pro gelanceerd via crowdfunding op Indiegogo. De Umidigi S3 Pro is veel ambitieuzer dan de F1, het zal direct aan de top van het gamma met een keramische behuizing, een Sony 48Mio pixel camera, een batterij van meer dan 5000 mAh en vele andere dingen voor een lancering prijs van….. 236€ ! Ik dacht dat Xiaomi het heel goed deed in de niche van goed uitgeruste telefoons voor een lagere prijs dan de concurrentie, maar op papier is deze Umidigi S3 Pro een echte afvlakkende roller, zal de kleine Umidigi erin slagen om de reus Xiaomi in de schaduw te stellen? Laten we eens een kijkje nemen!

Officiële website: Umidigi.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Mi 9 Lite test, beoordeling en prijs - 2 Commentaar(en)
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs - 9 Commentaar(en)
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs

Prijs Umidigi S3 Nederland / België

Op het moment dat ik mijn Umidigi S3 Pro bestelde, was deze nog niet beschikbaar in Europa, maar gezien de wachttijd en de tijd dat douane in beslag nam, was het misschien beter geweest om te wachten en hem in Europa te kopen. De prijs is hoger, maar als je in de verleiding komt door het avontuur in China, wees je ervan bewust dat je tussen de 50 en 100€ aan douanekosten kunt betalen, je hebt misschien geen lokale garantie en de wachttijd kan soms lang zijn. Het is allemaal een kwestie van geluk, want als de douane uw pakketje doorlaat, heeft u een goede deal gemaakt.

De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
199.99 EUR - (2020-02-15 10:50) UMIDIGI S3 PRO Smartphone 128Go Noir Android 9.0 6 - (Cdiscount - FR)
199.99 EUR - (2020-02-15 10:50) UMIDIGI S3 PRO Smartphone 128Go Noir Android 9.0 6 - (Cdiscount - FR)
199.99 EUR - (2020-02-16 12:24) Smartphone Portable Débloqué 4G, UMIDIGI X Smart - (Amazon France - FR)
228.335 EUR - (2020-02-14 17:33) Original UMIDIGI S3 Pro 4G Smartphone 6.3 inch And - (Aliexpress - CN)
228.523 EUR - (2020-02-16 12:12) Original UMIDIGI S3 Pro 4G Smartphone 6.3 inch And - (Aliexpress - CN)
228.523 EUR - (2020-02-16 11:01) Original UMIDIGI S3 Pro 4G Smartphone 6.3 inch And - (Aliexpress - CN)
228.523 EUR - (2020-02-15 07:02) Original UMIDIGI S3 Pro 4G Smartphone 6.3 inch And - (Aliexpress - CN)
228.523 EUR - (2020-02-15 10:45) Original UMIDIGI S3 Pro 4G Smartphone 6.3 inch And - (Aliexpress - CN)
247.18 EUR - (2020-02-16 13:04) UMIDIGI S3 PRO, Android 9 Pie Smartphone da 6.3" F - (Amazon.it - IT)
265.005 EUR - (2020-02-16 11:59) UMIDIGI F2 Unlocked Mobile Phone Dual 4G VoLTE Sma - (Amazon.co.uk - UK)
276.977 EUR - (2020-02-16 13:31) UMIDIGI S3 Pro 4G Smartphone Helio P70 - (GearBest - CN)
317.2 EUR - (2020-02-16 11:23) UMIDIGI S3 Pro Smartphone ohne Vertrag (16 cm(6.3 - (Amazon.de - DE)
350.85 EUR - (2020-02-16 12:05) UMIDIGI S3 Pro 6GB+128GB 5150mAh Battery 6.3 inch - (Amazon.com - USA)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.

Tijdlijn

01/03/19: bestelling van de Umidigi S3 Pro
26/03/19: het toestel wacht op validatie van Google, de productie van de eerste eenheden moet deze week van start gaan
08/04/19: Umidigi is begonnen met de productie van de toestellen met een doel van 3000 stuks voor deze week. Aangezien ik een van de eerste 1000 kopers ben, moet mijn S3 Pro deel uitmaken van deze eerste productiebatch.
09/05/19: Ik heb eindelijk mijn telefoon ontvangen, ik heb bijna twee weken moeten wachten op de douane om hem vrij te geven, ik zal eindelijk met de test kunnen beginnen.

Waarom deze telefoon?

Waarom heb ik voor deze telefoon gekozen? Ik kies meestal voor mid-range telefoons voor ongeveer 200€ (introductieprijs). Ik had een Umidigi F1 gekocht om een beter beeld te krijgen van wat Umidigi te bieden had. Ik was een beetje teleurgesteld over F1, ook al was het algemeen over het algemeen ok, de camera was echt slecht en de afwerking had beter kunnen zijn. De S3 Pro corrigeert deze problemen met een keramische afwerking, een 48 Mio Sony camera (ook verkrijgbaar in de Xiaomi Mi 9!), 6Gb basis ram, 128Gb opslag en nog veel meer. Op papier hebben we een vlaggenschipmoordenaar!

Testinhoud

Net zoals voor mijn andere tests, zal deze test over meerdere weken gespreid worden, de structuur van de test vindt je hieronder. Als je vragen hebt over het apparaat, voel je vrij om ze te stellen in de commentaren sectie, zodat ik de test indien mogelijk kan aanpassen. Ik probeer één van de meest uitgebreide tests op het web aan te bieden en het kan alleen werken als je me vragen stelt.

Snelle enquête: wat zijn uw belangrijkste criteria bij het kiezen van een nieuwe telefoon?

Help mij mijn tests te verbeteren door het volgende onderzoek in te vullen. Verplaats de cursor naar links als het criterium helemaal niet belangrijk is, verplaats de cursor naar rechts als het heel belangrijk is.

Helemaal niet belangrijk Uiterst belangrijk

1. Prijs

2. Afmetingen

3. Schermgrootte

4. Batterijbereik

5. Fotokwaliteit

6. Download snelheid

7. Opslagcapaciteit

8. Gaming prestaties

9. Video kwaliteit

10. Gebruiksgemak

11. Afwerking kwaliteit

12. Telefoon merk

Andere criteria?

Bedankt voor uw deelname!
Er is een fout opgetreden, zou u het opnieuw kunnen proberen?

Eerst contact

Toen ik eindelijk mijn pakketje kreeg, was het eerste wat me verbaasde de grootte van het pakketje. Ik ben gewend aan het compacte formaat dat de meeste merken vandaag de dag bieden. Umidigi heeft besloten om zich te onderscheiden door de S3 Pro in een grote verpakking te verpakken en de premium uitstraling van de telefoon te benadrukken. De doos was een beetje beschadigd, maar de inhoud was intact. De telefoon en sommige accessoires zijn verpakt in een vilten container, het verschilt van de andere Chinese telefoons die ik tot nu toe heb gekocht.

De telefoon wordt beschermd door een cover die eruit ziet als een krokodillenhuid, het is hetzelfde als bij de Umidigi F1. De doos bevat ook een USB-kabel, een stopcontact en een envelop met de gebruikelijke documentatie en de naald om het SIM-compartiment te openen. De cover doet de telefoon echt geen eer aan, je zult hem waarschijnlijk willen verwijderen na het zien van de foto’s van het uitpakken op deze pagina.

De Umidigi S3 is absoluut prachtig! Ik vond de Xiaomi Mi 8 Lite een zeer mooie telefoon in deze prijsklasse, de Umidigi S3 Pro is nog mooier, het is de mooiste telefoon die ik tot nu toe heb getest.

Eerste configuratie

De Umidigi is uitgerust met een native Android versie, dus er zijn geen extra gimmicks. De eerste configuratie volgt daarom het gebruikelijke Android 9-proces zoals het andere Umidigi model dat ik eerder dit jaar heb getest. Het voordeel van een native Android versie is dat niemand je zal vragen om een account aan te maken en dat de telefoon geen vooraf geïnstalleerde applicaties zal bevatten die niet kunnen worden verwijderd.

Afwerking

De eerste indrukken zijn vaak erg belangrijk in de perceptie van productkwaliteit en ik denk dat Umidigi dit goed begrepen heeft. Zoals ik hierboven schreef, is de Umidigi S3 Pro absoluut prachtig en het is niet alleen een indruk die in enkele minuten verdwijnt. Je gaat deze telefoon niet willen verpakken in een hoes die zijn achterkant zal verbergen. De keuze voor keramiek geeft het apparaat echt een meer premium uitstraling. De telefoon biedt geen reflecterend effect zoals sommige Xiaomi, maar het is allemaal in zijn voordeel, het geeft het een meer serieuze kant, maar iedereen zal deze keuze waarderen naar hun smaak.

De telefoon ziet er enorm uit als de Redmi Note 7, maar is iets kleiner dan de laatste. Aan de andere kant, in termen van gewicht, het is buitengewoon, het weegt 217 gram, het is ongetwijfeld de prijs die je moet betalen om een dergelijke batterij te hebben. Het gewicht stoort me niet echt, maar als je vaak van de ene telefoon naar de andere overschakelt, is het verschil merkbaar. Met zo’n punt kun je het in je zak voelen, wat ook een voordeel is, want met lichtere telefoons heb ik altijd het gevoel dat ik mijn telefoon ergens heb laten liggen.

De fotosensor aan de achterkant steekt iets minder uit dan op de Redmi Note 7. De foto sensor aan de achterkant steekt er iets minder uit dan op de Redmi Note 7.

Ondersteuning 3G/4G

De S3 Pro ondersteunt de volgende frequentiebanden:
3G: B1, B2, B5, B8, B10
4G: B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B12, B13, B17, B18, B19, B20, B25, B26, B28, B38, B39, B40, B41
De S3 Pro biedt daarom een uitstekende dekking van de Europese frequenties in 3G/4G, zelfs de B28 / 700Mhz frequentie van Free in Frankrijk wordt ondersteund.

Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Performance 4G

Signaal prestatie
Om de netwerkprestaties te testen, meet ik de signaalsterkte op een groot aantal mobiele cellen. Vervolgens vergelijk ik deze waarden met andere metingen van andere telefoons. Ik heb nog niet genoeg metingen om te zien of een telefoon goed is of niet, maar deze eerste cijfers kunnen al een indicatie geven.

Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Een signaal van -99dBm betekent een zwakker signaal dan een signaal van -90dBm. We kunnen hier zien dat de S3 Pro gemiddeld minder goed is dan de andere gemeten apparaten.

De telefoon die het beste signaal krijgt, staat boven de grafiek en we zien dat de S3 Pro meestal onder de Redmi Note 7 zit, die al niet een van de beste telefoons was op het gebied van signaal.

4G Download prestaties
De S3 Pro deelt waarschijnlijk zijn netwerkcomponenten met de Umidigi F1 omdat hij zeer gelijkaardige scores behaalt. Bij het downloaden heb ik een snelheid van ongeveer 90Mbps en bij het uploaden zit ik tussen de 35 en 40 Mbps. Deze score is meer dan genoeg voor de meeste activiteiten op een smartphone, maar het is veel lager dan wat ik met andere telefoons heb verkregen.

WIFI downloadprestaties

Net als de F1, ondersteunt Umidigi S3 Pro de 5Ghz frequentie in wifi niet en dit heeft grote invloed op de prestaties in vergelijking met een telefoon die deze frequentie ondersteunt. Ik heb een downloadsnelheid tussen de 50 en 60 Mbps in download en 22 Mbps in upload (beperkt door mijn access provider).

WIFI-signaalprestaties

Bij de router ontvang ik een signaal van -48dBm en op afstand een signaal van -69 dBm. Deze waarden zijn niet slecht, ik heb gezien dat telefoons betere resultaten krijgen maar de Umidigi S3 Pro doet het niet zo slecht.

Batterijleven

De belangrijkste kracht van deze telefoon is de batterij. Waar de meeste telefoons een maximale capaciteit van 4000 mAh bieden, biedt de S3 Pro een capaciteit van 5150 mAh zoals bij de Umidigi F1. Ik heb een enquête op mijn site waarin ik je vraag wat je belangrijkste criteria zijn voor het kopen van een nieuwe smartphone, de batterij is een van de belangrijkste factoren voor een meerderheid van de deelnemers. Als je in dezelfde situatie bent, zal je met S3 Pro zeer tevreden zijn, het biedt een comfortabele autonomie die kan duren van twee tot vijf dagen afhankelijk van je gebruik.

Met mijn verbruik kan ik tussen de 2 en 3 dagen meegaan. Op de volgende foto’s kun je zien dat na 3 dagen (en een nacht onderbreking) de batterij nog steeds op 11% lag. De S3 Pro wordt geleverd met een snellader waarmee je de telefoon in 2u – 2u30 kunt opladen, maar als je niet zo lang wilt wachten, moet je na een uur opladen al ongeveer 50% zijn.

Audio kwaliteit

Om de geluidskwaliteit te testen, doe ik een eerste subjectieve test op het gehoor (met en zonder koptelefoon) en meet ik vervolgens het geluid met een testapparaat. De methode is heel eenvoudig, ik gebruik een testgeluid dat geleidelijk aan alle beschikbare frequenties doorloopt en sluit vervolgens de telefoonuitgang aan op mijn audio-opname apparaat. Vervolgens meet ik de verschillen met een soortgelijke test die ik vanaf mijn geluidskaart en andere telefoons heb uitgevoerd.

Bij het eerste subjectieve luisteren, vond ik dat het geluid over het algemeen correct was, maar dat de hoge tonen niet sterk genoeg waren. In termen van vermogen is het apparaat in staat om krachtig geluid te leveren zonder al te veel vervorming, maar het is niet de krachtigste telefoon die ik ooit getest heb.

1e test – frequentierespons:
Deze test is bedoeld om het vermogen van het apparaat om alle frequenties correct te reproduceren te testen. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om goed geluid te zien op alle frequenties is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.

Op de grafiek is het heel duidelijk dat de Umidigi S3 Pro vaak afwijkt van de curve, hij is veel onstabieler dan de andere geteste apparaten. We kunnen zien dat de Xiaomi de frequenties vrij goed weergeven. Aan het eind van de hoge frequenties zien we dat de Umidigi veel sneller afwijkt van de referentie dan andere telefoons. Dit bevestigt wat ik in het subjectief luisteren had waargenomen.

Standaard: +0.00 -0.00
Umidigi S3 Pro: +0.44 -0.78
Redmi Noot 7: +0.02 -0.06
Xiaomi Redmi Noot 5: +0,02 -0,05.
De cijfers bevestigen de grafiek, Umidigi is aanzienlijk slechter bij de frequentieweergave. Zelfs als de kwaliteit niet slecht is, is dit apparaat niet gemaakt voor muziekliefhebbers.

2e test = dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus af te spelen te testen. Ook hier wordt de witte curve als referentie gebruikt en daarom moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de witte curve staan.

Op een deel van de grafiek ziet Umidigi er beter uit dan andere telefoons, maar mengt zich dan met de andere telefoons. In de cijfers zijn er weinig verschillen.

Standaard: 97,8 dBA
Umidigi S3 Pro: 91,4 dBA
Redmi Noot 7: 90,6 dBA
Xiaomi Redmi Opmerking 5: 92,8 dBA

3de test – geluidsniveau
Deze test heeft tot doel na te gaan of het te testen apparaat in staat is om geluiden zonder al te veel lawaai te reproduceren. Een hoge score wijst op een laag parasietgehalte, een lagere score wijst op een hogere aanwezigheid van parasieten.

Alle geteste telefoons zijn in hetzelfde bereik, maar we kunnen zien dat Umidigi degene is die het vaakst de laagste score krijgt.

CPU/GPU Prestatie

De Umidigi S3 Pro is uitgerust met een Helio P70 MediaTek processor en een ARM Mali G72 grafische chipset die gedeeld wordt met de Umidig F1. In deze prijsklasse concurreert Umidigi met de Redmi Note 7 of Xiaomi Mi 8 Lite met hun Qualcomm Snapdragon 660. Met Antutu krijg ik een score van 144832 punten, deze score is vrij vergelijkbaar met de Redmi Note 7 (143242 punten) maar het verschil zit hem vooral in de prijs waarbij we een Redmi Note 7 vinden tussen de 50 en 100€ onder de S3 Pro. De S3 Pro levert goede prestaties, maar de prijs/prestatie verhouding is in het voordeel van de Redmi Note 7. De S3 Pro levert goede prestaties, maar de prijs/prestatie verhouding is in het voordeel van de Redmi Note 7. De S3 Pro is een van de beste van de twee.

Aan de grafische chipsetkant vinden we de uitstekende Mali G72 die al een goede score had behaald op de Umidigi F1. Op de S3 Pro drukt hij zich nog beter uit en haalt een score van 35023 punten, hij presteert beter dan alle andere toestellen in deze prijsklasse die ik tot nu toe getest heb.

De benchmark met 3D-markering resulteert in een score van 1272 punten voor OpenGL en 1256 voor Vulkan. Deze scores zijn goed, maar niet de beste van de apparaten die ik heb getest. De Redmi Note 7 en de Mi 8 Lite doen het beter.

De Umidigi S3 Pro biedt zeer goede prestaties die zullen voldoen aan de behoeften van een meerderheid van de gebruikers, het heeft de beste GPU in dit bereik, maar voor CPU prestaties zijn vergelijkbaar met andere (goedkopere) apparaten.

Gameprestaties

Net als bij mijn andere tests heb ik een gaming test gedaan met PUBG mobile. In het begin stelt het spel voor om te spelen met gemiddelde graphics, het was hetzelfde op de Redmi Note 7 en de meeste andere apparaten die ik getest heb. De Umidigi S3 Pro zou beter moeten presteren dan de Redmi Note 7 omdat het een krachtigere grafische chipset heeft, dat is tenminste wat de benchmark met Antutu onthult.

Het spel is vrij speelbaar met de S3 pro, het is waar, maar als je kijkt naar de video die ik met de Redmi Note 7 heb gemaakt, zul je merken dat de S3 Pro soms wat beelden verliest en een meer schokkerige rendering heeft dan de Redmi Note 7. Dit is natuurlijk geen groot probleem maar zichtbaar genoeg om de ervaring met de Redmi te verkiezen.

Fotokwaliteit

De Umidigi S3 Pro is uitgerust met een Sony 48 Mio pixel sensor, het is het Sony IMX586 Exmor RS model dat ook terug te vinden is in andere toestellen, zoals de Xiaomi Mi 9, Meizu 16s of de Nubia Red Magic 3. Op dit moment is de Umidigi het goedkoopste toestel dat deze sensor gebruikt. De Sony IMX586 is een concurrent van de Samsung S5KGM1 sensor die de Redmi Note 7 (getest op deze site) en de Meizu Note 9 (getest op deze site). Ik zal dus in staat zijn om de twee sensoren direct te vergelijken onder identieke omstandigheden. In theorie biedt de Sony sensor een betere beeldkwaliteit dan de Samsung sensor, we zullen zien of dit bij mijn test het geval is.

Fotototo-applicatie
De standaard fototoepassing in Android 9 biedt de belangrijkste functies met automatische fotomodus, handmatige fotomodus, videomodus, time lapse-modus, stereomodus en slow motion-modus. Voor de meeste modi is het mogelijk om de AI optie te activeren, dit is de grote trend op dit moment, maar tot nu toe heb ik nog geen echt slimme AI gezien. De applicatie heeft geen nacht- of HDR-modus. Het is mogelijk om de 48 Mio pixel modus te activeren in de automatische modus, maar geen spoor van een RAW modus terwijl de Umidigi F1 deze mogelijkheid bood.

Binnen (studio)
Om mijn studiotest te doen, nam ik wat van het speelgoed van mijn zoon terug met altijd de blauwe politieauto die in al mijn tests is opgenomen. De focus van de foto ligt op de politieauto. Ik heb de positie van de S3 Pro zo vastgesteld dat ik de verschillende standen kon testen zonder het toestel te verplaatsen. Vervolgens heb ik de Redmi Note 7 op dezelfde plaats geplaatst om beide toestellen onder strikt identieke omstandigheden met elkaar te vergelijken.

Hier is de eerste foto in volautomatische modus en zonder hulp (AI uitgeschakeld)

Het eerste wat me opvalt zijn de kleuren, die kloppen niet. Het blauw van de politieauto is volledig vervaagd en de andere kleuren zijn over het algemeen vrij bleek. De scherpte is vrij goed, want als je inzoomt op de auto, kun je de details zien van het stof dat er op de auto is afgezet. De scherptediepte is vrij klein, maar bij f/1.7 is het volkomen normaal, het apparaat probeert zoveel mogelijk licht te vangen. De camera heeft gekozen voor ISO 295 en het beeld is helemaal niet lawaaierig.

Laten we deze eerste foto vergelijken met de foto die met de Redmi Note 7 is genomen.

De kleuren zijn helderder en dichter bij de werkelijkheid, de Redmi biedt een iets te warm beeld, maar over het algemeen is de kleurweergave veel beter dan de Umidigi. Wat betreft scherpte, als je inzoomt op 100%, kun je zien dat de Redmi een aantal details wat gladder maakt. De foto is daarom iets minder nauwkeurig zonder al te veel detail te verliezen. Ook de scherptediepte is laag, de Redmi heeft ervoor gekozen om de foto te nemen op f/1.8 maar je kunt direct zien dat de brandpuntsafstand anders is. De Umidigi heeft een brandpuntsafstand van 2,37mm terwijl de Redmi een brandpuntsafstand heeft van 4,74mm, het is slechts een paar millimeter maar het kan buitenshuis het verschil maken. We zien dat de zoom op de Redmi belangrijker lijkt en dat is echt het geval. Als je het verschil kunt zien op een kleine set als deze, zal het nog beter zichtbaar zijn aan de buitenkant. Qua ruis heeft de Redmi gekozen voor ISO 100, er is geen ruis zichtbaar.

Hier zijn de andere foto’s die met de Umidigi zijn gemaakt, ik heb alle modi omgeschakeld om te bekijken (automatische foto, automatische foto met AI, alle modi handmatig beschikbaar).

Ook al brengt de S3 Pro een enorme verbetering ten opzichte van de Umidigi F1 die ik eerder dit jaar heb getest, maar voor deze studiotest levert de Redmi Note 7 met zijn Samsung sensor betere beelden op.

Buitenfoto (bewolkt)
Ik nam een paar snelle foto’s op het station en vergeleek wat de camera met verschillende toepassingen kon produceren.

Eerste foto: standaard toepassing

Tweede foto: OpenCam

Derde foto: Lichtkamer

Vierde foto: Lichtkamer met retoucheren

Vijfde foto met de standaardtoepassing maar met meer bewolking

De omstandigheden waren niet ideaal om foto’s te maken, maar dit soort situaties zou geen groot probleem moeten zijn. Het eerste wat me opvalt zijn de kleuren die niet levendig zijn, het lijkt erop dat de foto bedekt is met een sluier, alle kleuren zijn vrij dof en de bruine tinten zijn te bruin. De foto’s bieden een goede scherpte, je kunt de details van het hek aan de linkerkant zien, maar ook de objecten verder weg. Er zijn verschillen tussen de basistoepassing en andere toepassingen. OpenCam biedt een helderder beeld en LightRoom biedt iets warmere kleuren. Als we de foto daarentegen bewerken met LightRoom, beseffen we al snel hoezeer de basisfoto’s te weinig helderheid en verzadiging hebben.

De laatste foto in de serie is duidelijk de slechtste. De foto is min of meer gelijktijdig met de andere foto’s genomen, maar de zon werd volledig gemaskeerd door de wolken. De foto is erg donker, de bruinen zijn te dominant en de foto verliest veel detail in donkere gebieden.

Buitenfotografie (zon)
Voor deze laatste test waren de omstandigheden uitstekend, de zon was zeer aanwezig in een lucht met grote witte wolken. Met dit soort lucht kun je in principe prachtige foto’s maken, ook al is de rest van het landschap niet erg exotisch. Helaas zijn de problemen die bij de eerste tests zijn geconstateerd, toch zeer aanwezig.


Ook hier zijn de kleuren niet goed, ze zijn te saai, het is met groen dat de camera de meeste problemen heeft, het is nog beter te zien op de volgende foto’s. De foto is genomen op 1/1695, wat betekent dat de camera schat dat er voldoende licht was, maar dat de camera bij deze snelheid niet genoeg licht verzamelt. Ik vond dezelfde defecten als op de Umidigi F1 terwijl het een andere sensor is en ik heb geen toepassing gevonden die een beeld kan produceren zonder verwerking. Het is zeer waarschijnlijk dat de Sony sensor in staat is om een goed beeld te produceren, maar het apparaat voegt een behandeling toe die niet goed werkt.

Buitenfotografie (nacht)
Ik heb iets langer gewacht dan verwacht om deze test te doen omdat ik wachtte op twee andere toestellen (Meizu, Samsung) om de test te combineren met de S3 Pro, maar aangezien deze apparaten nog niet zijn aangekomen, zal ik me richten op de S3 Pro en de Redmi Note 7. Voor deze serie foto’s ben ik langs de Dendre rivier in de buurt van mijn huis geweest, het is een interessante plek om ’s nachts foto’s te maken omdat er grote verschillen zijn in licht en een mix van warme en koude kleuren. Alle foto’s zijn genomen zonder statief of ondersteuning.


EXIF:
f/1.7
1/10
2.37mm
9600 ISO

De S3 Pro is in staat om tot ISO 9600 te gaan, ik heb nog geen telefoon gezien die zo hoog kan gaan. Hierdoor kun je in 1/10 foto’s maken, maar het grote nadeel is de digitale ruis die op deze foto erg aanwezig is.

Als ik de AI mode gebruik, verandert er helaas niets:

Ik heb de x2-zoom getest, maar de kwaliteit verslechtert aanzienlijk:

Daarna heb ik wat tests gedaan met Open Cam in plaats van de basisapplicatie te gebruiken. Door 100 ISO’s te forceren, krijg ik een veel beter resultaat dan met de basisapplicatie, de ruis is bijna verdwenen en het beeld is over het algemeen beter. Uiteraard moet je bij ISO 100 ergens ondersteuning kunnen vinden, want je kunt niet zonder hulp een nachtfoto maken om 1/100 uur.

Voor deze eerste serie zien we dat de standaardtoepassing van de camera niet erg goede foto’s maakt. In plaats van een balans te vinden tussen ISO en sluiter, geeft de camera voorrang aan ISO’s om de snelste sluiter te krijgen. Ik begrijp de reden voor deze keuze, maar de toepassing biedt geen flexibiliteit, zelfs niet in de handmatige modus.

Hier zijn alle foto’s die met de S3 Pro voor deze serie zijn gemaakt:

Laten we nu verder gaan naar Redmi Note 7…

De automatische modus van de Redmi Note 7 levert een veel beter resultaat dan de automatische modus van de S3 Pro. Het beeld is gemaakt met ISO 6400 en 1/14, de Redmi maakt ook gebruik van een smoothing die de ruis vermindert zonder iets te hoeven doen. De kleuren zijn warmer dan op de S3 Pro en dit komt goed overeen met de werkelijkheid, de nachtverlichting is oranje. De S3 Pro heeft een grotere hoek dan de Redmi Note 7 en dit is goed te zien op de foto.

De Redmi Note 7 heeft een nachtmodus in de basisapplicatie en als je mijn Redmi Note 7 test hebt gelezen, heb je waarschijnlijk gezien dat deze nachtmodus echt heel goed is.

Digitale ruis is veel minder aanwezig, kleuren zijn nauwkeuriger en dit alles zonder moeite, zet gewoon de nachtmodus aan om dit soort foto’s te maken.

Ik heb nog enkele voorbeelden om deze test af te ronden

De Redmi Opmerking 7 in de nachtmodus

De S3 Pro in de automatische modus


Ik begrijp niet hoe het mogelijk is om digitale ruis te hebben op ISO 100, je kunt het duidelijk zien op deze foto.

En tenslotte de Redmi Note 7 met GCAM in nachtmodus.

GCAM wordt verondersteld de beste resultaten te bieden in de nachtmodus, het beeld is eigenlijk best mooi, maar ik zie geen groot verschil met de standaard toepassing van Redmi Note 7. Het is mogelijk om GCAM te installeren op de S3 Pro maar je moet de bootloader ontgrendelen, ik heb het niet gedaan omdat het de garantie kan annuleren.

Conclusie voor nachtopnames:
De Redmi Note 7 met zijn standaard applicatie biedt een veel betere rendering dan de S3 Pro. Je kunt het resultaat van de S3 Pro verbeteren door gebruik te maken van Open Cam, maar het dwingen van afbeeldingen naar ISO 100 is niet erg realistisch omdat het vereist dat de camera geïnstalleerd is.

Video kwaliteit

De Umidig S3 Pro is uitgerust met een high-end Sony sensor zodat je zou verwachten dat het een hogere kwaliteit voor video’s zou leveren, maar je zult in de volgende voorbeelden zien dat dit helaas niet het geval is.

Normale omstandigheden
Om de video onder normale omstandigheden te testen, heb ik mezelf te voet gefilmd. Het weer was zonnig, dus de helderheid zou geen probleem moeten zijn.

Deze video is duidelijk niet goed. De kleuren van de vegetatie vormen dezelfde problemen als op de Umidigi F1, de kleurweergave is niet goed, de lucht is op sommige plaatsen helemaal wit, de scherpte is soms te belangrijk en de video is soms erg gepixeld. Ik heb geprobeerd een video te maken met een andere applicatie (OpenCam) en het resultaat is hetzelfde.

Video bij weinig licht
Ik heb niet vaak de mogelijkheid om naar een concert te gaan, maar ik heb van het schoolfeest van mijn zoon gebruik gemaakt om in vergelijkbare omstandigheden een video te maken.

Er zijn goede en minder goede dingen in deze video. We kunnen heel duidelijk zien dat de camera niet kan scherpstellen, hij beweegt voortdurend tussen verschillende gebieden. De kleurweergave is vrij goed, maar het gebrek aan focus maakt het geheel nogal wazig. De microfoon gaat redelijk goed om met het geluid, het verzadigt niet te veel. De omstandigheden zijn hier niet ideaal om een video te maken, het resultaat is niet slecht, maar het is ook niet uitstekend.

De Umidigi S3 Pro maakt gebruik van een Sony sensor en heeft toch dezelfde beeldproblemen als de Umidigi F1 die gebruik maakt van een Samsung sensor. Het probleem zit dus niet op het sensorniveau maar op het niveau van de softwarelaag. De enige manier om dit probleem te voorkomen zou zijn om software verwerking te kunnen vermijden door beelden in raw mode op te nemen, de camera biedt die functie jammer genoeg niet. Aan de andere kant biedt het apparaat stabilisatie (EIS), wat op de F1 niet het geval was.

Ik heb ook geprobeerd om video’s in 4k met OpenCam te maken, maar elke keer dat ik deze resolutie heb geselecteerd, kreeg ik een foutmelding.

Schermkwaliteit

De S3 Pro gebruikt hetzelfde scherm als op de Umidigi F1, dit scherm wordt geproduceerd door Sharp. Ten tijde van het testen van de Umidigi F1 had ik geen sensor om de schermen te testen en kon ik alleen vertrouwen op mijn subjectieve gevoel. Ik dacht dat blauw te dominant was om de foto’s een nogal koud gevoel te geven, ik had het besproken met Umidigi en ze vertelden me dat ik het mis had. Ik heb nu een sensor en de metingen laten precies zien wat ik dacht.

Hoe lees ik deze grafiek?
De binnendriehoek geeft alle kleuren weer die kunnen worden verkregen door rood, groen en blauw te mengen. Deze driehoek staat voor de standaard en daarom geeft elke afwijking aan dat het gemeten scherm afwijkt van de standaard. De afstand tot de standaard wordt uitgedrukt in delta E (dE). We beschouwen een dE onder 3 als een goede waarde, tussen 3 en 10 blijven we in een acceptabel gebied, maar het oog zal de verschillen gaan waarnemen.

Umidigi S3 Pro toont een significant verschil in blauw met een dE van 8,1 terwijl rood veel correcter is met een dE van 4,0. De kleur van de blauwe kleur is veel beter. Het Umidigi S3 Pro display is geen slecht display, maar het is zeker niet het beste in deze prijsklasse. De belangrijke dE in blauw geeft een koudere weergave aan de beelden, het donkerblauw zal iets naar mauve neigen.

 
Umidigi S3 Pro
Grootte (inches)6.36.3
Resolutie1080x23401080x2340
Ratio19.5:919:9
Bescherming/Corning Gorilla Glass 5
TypeIPS LCDIPS LCD
Oppervlakte (%)8381.4
dE Wit10,16,9
dE Rood4,13,5
dE Groen4,41,1
dE Blauw8,12,3
dE Geel5,52
dE Cyaan9,64,7
dE Magenta6,21,6
Contrast//
449,36433,473

De Umidigi S3 Pro scoort lager dan de Redmi Note 7, de kleuren zijn minder nauwkeurig en het beeld is iets te koud. De Redmi Note 7 heeft ook een iets te koud beeld, maar in mindere mate dan de S3 Pro. Positief is dat het display van de S3 Pro iets helderder is en een licht voordeel zou moeten bieden bij fel zonlicht.

GPS prestaties

Om de GPS-prestaties te testen maak ik een treinreis omdat GPS-toepassingen in auto modus de positie kunstmatig aanpassen. GPS-toepassingen zijn niet bedoeld om in een trein gebruikt te worden, de kunstmatige aanpassing van het signaal gebeurt dus niet.

Deze video laat zien dat het GPS-signaal vrij correct is, het is niet ultra nauwkeurig zoals op de Redmi Note 7, maar het doet wat je van een navigatieapparaat zou verwachten. De oriëntatie is in de verkeerde richting omdat ik in die richting zat, maar de oriëntatie is tijdens de reis verschillende keren veranderd zonder de telefoon te bewegen. Ik had hetzelfde probleem opgemerkt met de Umidigi F1, maar met deze telefoon was het probleem veel meer uitgesproken.

Een van de sterke punten van deze telefoon is duidelijk de batterij, als je deze kracht combineert met de juiste GPS prestaties krijg je een zeer goede reisgenoot.

Android

Android 9 werkt vrij goed, het systeem is vloeiend en de instelmogelijkheden zijn zeer uitgebreid en zelfs completer dan wat ik tot nu toe op andere Android 9-toestellen heb gezien. Als u gewend bent aan het gebruik van een Android stock versie, dan zult u waarschijnlijk genieten van versie 9. Als je net als ik gewend bent aan het gebruik van een fabrikant versie zoals Xiaomi’s, zal het je misschien minder bevallen. Ik las veel kritiek op Xiaomi in termen van embedded applicaties, maar de applicaties die worden aangeboden werken vrij goed en voorkomen dat u gratis applicaties vol met advertenties moet downloaden. Navigatie met gebaar is een andere sterke kant van Xiaomi, het is ook beschikbaar op Android 9, maar het is verre van het bereiken van de vloeibaarheid van MIUI. Ik ben het zo gewend om het te gebruiken dat ik dezelfde gebaren gebruik op telefoons van andere merken om te ontdekken dat het niet werkt.

Dit alles is uiteindelijk zeer subjectief, het is ook een kwestie van affiniteit met een systeem. Android 9 is een goed systeem, MIUI is een goed systeem, ik kan niet beoordelen of het ene beter is dan het andere, ik heb gewoon een subjectieve voorkeur voor MIUI.

Bugs

Buiten een paar ongevraagde heropstarten, heb ik geen grote bugs gevonden. Sommige gedragingen zijn soms een beetje vervelend, maar ik weet niet zeker of het apparaat in twijfel wordt getrokken, dit zijn keuzes die voor Android 9 zijn gemaakt en ik weet niet zeker of Umidigi er veel mee te maken heeft. Zo is er bijvoorbeeld het ontbreken van een nummer in de meldingsbubbels of het feit dat het apparaatwachtwoord twee keer moet worden ingevoerd naast de pincode wanneer het apparaat wordt gestart. De vertalingen zijn niet altijd correct, ik heb op verschillende plaatsen op de interface fouten in het Frans opgemerkt.

Ik had wat problemen met de vingerafdruksensor, ik had hetzelfde probleem met de Umidigi F1. Waar op andere apparaten de herkenning sneller en beter werkt, moet ik soms meerdere malen op de sensor drukken om het scherm te ontgrendelen.

Updates

nog niet beschikbaar

Accessoires

Om beter te kunnen genieten van je ervaring met je smartphone, stel ik links voor naar allerlei accessoires die nuttig voor je kunnen zijn.

SmartphoneCover Umidigi S3 Pro
Beschermende film Umidigi S3 Pro
Geheugenkaart Umidigi S3 Pro
USB-kabel Umidigi S3 Pro
Audio-hoofdtelefoon Umidigi S3 Pro
Fietsaccessoires Umidigi S3 Pro

Gebruikershandleiding

Nog niet beschikbaar

Umidigi S3 Pro vergeleken met andere

Hier is een rangschikking van de verschillende resultaten van mijn tests. Een score van 1 wijst op een zeer slechte prestatie, terwijl een score van 6 wijst op een uitzonderlijk resultaat. De score is een subjectieve maat, de rangschikking daarentegen is meestal afgeleid van een maat.

Levensduur van de batterij
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi 9T Pro : 4
Redmi Note 8 : 4
Meizu Note 9 : 4
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Samsung Galaxy A70 : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 3

Processorvermogen (CPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Honor 8x : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.4
Umidigi F1 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Grafische chipsetvoeding (GPU)
Xiaomi Mi 9T Pro : 6.5
Samsung Galaxy S10+ : 6
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Meizu Note 9 : 5
Umidigi F1 : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.3
Xiaomi Mi A3 : 4.1
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Redmi Note 7 : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 2

Scherm kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.7
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Fotokwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 6
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Redmi Note 8 Pro : 5.3
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 5
Redmi Note 7 : 5
Meizu Note 9 : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.3
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Video kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.8
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Meizu Note 9 : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2
Huawei Y6 2019 : 2

Afwerkingskwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Redmi Note 8 : 4.8
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Honor 8x : 4.5
Redmi Note 7 : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Wifi prestaties
Redmi Note 8 Pro : 5.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi A3 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Samsung Galaxy S10+ : 4
Redmi Note 7 : 4
Meizu Note 9 : 4
Umidigi F1 : 3.5
Umidigi S3 Pro : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5
Honor 8x : 3

Download snelheid 4G
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Xiaomi Mi A3 : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Honor 8x : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Meizu Note 9 : 4
Redmi Note 8 : 4
Redmi Note 7 : 4
Huawei Y6 2019 : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 2.5

Netwerkvangst
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Samsung Galaxy A70 : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi A3 : 3.8
Redmi Note 8 Pro : 3.8
Huawei Y6 2019 : 3.8
Meizu Note 9 : 3.5
Redmi Note 8 : 3.5
Redmi Note 7 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Samsung Galaxy S10+ : 3
Umidigi S3 Pro : 3
Umidigi F1 : 3

Ondersteunde frequenties
Samsung Galaxy S10+ : 5
Umidigi F1 : 5
Umidigi S3 Pro : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 3.5
Xiaomi Mi A3 : 3.5
Redmi Note 8 : 3.5
Redmi Note 7 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 3.5
Honor 8x : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3

Audio kwaliteit
Samsung Galaxy S10+ : 5
Samsung Galaxy A70 : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 8 Lite : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Redmi Note 8 : 4
Redmi Note 7 : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Umidigi S3 Pro : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Honor 8x : 3
Umidigi F1 : 3
Huawei Y6 2019 : 3

gps-kwaliteit
Redmi Note 7 : 4.5
Redmi Note 8 : 4.5
Xiaomi Mi 9T Pro : 4.5
Redmi Note 8 Pro : 4.5
Xiaomi Redmi Note 5 : 4
Xiaomi Mi 8 Lite : 4
Honor 8x : 4
Xiaomi Mi A3 : 4
Samsung Galaxy S10+ : 4
Umidigi S3 Pro : 4
Xiaomi Mi 9 Lite : 4
Samsung Galaxy A70 : 3.5
Meizu Note 9 : 3.5
Umidigi F1 : 3.5
Huawei Y6 2019 : 3.5

Gebruiksgemak van het besturingssysteem
Samsung Galaxy S10+ : 5.5
Samsung Galaxy A70 : 5.5
Redmi Note 8 Pro : 5
Xiaomi Mi 8 Lite : 5
Xiaomi Mi 9 Lite : 5
Xiaomi Mi 9T Pro : 5
Xiaomi Redmi Note 5 : 5
Redmi Note 7 : 5
Redmi Note 8 : 5
Umidigi S3 Pro : 4.5
Meizu Note 9 : 4.5
Xiaomi Mi A3 : 4
Honor 8x : 4
Umidigi F1 : 4
Huawei Y6 2019 : 3.5

Eindscore
Xiaomi Mi 9T Pro : 71.2 / 84
Samsung Galaxy S10+ : 69 / 84
Redmi Note 8 Pro : 66 / 84
Samsung Galaxy A70 : 64.5 / 84
Xiaomi Mi 9 Lite : 64 / 84
Redmi Note 8 : 60.6 / 84
Redmi Note 7 : 59 / 84
Xiaomi Mi 8 Lite : 59 / 84
Xiaomi Mi A3 : 58.4 / 84
Meizu Note 9 : 58 / 84
Xiaomi Redmi Note 5 : 57.5 / 84
Umidigi S3 Pro : 55.5 / 84
Honor 8x : 52 / 84
Umidigi F1 : 49 / 84
Huawei Y6 2019 : 41.3 / 84

Conclusies

De Umidigi F1 is de eerste Umidigi die ik kocht, deze telefoon had een groot potentieel, maar het ontbrak duidelijk aan maturiteit. Het besturingssysteem was niet op peil en de kwaliteit van de foto’s was niet goed. Ik had daar kunnen stoppen en mezelf kunnen vertellen dat ik niet langer van plan was om de telefoon van dit merk te testen, maar ik ontdekte dat Umidigi hard aan het werk was om zijn product te verbeteren, vroeg of laat zouden ze slagen. Toen ik de specificaties van de S3 Pro zag, dacht ik dat het waarschijnlijk de juiste telefoon was om het verschil te maken. Op papier had deze telefoon alles voor hem.

Ik was een beetje teleurgesteld door de Umidigi S3 Pro, het is geen slechte telefoon, het is een medium telefoon in een geweldige premium telefoon pakket. Vanuit een puur hardware oogpunt, het is in dezelfde categorie als de Redmi Note 7 die wordt verkocht tegen een veel lagere prijs en presteert beter dan de S3 Pro op veel gebieden. Bij gelijke prijs had de S3 Pro een serieuze concurrent van de Redmi Note 7 kunnen zijn, maar zelfs als de afwerking van de S3 Pro beter is, rechtvaardigt dit een dergelijk prijsverschil niet.

De sterke punten van de S3 Pro zijn:
– levensduur van de batterij (hetzelfde als Umidigi F1)
– de afwerking
– groot scherm (hetzelfde als Umidigi F1)
– NFC (hetzelfde als Umidigi F1)
– goede prestaties (vergelijkbaar met Redmi Noot 7)
– ondersteuning van vele 4G-frequenties (zelfde als Umidigi F1)

De fotokwaliteit is beter dan bij de Umidigi F1, maar het is nog niet op het niveau dat het zou moeten zijn. Dit is meer dan waarschijnlijk een beeldverwerkingsprobleem omdat andere apparaten dezelfde sensor gebruiken en betere foto’s leveren.

Bij het huidige prijsniveau (250-300€), raad ik Redmi Note 7 aan, wat al rond de 200€ ligt.