Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Mi 10 Lite
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Fotokwaliteit
Videokwaliteit
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Vragen

Beste nieuwprijs:
213.429 EUR
Zie het aanbod | Aliexpress

106 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Xiaomi Mi 10 Lite 5G test / review (objectief en niet-commercieel)

Xiaomi Mi 10 Lite 5G test / review

Categorie: Tests en beoordelingen

Xiaomi brengt producten onder verschillende namen op de markt en als je nog nooit een Xiaomi hebt gehad, raak je misschien in de war. Als ik het eenvoudig moet samenvatten, zijn Redmi-producten instapproducten en Mi-producten gevolgd door een aantal high-end producten met een paar mid-range varianten zoals de Mi 10 Lite die ik ga gebruiken. test in dit artikel. Ik kocht de Mi 8 Lite in 2018 voor 177 €, ik kocht de Mi 9 Lite in 2019 voor 220 € en in 2020 kocht ik de Mi 10 Lite 5G voor bijna 300 €. De prijs is daardoor enorm gestegen en ook de telefoon is flink veranderd. In 2018 bevond de Mi 8 Lite zich technisch gezien vrij dicht bij het Redmi-bereik, deze nieuwe Mi 10 Lite markeert een sterker vertrek van telefoons op instapniveau. Het valt nog te bezien of deze aanzienlijke prijsverhoging gerechtvaardigd is.


Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco F2 review - test - beoordeling
Umidigi F2 test / review / prijs
Motorola G8 Power test / review en prijs
Realme 6 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 9S test / review / prijs
Honor 9x test / review
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling

Prijs Xiaomi Mi 10 Lite

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Mi 10 Lite van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
Global Version Xiaomi Mi 10 Lite 5G Smartphone 64GB / 128GB Snapdragon 765G NFC 6.57" AMOLED Display...
2020-10-27 12:33
253 USD
Xiaomi Mi 10T Lite 5G - Smartphone 6+64GB, 6,67” FHD+ DotDisplay, Snapdragon 750G, 64MP AI Quad Ca...
2020-10-28 08:01
199 GBP
Xiaomi Mi 10T Lite 5G - Smartphone 6+64GB, 6,67” FHD+ DotDisplay, Snapdragon 750G, 64MP AI Quad Ca...
2020-10-28 08:01
199 GBP
Global Version Xiaomi Mi 10 Lite 5G Smartphone 6GB 128GB Snapdragon 765G NFC 6.57" AMOLED Display 48...
2020-10-27 23:51
274 USD
Xiaomi Mi 10 Lite 5G (64GB, 6GB RAM/128GB, 6GB RAM Android Nuevo Móvil) [Teléfono Móvil Versión ...
2020-10-26 12:17
282 USD
Global Version Xiaomi Mi 10 Lite 5G Smartphone 6GB 64GB 6.57" Screen 4160mAh Battery Snapdragon 765G...
2020-10-26 14:21
280 USD



helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

24-06-2020 Ik heb de Xiaomi Mi 10 Lite 5G besteld op Edwaybuy 27-06-2020 Ik ontvang de Mi Note 10 Lite in plaats van de Mi 10 Lite, maar voordat ik hem terugstuur begin ik de test 07/07/2020 Ik retourneer de Mi Note 10 Lite 07/10/2020 Ik ontvang de Mi 10 Lite 5G en de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Ik test voornamelijk telefoons onder de $ 300, omdat ik bij het kopen van de telefoons let op de prijs. Xiaomi wil duurder worden en de prijzen stijgen ook, maar houden altijd de geest om meer te bieden dan de concurrentie. Dit heeft natuurlijk een limiet omdat de telefoons die in 2020 zijn gelanceerd niet fundamenteel verschillen van de telefoons die in 2019 zijn gelanceerd, er zijn geen grote innovaties meer. De Xiaomi Mi Lite is er altijd in geslaagd iets meer te bieden dan het Redmi-bereik, dit keer is het 5G, een Amoled-scherm, meer prestaties en een hoger afwerkingsniveau. Ondanks de sterke prijsstijging is de Mi 10 Lite zeer competitief gepositioneerd omdat je op het moment van deze test geen andere telefoon in deze prijsklasse zult vinden met 5G, goede prestaties en een fantastisch Amoled-scherm.

Uitpakken

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione opinioni opinion prueba photo 1 Zoals ik hierboven schreef, kocht ik de Xiaomi Mi 10 Lite 5G van Edwaybuy en ontving in plaats daarvan een Xiaomi Mi Note 10 Lite. Dat is goed, ik kon een andere telefoon testen zonder ervoor te hoeven betalen, en de klantenservice speelde een goede rol. Toen ik de Mi 10 Lite ontving, had ik de indruk dat Edwaybuy opnieuw een fout had gemaakt, de twee telefoons lijken erg op elkaar. De doos van de Mi 10 Lite is bijna identiek aan die van de Mi Note 10 Lite en van binnen is hij hetzelfde. De doos bevat de telefoon, een oplader, een USB-kabel, transparante bescherming en de handleiding. Er is dus geen verschil met het Redmi-bereik.
Lengte : 163.7
Breedte : 74.8
Dikte : 7.9
Gewicht : 192
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
Infrarood port : Ja

Eerste configuratie

De configuratie van de Xiaomi Mi 10 Lite 5G volgt dezelfde procedure als de meeste andere Xiaomis die ik de afgelopen maanden heb getest. Ik ontdekte dat Xiaomi erg opdringerig was met zijn opstartprocedure, maar alle andere fabrikanten hebben ook schermen toegevoegd om hun diensten (cloud, applicaties, ...) te pushen en nu iedereen het doet, merk ik dat Xiaomi minder is opdringerig dan anderen.

Afwerking

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione opinioni opinion prueba photo 5 De Xiaomi Mi 10 Lite 5G is vrij groot (16 cm) maar is aanzienlijk dunner dan andere telefoons van dit type bij Xiaomi, de batterij biedt minder capaciteit dan een Mi Note 10 Lite en dit is voelt in dikte en gewicht. Het afwerkingsniveau is redelijk goed, het komt vrij dicht in de buurt van wat ik kon vinden op de Redmi Note 9s met een goede kwaliteit glas en plastic achterkant. Over het algemeen doet deze Mi 10 Lite 5G me denken aan de Samsung Galaxy A70 die ik vorig jaar heb getest, hij heeft min of meer dezelfde maat / vorm en heeft een gelijkwaardig afwerkingsniveau.
xiaomi mi 10 lite test review avis recensione opinioni opinion prueba photo 8 De bovenkant van de telefoon biedt een perfect glad chroomoppervlak waar we de Jack-ingang en de infraroodpoort vinden. Het gebruik van een metalen oppervlak aan de boven- en onderkant zal de telefoon zeker beschermen tegen wrijving met andere voorwerpen zoals munten of sleutels aan de onderkant van een broekzak. Dit is meestal de kant waar ik het vaakst gebruikssporen of krassen zie, dus dat zal bij deze telefoon niet het geval zijn.
xiaomi mi 10 lite test review avis recensione opinioni opinion prueba photo 5 De sim-lade bevindt zich aan de onderkant van de telefoon, ik heb de indruk dat Xiaomi probeert zijn sim-lade op een andere plaats op elke telefoon te plaatsen, ik heb 3 Xiaomi tegelijkertijd getest, ze hebben alle drie een sim-lade op een andere locatie. Naast de simkaartlade heeft de telefoon een usb type C poort en een mono speaker. Alles is verankerd in dezelfde metalen rand als de bovenkant van de telefoon.
xiaomi mi 10 lite test review avis recensione opinioni opinion prueba photo 11 De linkerkant van de telefoon is perfect glad, er is geen sim-knop of lade. Aan de rechterkant vinden we de gebruikelijke volume- en startknoppen. Deze knoppen zijn redelijk goed geplaatst omdat de aan / uit-knop bijna halverwege de telefoon zit. De knoppen zijn metallic zoals de omtrek van de telefoon.
xiaomi mi 10 lite test review avis recensione opinioni opinion prueba photo 12 De achterkant van de telefoon is bedekt met een mengsel van plastic en glas met rode of blauwe reflecties, afhankelijk van de oriëntatie van de telefoon. De fotomodule is linksboven geïnstalleerd, ik heb ook de indruk dat Xiaomi de afgelopen maanden alle combinaties heeft geprobeerd. Deze fotomodule steekt ongeveer 1 mm uit de achterkant, wat minder is dan wat ik op het Redmi-bereik vind.
xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11 Het scherm beslaat 85% van de voorkant van de telefoon, het is een gemiddeld percentage, het scherm is echter bovengemiddeld met zijn 6,7 inch. De randen zijn aan beide kanten zichtbaar, maar dat is niet meer en niet minder dan wat ik op telefoons van dezelfde prijs heb gezien. De camera aan de voorkant markeert een modieuze comeback van 2019 met zijn inkeping in het midden van het scherm.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Xiaomi Mi 10 Lite 5G bestaat in 2 versies voor RAM (6 Gb of 8 Gb) en 3 versies voor opslag (64 Gb, 128 Gb, 256 Gb). Met 6 Gb basis-RAM kunt u gemakkelijk meerdere applicaties tegelijkertijd uitvoeren. Als je cloudsynchronisatie gebruikt voor opslag, zou 64 Gb voldoende moeten zijn. Ik heb de 6Gb / 64Gb-versie getest, maar deze biedt exact dezelfde prestaties als de andere versies. Dit model gebruikt de codenaam M2002J9G. Widevine L1 is beschikbaar op codec-niveau, hierdoor zou Netflix in HD kunnen worden gebruikt.

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 765G
GPU : Qualcomm AdreNeen 620 625MHz
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 128 - 256 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Ik scoorde meer dan 300.000 punten met Antutu en meer dan 3000 punten met 3DMark. Met dit prestatieniveau kan de Mi 10 Lite elk spel uitvoeren met het maximale grafische niveau. In deze prijsklasse (250 tot 300 € bij lancering) is de Mi 10 Lite waarschijnlijk de smartphone met de beste prijs / prestatieverhouding.
Antutu score : 312014
Antutu CPU : 103411
Antutu GPU : 92464
Antutu UX : 59716
Antutu Mem : 56423
3D Mark Open GL : 3357
3D Mark Vulkan : 3080

Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F2 Pro - 569559
2. Samsung Galaxy S20 - 503905
3. Xiaomi Mi 9t Pro - 430403
4. Xiaomi Mi Mix 3 5g - 385000
5. Oppo Reno 5g - 375000
6. Meizu 16s - 374190
7. Xiaomi Mi 9 - 372006
8. Sony Xperia 1 - 372000
9. Lg G8s Thinq - 371000
10. Lg V50 Thinq 5g - 370000

Aantal smartphones in de ranglijst:102
Positie van deze smartphone in de ranglijst:20/102

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Met zijn prestaties van meer dan 300.000 punten met Antutu, moet de Mi 10 Lite elke game zonder problemen kunnen uitvoeren. Ik heb PUBG Mobile getest en de in-game-ervaring is erg goed, het grafische niveau is hoog, de bewegingen zijn soepel en het landschap is van grote afstand zichtbaar.

Netwerkprestatie

Hoewel 5G nog niet erg wijdverbreid is, is Xiaomi begonnen met het uitbrengen van verschillende telefoons die dit nieuwe type netwerk ondersteunen en de Mi 10 Lite is een van de goedkoopste 5G-telefoons die momenteel op de markt is. Als je vandaag geen 5G-dekking hebt, zal dat je niet veel goeds doen, maar als je je telefoon 2-3 jaar houdt, hoef je niet van telefoon te wisselen op de dag dat 5G beschikbaar is. Voor 3G / 4G ondersteunt de Mi 10 Lite alle frequenties die gewoonlijk in Europa worden gebruikt, met name de B28 in 700 MHz voor de weinige operators die het op de markt brengen.
3G frequenties : B1 (2100), B2 (1900), B4 (1700/2100 AWS A-F), B5 (850), B8 (900)
4G frequencies : B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (1700/2100 AWS 1), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700), B38 (TDD 2600), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500)
5G frequencies : n1 (2100), n3 (1800), n7 (2600), n28 (700), n77 (3700), n78 (3500)
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 0.793
SAR / lichaam : 1.180
Volte : Ja
VoWifi : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1198
Gemiddelde signaal : -100.88
Download snelheid : 223
Upload snelheid : 52
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.

Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Umidigi F2-101.47712

Nog niet beschikbaar / getest


Download/Upload snelheid
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk

Nog niet beschikbaar / getest


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz, 802.11ac
Download snelheid : 300
Signaal / dicht : -19
Signaal / afstand : -64
Wifi-signaal
Ik heb een signaal van -19 dBm bij de router gemeten, het is een zeer goede score die de Mi 10 Lite in de top 5 plaatst. Van een afstand heb ik een signaal van -64 dbM gemeten, het is hier ook een uitstekende score die aantoont dat de Mi 10 Lite wifi heel goed vastlegt.

Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:7/30


Download/Upload snelheid
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.Ik heb een downloadsnelheid van 300 Mbps bij het downloaden, dit is ook een zeer goede score waarmee je probleemloos in HD kunt streamen of op een netwerk kunt spelen.

Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
5. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
6. Poco X3 251Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
8. Umidigi F1 220Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 9 207Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:4/30

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. Nog niet beschikbaar / getest


Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Redmi 9a 1m
2. Xiaomi Redmi Note 9 1m
3. Redmi 9c 2m
4. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:5
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/5

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.

Batterijduur

Capaciteit : 4160
Snel laden : Ja
W max : 20
Autonomie (100% helderheid) : 749.00
Autonomie (50% helderheid) : 1541.00
Oplaadtijd : 163.00
Ontladingssnelheid (100%) : 0.13
Ontladingsscore (100%) : 5.55
Ontladingssnelheid (100%) : 0.06
Ontladingssnelheid (50% : 2.70
Laadsnelheid : 0.61
Laadscore : 25.52
Vanaf maart 2020 heb ik mijn subjectieve batterijtest vervangen door een technische test om het werkelijke gedrag van de batterij beter te kunnen meten. Nu test ik de autonomie en de oplaadtijd onder absoluut identieke omstandigheden. Ik voer verschillende metingen uit, zodat deze test alleen al enkele dagen duurt en ik de telefoon voor niets anders kan gebruiken.

Batterijduur - methodologie
Om de levensduur van de batterij te testen, meet ik het batterijverbruik elke minuut in strikt identieke omstandigheden om telefoons te kunnen vergelijken en ook om je in staat te stellen je telefoon in dezelfde omstandigheden te evalueren. Ik sluit elke invloed uit van toepassingen die de meting zouden kunnen verstoren. De autonomie is niet lineair, de batterij ontlaadt zich soms veel sneller aan het einde. Dit is een frustrerend fenomeen, maar met mijn metingen weet je of je snel een oplader moet vinden.

Xiaomi Mi 10 Lite 5g autonomie batterieBatterijduur
De batterij van de Xiaomi Mi 10 Lite 5g heeft een capaciteit van 4160 mAh en is ontladen van 100% tot 1% in 749.00 minuten met 100% helderheid, hij is ontladen van 100% tot 1% in 1541.00 met 50% helderheid. Op deze manier krijg ik een gemiddelde ontlaadsnelheid van 0.13% per minuut bij 100% lichtsterkte en 0.06% per minuut bij 50% lichtsterkte, het verbruik is dus 5.55 mA per minuut bij 100% lichtsterkte en 2.70 bij 50% lichtsterkte. Om de efficiëntie van de telefoon en de invloed ervan op de batterij te kunnen vergelijken, moet je de 5.55 (of 50%) score vergelijken met die van andere smartphones, het cijfer moet zo laag mogelijk zijn.

Laadtijd - methodologie
Om de oplaadtijd te testen, gebruik ik altijd dezelfde lader met dezelfde kabel. Ik meet de oplaadtijd minuut voor minuut om de evolutie van de lading en de oplaadsnelheid te zien. De laadsnelheid van een batterij is niet lineair, maar vaak sneller aan het begin en langzamer aan het einde. De lader is compatibel met snel laden.

Xiaomi Mi 10 Lite 5g chargement batterieLaadtijd
De accu van het Xiaomi Mi 10 Lite 5g heeft een capaciteit van 4160 mAh en is opgeladen van 1% tot 100% in 163.00 minuten. Dit geeft me een gemiddelde laadsnelheid van 0.61% per minuut en dus een toename van 25.52 mA per minuut. Om de prestaties van de Xiaomi Mi 10 Lite 5g te vergelijken met andere telefoons, moet je de 25.52 per minuut score gebruiken, deze score moet zo hoog mogelijk zijn.

In het bijzonder: de laadsnelheid is niet altijd lineair, de onderstaande grafiek geef je een indicatie van het gedrag van de batterij.

De volgende tabel geeft een overzicht van de geteste telefoons met de technische accutest, ze zijn gerangschikt in volgorde van efficiëntie. Een hogere batterijcapaciteit zou logischerwijs moeten resulteren in een hogere levensduur van de batterij, maar dat is niet altijd het geval en het geeft geen indicatie van de efficiëntie van een telefoon.

SmartphoneCapaciteit (mAh)Levensduur (minuten)EfficiëntiescoreLevensduur (minuten) / 50%Efficiëntiescore / 50%Laadtijd.Laden score
Samsung Galaxy S204000565.007.081217.003.29136.0029.41
Honor 9x4000770.005.191333.003.00151.0026.49
Nokia 5.34000549.007.291096.003.65199.0020.10
Xiaomi Mi 10 Lite 5g4160749.005.551541.002.70163.0025.52
Realme 64300704.006.111104.003.89162.0026.54
Poco F2 Pro47001150.004.091536.003.06180.0026.11
Redmi 9a5000694.007.201902.002.63195.0025.64
Redmi 9c5000656.007.621915.002.61170.0029.41
Samsung Galaxy A21s5000729.006.861283.003.90166.0030.12
Motorola G8 Power5000912.005.482792.001.79311.0016.08
Xiaomi Redmi Note 9s5020663.007.571876.002.68224.0022.41
Xiaomi Redmi Note 95020650.007.721808.002.78162.0030.99
Umidigi F25150927.005.561854.002.78299.0017.22
Poco X35160653.007.901654.003.12181.0028.51
Xiaomi Mi Note 10 Lite5260827.006.361609.003.27208.0025.29
Ulefone Armor 7e5500768.007.161140.004.82179.0030.73

helpHoe lees je deze cijfers?
De batterijcapaciteit is een belangrijk element bij het bepalen van de autonomie van een telefoon, maar het is niet de enige factor. Een telefoon met een grote batterij kan een kortere batterijduur hebben als hij meer stroom verbruikt. Als ik een voorbeeld uit het dagelijks leven zou moeten nemen, zou ik het universum van de auto gebruiken. Als een auto een grote brandstoftank heeft, zou hij een langere afstand moeten kunnen rijden, tenzij het gemiddelde brandstofverbruik hoger is. De score voor de efficiëntie van de batterij werkt op dezelfde manier, hij moet zo laag mogelijk zijn en staat voor het energieverbruik van de telefoon. Deze verschillen in efficiëntie zijn vaak gerelateerd aan de helderheid van het scherm, grote heldere schermen hebben de neiging om meer energie te verbruiken en zelfs als ze een grote batterij hebben, zal hun bereik korter zijn.

samengevat [battery product="xiaomi-mi-10-lite-5g" capa="4100" lg="nl"]
De capaciteit van de batterijen verandert elk jaar en vorig jaar lag de norm rond de 4000 mAh. De Xiaomi Mi 10 Lite volgt daarom niet de trend van dit jaar waar we steeds meer smartphones vinden met een batterij van 5000 mAh (of meer). Een kleinere batterij betekent minder gewicht en minder dikte, waardoor deze Mi 10 Lite ondanks zijn enorme scherm onder de 200 gram blijft. Met het scherm op 100% is de energiescore van de Mi 10 Lite gemiddeld en dit is vaak het geval bij telefoons met een groot, helder scherm. Als ik de helderheid verlaag tot 50%, neemt de energie-efficiëntie sterk toe (niet-lineair) en behoort de Mi 10 Lite tot de beste telefoons die ik dit jaar heb getest. Met de 4100 mAh-batterij gaat u bij normaal gebruik 2 tot 3 dagen mee.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Selfie / resolutie : 16
Resolutie : 48
Sensor : Omnivision OV48B
Video resolutie : 2160p
mm wide angle : 4.71mm
mm ultra wide angle : 1.65mm
De Mi 10 Lite-fotomodule bestaat uit 4 sensoren: Hoofdsensor: 48 MP, f / 1.8, 0.8 µm, 26 mm equivalent Ultra groothoeksensor: 8 MP, f / 2.2, 1.12 µm, 15 mm equivalent Macro-sensor: 2 MP, f / 2.4 Dieptesensor: 2 MP, f / 2.4 De officiële site geeft geen informatie over het merk van de hoofdsensor, maar het zou een Omnivision OV48B-sensor zijn waar de Mi 8 Lite en Mi 9 lite waren uitgerust met een Sony-sensor. Ik heb een sensor van dit merk nog niet kunnen testen. De eerste tests die ik heb gedaan, laten zien dat deze sensor een beeldstijl produceert die redelijk dicht in de buurt komt van wat ik met sommige Sony-sensoren kon bereiken, en dat is maar goed ook.
Standaard app
De standaard fototoepassing van Mi 10 Lite is hetzelfde als die van andere Xiaomi-smartphones, deze applicatie biedt vele mogelijkheden zoals slow motion video's (960 fps) of timelapse , filters, macromodus, portretmodus, ... enz ... Ik heb niets nieuws gezien in vergelijking met andere Xiaomi, het is kopiëren / plakken.

Fotokwaliteit

Foto test / studio
Eerste voorbeeld: ƒ / 1.79 1/215 4.71 mm 50 ISO xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1 Belichting: goed Scherpte: goed Kleuren: goed Diepte van het veld: goed Vervorming: geen Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen De hoofdsensor van de Xiaomi Mi 10 Lite produceert goede foto's bij kunstlicht, hij kan de juiste belichting kiezen, de kleuren zijn correct verzadigd en de scherpte is goed. Het stof op de motorkap van de auto is zichtbaar zonder zoom, het zal nog meer zichtbaar zijn met de zoom (zie derde voorbeeld) Tweede voorbeeld: ƒ / 2.2 1/308 1,65 mm 50 ISO xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2 Belichting: licht onderbelicht Scherpte: gemiddeld Kleuren: een beetje te donker Velddiepte: gemiddeld Vervorming: licht Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen Ultra groothoek sensoren produceren zelden goede foto's in mijn studio, het is niet hun voorliefde, maar wat ik in de studio zie, gaat vaak ook op in andere omstandigheden. De ultragroothoeksensor lijdt aan een lichte onderbelichting waardoor kleuren te donker worden. De scherpte is gemiddeld, de contouren zijn scherp maar de details zoals stof op de motorkap zijn beter zichtbaar. Er is ook een lichte vervorming aan de rand van de foto. Derde voorbeeld: ƒ / 1.79 1/215 4.71 mm 50 ISO xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 3 Belichting: goed Scherpte: goed Kleuren: goed Velddiepte: goed Vervorming: geen Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen De Xiaomi Mi 10 Lite heeft geen optische zoom, dus het is de sensor die wordt gebruikt in de eerste foto die de rol van zoom zal spelen via digitale zoom. Omdat dit dezelfde sensor is als in het eerste voorbeeld, zijn de kenmerken van de foto hetzelfde, maar met de zoom kun je de scherpte van de foto beter begrijpen. Het stof op de motorkap van de auto is hier nog beter zichtbaar. Het "Ford" -logo is ook leesbaar, hoewel dit logo eigenlijk minder dan 2 mm is. Xiaomi heeft de gewoonte om zijn fotosensoren op verschillende modellen te hergebruiken, de Mi 10 Lite lijkt echter een sensor te gebruiken die ik de laatste tijd niet in andere modellen heb gezien. De kenmerken zijn vergelijkbaar met de sensor van de Xiaomi Mi A3 die een Sony IMX 582-sensor gebruikte, maar de hoofdsensor laat zien dat hij goede foto's kan maken in de studio, dus het is veelbelovend voor de toekomst.

Foto test / zon
Hoofdsensor xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 23 Belichting: correct Scherpte: goed Kleuren: correct verzadigd Velddiepte: goed Vervorming: geen Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen Als de omstandigheden goed zijn, kan de Xiaomi Mi 10 Lite produceren goede foto's. De foto hierboven bestaat uit zeer donkere gebieden en zeer lichte gebieden, maar de Mi 10 Lite valt niet in de val door de lucht te overbelichten en veel details zijn nog steeds zichtbaar in het donkere gebied. De kleurtemperatuur is correct, de foto is laat in de middag gemaakt, dus het licht is van nature warmer. In tegenstelling tot de andere voorbeelden is deze foto niet overbelicht, hij zou zelfs wat meer belicht kunnen zijn om de bomen lichter te maken. De scherpte is wederom erg goed, de bladeren van de bomen zijn zeer goed gedetailleerd. Ultragroothoeksensor xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 24 Belichting: licht onderbelicht Scherpte: correct Kleuren: gebrek aan verzadiging Velddiepte: goed Vervorming: licht Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen Ultragroothoeksensor produceert foto's correct maar bereikt duidelijk de hoofdsensor niet. De scherpte is veel minder uitgesproken, het beeld is iets minder belicht en sommige donkere gebieden verliezen details. De kleuren missen een beetje verzadiging, de lichte onderbelichting verklaart waarschijnlijk gedeeltelijk dit probleem. De foto is over het algemeen correct zonder uitzonderlijk te zijn, het verschil met de hoofdsensor is vrij duidelijk. Deze sensor mag daarom alleen worden gebruikt als een grotere hoek nodig is. Digitale zoom xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 25 Belichting: lichte overbelichting Scherpte: goed Kleuren: correct verzadigd Diepte van het veld: goed Vervorming: geen Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen Bij het gebruik van de zoom vind ik de neiging om dat overbelichten Ik kon op andere foto's zien. De Mi 10 Lite heeft de neiging om foto's overbelicht te maken wanneer het een groter deel van de donkere gebieden detecteert. Dit is een ongebruikelijke keuze, aangezien telefoons vaak de tegenovergestelde keuze maken, wat resulteert in een te donkere foto. Deze overbelichting is daarom een goede zaak, mits je niet teveel van de lucht op de foto hebt omdat dit gebied bij een blauwe lucht volledig wit dreigt te worden (zie de andere foto's). Het detailniveau van de foto is weer echt goed en de kleuren zijn correct verzadigd. Deze Omnivision-sensor is echt interessant omdat hij zich onderscheidt van wat ik tot nu toe heb kunnen testen, dus hij kan zeer goede foto's maken, maar het zal ongetwijfeld enige aanpassingstijd vergen om volledig te begrijpen hoe hij te gebruiken. het beste. Als de te fotograferen scène een grote onbalans heeft tussen lichte en donkere gebieden, moet er een keuze worden gemaakt om te voorkomen dat het heldere gebied te veel details verliest. Als de scène in balans is zoals op de eerste foto, kan de sensor alle lichte en donkere gebieden correct herstellen zonder verlies van scherpte. Ik heb ook wat tests gedaan met de HDR- en AI-modus, maar als het licht goed is, is het resultaat soms onvoorspelbaar en eindigen we met kleuren die soms te verzadigd zijn. Onder de volgende foto's vind je enkele voorbeelden die opvallen qua kleuren en deze verschillen worden veroorzaakt door HDR en AI mode.

Foto test / bewolkt
xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo cloud 5 Belichting: licht overbelicht Scherpte: goed Kleuren: iets te koud Velddiepte: goed Vervorming: nee Chromatische aberratie: nee Lichtafval: geen Digitale ruis: geen Als ik foto's maak bij een bewolkte hemel, krijg ik vaak foto's met een goed belichte lucht en onderbelichte grond. De Mi 10 Lite onderscheidt zich van wat ik tot nu toe heb gezien door een lichte overbelichting toe te passen. Dit heeft het effect van volledig witte gebieden in de lucht, maar heeft het voordeel dat het onderste deel van de foto wordt verlicht. Het detailniveau van de stenen is echt interessant.De beste manier om dit resultaat te waarderen, is door het te vergelijken met wat ik tegelijkertijd met een andere telefoon heb gekregen. Ik had mijn Samsung Galaxy S20 bij me en dit is wat ik in dezelfde afbeelding krijg: clouds mi 10 lite Galaxy s20 Het gebouw wordt beter belicht met de Mi 10 Lite en het detailniveau is hoger dan op de foto gemaakt met de Samsung. De stenen zijn veel gedetailleerder op de Xiaomi, de omtrek van de wolken is ook nauwkeuriger. Het verschil is vrij duidelijk, deze Omnivision-sensor kan zichzelf meten met high-end sensoren van Samsung. Alles is echter niet perfect, de kleur is iets te blauwachtig en dat vervormt de lucht een beetje. Tweede voorbeeld - zoom xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo cloud 6 Belichting: overbelicht Scherpte: goed Kleuren: iets te koud Scherptediepte: goed Vervorming: nee Chromatische aberratie: nee Lichtafval: nee Digitale ruis: geen De Xiaomi Mi 10 Lite is niet uitgerust met optische zoom, dus de hoofdsensor wordt gebruikt in combinatie met een digitale zoom. Het is dan ook niet verwonderlijk om dezelfde fotokarakteristieken te vinden als in het eerste voorbeeld. Het effect van overbelichting is hier nog beter zichtbaar omdat het gebouw nog beter verlicht is en de lucht nog meer overbelicht is. Het percentage van de foto dat door het gebouw wordt ingenomen, is veel hoger en de telefoon heeft daarom de belichting ingesteld op een donker gebied. Deze zone wordt daardoor duidelijker ten koste van de lucht die wordt aangetroffen bij overbelichting. Het detailniveau is nog steeds even goed en de kleuren zijn ook te koud zoals in het eerste voorbeeld. Derde voorbeeld - ultragroothoek xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo cloud 4 Belichting: overbelicht Scherpte: gemiddeld Kleuren: iets te warm Velddiepte: goed Vervorming: licht Chromatische aberratie: geen Lichtafval: geen Digitale ruis: geen De ultragroothoeksensor van de Mi 10 Lite produceert ook licht overbelichte beelden, maar in tegenstelling tot de hoofdsensor zijn de kleuren deze keer te warm. De scherpte is slechter dan wat ik op de hoofdsensor kon zien, maar dit is vaak het geval bij ultragroothoeksensoren. Ik zal deze foto opnieuw vergelijken met de Samsung Galaxy S20 om de verschillen tussen deze twee telefoons beter te illustreren. clouds mi 10 lite Galaxy s20 ultra wide De Samsung lijkt zich op de lucht te concentreren door een goed belichte lucht te bieden en de juiste kleuren te gebruiken waar de Xiaomi het gebouw lijkt te begunstigen. De door Xiaomi geproduceerde kleuren zijn te warm en dit wordt vrij sterk gezien waar de te koude kleuring van de hoofdsensor minder zichtbaar was. Ook hier biedt de scherpte behandeling van de Xiaomi meer scherpte dan de Samsung. De andere foto's die onder dezelfde omstandigheden zijn gemaakt, volgen dezelfde trend. De overbelichting die door de Mi 10 Lite wordt toegepast, kan goede foto's opleveren als de lucht bewolkt is, zolang je niet te veel belang hecht aan wat zich onder de horizonlijn bevindt, omdat de lucht dan mogelijk overbelicht wordt. De groothoek maakt gebruik van kleuren die te warm zijn en dat is goed te zien op foto's op een bewolkte dag.

Test foto / nacht
Om smartphones 's nachts te testen, maak ik meestal foto's van stadstaferelen, maar voordat ik dezelfde test deed als voor andere telefoons, pakte ik een veel moeilijker onderwerp aan met een smartphone. Ik nam de tijd om de PRO-modus te testen om foto's van de sterren te maken, we noemen het astrofotografie. Telefoons zijn daar niet voor ontworpen en toch is wat ik heb absoluut geweldig voor een telefoon. Ik woon aan de rand van een klein stadje waar de lucht vervuild is door stadslichten en wegverlichting, ik heb de Melkweg nog nooit met het blote oog gezien, dus de uitdaging is niet makkelijk te verlichten. Dus ik wachtte tot ik een wolkenloze nacht had en testte vrijwel alle instellingen van de PRO-modus. Dit is wat ik heb kunnen bereiken: xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 14 Ik kreeg dit resultaat met de standaard foto-app van Xiaomi in PRO-modus, ik heb de foto niet geretoucheerd met de camera of met Photoshop. Ik kreeg deze foto met een belichtingstijd van 15 seconden, oneindige focus, kleurtemperatuur tussen 2000 en 3000k en 2000 ISO. Om het beste resultaat met mijn spiegelreflexcamera te krijgen, moet ik veel meer moeite doen om de foto te maken en daarna te bewerken. Hier legde ik gewoon de telefoon op mijn tuintafel, koos een vertraging van 3 seconden en wachtte 15 seconden. Woon je op een minder vervuilde plek, dan kun je nog indrukwekkendere resultaten behalen. Ik heb Gcam ook getest met de astrofotografiemodus die is ontworpen om dit soort foto's te maken, Gcam werkt ook erg goed op de Mi 10 Lite, het is de eerste keer dat ik een stabiele versie vind die draait op een Xiaomi. Het resultaat is ook erg interessant. xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 15 Dit soort foto vereist veel meer instellingen dan wat de foto-app van Xiaomi biedt, dus je moet veel tijd besteden aan experimenteren om een goed resultaat te krijgen.

Videokwaliteit

Stabilisatie
Nog niet beschikbaar / getest

Video normale conditiesNog niet beschikbaar / getest

Video low light
Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Frequency Respons : +0.02 / -0.06
Noise Level : -89.4
Dynamic Range : 89.3
THD : 0.00673
Intermodulation : 0.014
Stereo crosstalk : -71.2
Toen ik de Mi 10 Lite voor het eerst uit de doos haalde, zag ik een klein "Hi-Res audio" -logo op de doos, dit is de eerste keer dat ik dit logo op een Xiaomi-telefoon zie. De officiële site geeft geen uitleg, dus het enige dat overblijft is het testen van het geluid. De Mi 10 Lite heeft een monoluidspreker aan de onderkant van de telefoon, deze luidspreker produceert geluid van hogere kwaliteit dan de meeste luidsprekers die ik onlangs heb kunnen testen. Dit type luidspreker levert uiteraard niet hetzelfde kwaliteitsniveau als dat van een echte luidspreker maar het geluid is van goede kwaliteit, de hoge tonen worden bijzonder goed weergegeven. Met een koptelefoon doet het geluid me denken aan wat ik hoorde op de Poco F2 Pro. De Mi 10 Lite produceert geen erg krachtig geluid, maar vermijdt dus teveel vervorming bij een hoog volume. De hoge en lage frequenties worden correct weergegeven, het geluid is van goede kwaliteit maar haalt nog niet het niveau van een Samsung Galaxy S20 of S10 +.
Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen. xiaomi mi 10 lite frequency response Ik had een gelijkenis opgemerkt tussen de Poco F2 Pro en de Mi 10 Lite in termen van geluid en dit wordt ook geverifieerd in de technische test. De curve van de Mi 10 Lite volgt exact die van de Poco F2 Pro, er is geen verschil. De Mi 10 Lite wijkt een beetje af van de norm in de zeer lage frequenties, maar ik betwijfel of je het verschil op het gehoor kunt horen. Ik heb hetzelfde op de hogere frequenties, maar ook hier betwijfel ik of je deze afwijking op het gehoor kunt horen. De Mi 10 Lite kan daardoor alle frequenties correct reproduceren en biedt daarom een goede geluidskwaliteit.
Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.xiaomi mi 10 lite dynamic range Ook hier volgt de Mi 10 Lite de curve van de Poco F2 Pro. Zoals ik hierboven al zei, levert de Mi 10 Lite een goede geluidskwaliteit, maar met een lager volume dan ik heb kunnen testen op andere Xiaomi-telefoons. Vorig jaar leek Xiaomi nog steeds op zoek te zijn naar geluidsinstellingen, soms had ik een telefoon met een heel hard volume en veel vervorming en soms had ik precies het tegenovergestelde. Xiaomi lijkt dit jaar de keuze te hebben gemaakt voor minder volume en meer kwaliteit.
Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.xiaomi mi 10 lite noise level Ik merkte geen enkel probleem met de ruisinterferentie, de Mi 10 Lite is gemiddeld van wat ik tot nu toe heb kunnen testen.
Concertopname
Het doel van deze test is om de opnamekwaliteit van de telefoon te meten wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn. Omdat ik niet elke keer als ik een telefoon test de mogelijkheid heb om naar een concert te gaan, simuleer ik het geluid van een concert in een gesloten omgeving.Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.
Screen grootte : 6.57
Resolutie : 1080 x 2400
Ratio : 20:9
Bescherming : Corning Gorilla Glass 5
Type : Amoled
% oppervlakte : 85
dE wit : 1.7
dE rood : 0.6
dE groen : 0.7
dE blauw : 0.7
dE geel : 0.5
dE cyan : 0.5
dE magenta : 0.4
Wit temperatuur : 6562
Contrast : 4300000:1
Helderheid : 596
% reflectie : 47
Colorimetrie
Nog niet beschikbaar / getest


Top 10 - rangschikking van de beste schermen op basis van colorimetrie
1. Xiaomi Mi 10 Lite 5g dE = 0.73
2. Xiaomi Redmi Note 8 dE = 1.2
3. Samsung Galaxy S20 dE = 1.4
4. Xiaomi Mi 9 Lite dE = 1.46
5. Xiaomi Redmi Note 9s dE = 1.47
6. Honor 9x dE = 1.5
7. Poco F2 Pro dE = 1.73
8. Xiaomi Mi Note 10 Lite dE = 1.91
9. Samsung Galaxy S10+ dE = 2.01
10. Xiaomi Mi 9t Pro dE = 2.11

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:1/30

Let op: het colorimetrische verschil wordt gemeten in dE. Na drie uur zal het menselijk oog een colorimetrisch verschil waarnemen, dus de dE moet het laagst zijn. De tests zijn allemaal uitgevoerd met een colorimetrische sonde.

Helderheid / Contrast
Nog niet beschikbaar / getest

Nog niet beschikbaar / getest

Lichtabsorptie/Reflectie
Het scherm van de smartphone reflecteert het licht en maakt er soms een echte spiegel van. Dit spiegeleffect maakt het moeilijker om te lezen.

De onderstaande absorptie-index geeft het percentage van het door het scherm geabsorbeerde licht aan. De leesbaarheid van een scherm is beter wanneer de absorptie-index hoog is.

Telefoon getest:% lichtabsorptie
Samsung Galaxy S10+58
Xiaomi Mi 9T Pro52
Honor 9x65
Redmi Note 9s55
Motorola G8 Power60
Realme 654
Umidigi F248
Poco F2 Pro52
Redmi Note 956
Xiaomi Mi Note 10 Lite53
Samsung Galaxy S2047
Samsung Galaxy A21s53
De geteste telefoons hebben een gemiddelde absorptiegraad van54 %

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem

Nog niet beschikbaar / getest


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Xiaomi Mi 10 Lite

Om nog meer te genieten van je ervaring met je smartphone bied ik links naar allerlei accessoires die je misschien handig vindt

Beschermhoes / koffer xiaomi mi 10 lite
Screen beschermfolie xiaomi mi 10 lite
Geheugenkaart xiaomi mi 10 lite
USB-kabel / oplader xiaomi mi 10 lite
Koptelefoon xiaomi mi 10 lite
Fietsenrek xiaomi mi 10 lite

Vergelijk Xiaomi Mi 10 Lite met de anderen

Ik heb voor elke test een score van 1 tot 10 toegekend die de sterke en zwakke punten van een product bepaalt. Ik gebruik 0 voor criteria die (nog) niet zijn getest. Een score van 1 tot 3 duidt op slechte prestaties (en ja, dat is ook zo), een score van 4 tot 6 duidt op gemiddelde prestaties, een score van 7 tot 8 duidt op goede prestaties en een score van 9 en 10 duidt op uitzonderlijke prestaties. .
De score wordt berekend op basis van mijn metingen en als er geen metingen zijn, is het een subjectieve mening op basis van mijn ervaring.

De scores zijn niet statisch, ze veranderen in de loop van de tijd omdat de prestaties van nieuwe producten veranderen en hiermee moet rekening worden gehouden.


Notice: Undefined index: battery in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: battery in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: battery in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: battery in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: cpu in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: cpu in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: cpu in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: cpu in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: gpu in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: gpu in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: gpu in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: gpu in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: photo in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: photo in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: photo in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: photo in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: video in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: video in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: video in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: video in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: wifi in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: wifi in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: wifi in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: wifi in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: mobilespeed in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: mobilespeed in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: mobilespeed in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: mobilespeed in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: mobilesignal in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: mobilesignal in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: mobilesignal in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: mobilesignal in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: frequencies in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: frequencies in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: frequencies in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: frequencies in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: gps in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: gps in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: gps in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: gps in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306

Notice: Undefined index: easiness in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 279

Notice: Undefined index: easiness in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 290

Notice: Undefined index: easiness in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 299

Notice: Undefined index: easiness in /home/jtalgxnm/www/lwi/functions/fct_transform.php on line 306
Xiaomi Mi 10 Lite 5g
Afwerking kwaliteit7.005.00
Batterijprestaties8.00
CPU-prestaties8.00
GPU-prestaties8.00
Schermkwaliteit8.005.00
foto kwaliteit7.00
Video kwaliteit7.00
Wi-Fi-prestaties7.00
Mobiele downloadsnelheid7.00
Gevoeligheid van het mobiele netwerk6.00
Frequentiebereik7.00
Geluidskwaliteit7.006.5
GPS-prestaties6.00
Besturingssysteem8.00
Totale score10116.5
Wereldwijde ranglijst
1. Samsung Galaxy S20 112 / 140
2. Poco F2 Pro 111 / 140
3. Samsung Galaxy S10+ 107 / 140
4. Xiaomi Mi 9t Pro 106 / 140
5. Poco X3 102 / 140
6. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 101 / 140
7. Xiaomi Mi Note 10 Lite 101 / 140
8. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 100 / 140
9. Xiaomi Redmi Note 9s 98 / 140
10. Xiaomi Mi 9 Lite 98 / 140
11. Xiaomi Redmi Note 8 97 / 140
12. Xiaomi Redmi Note 7 94 / 140
13. Realme 6 93 / 140
14. Motorola G8 Power 91 / 140
15. Xiaomi Mi A3 89 / 140
16. Nokia 5.3 89 / 140
17. Xiaomi Redmi Note 9 88 / 140
18. Honor 9x 88 / 140
19. Meizu Note 9 86 / 140
20. Xiaomi Mi 8 Lite 86 / 140
21. Xiaomi Redmi Note 5 85 / 140
22. Umidigi S3 Pro 83 / 140
23. Samsung Galaxy A21s 82 / 140
24. Umidigi F2 82 / 140
25. Redmi 9a 81 / 140
26. Ulefone Armor 7e 80 / 140
27. Redmi 9c 80 / 140
28. Honor 8x 78 / 140
29. Umidigi F1 77 / 140
30. Huawei Y6 2019 74 / 140
31. Doogee S58 Pro 16.5 / 30

Test / beoordeling conclusie

Nog niet beschikbaar / getest


Sterktes
Nog niet beschikbaar / getest


Zwaktes
Nog niet beschikbaar / getest


Alternatieven voor dit product

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd