bb Xiaomi Mi 9T Pro: ultracomplete test/review en objectieve mening
Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Mi 9T Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Hardware
Vragen

Beste nieuwprijs:
240.8 EUR
Zie het aanbod | Amazon.es

4 andere prijzen verkrijgbaar in andere winkels.



Xiaomi Mi 9T Pro: ultracomplete test/review en objectieve mening

Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs

Categorie: Tests en beoordelingen

Xiaomi lanceerde de T-serie in 2019 met de eerste lancering van de Xiaomi Mi 9T Pro, gevolgd door de Mi 9T. Deze twee smartphones onderscheiden zich van de rest van de Xiaomi-modellen door een pop-up camera aan te bieden waarmee je het hele scherm kunt gebruiken. Deze techniek is niet nieuw, andere fabrikanten hebben al smartphones met hetzelfde type camera gelanceerd. Wat deze keer verandert is dat Xiaomi is degene die het doet en door toepassing van hun gebruikelijke formule, die is het bieden van een maximum tegen een lagere prijs dan de concurrentie. Kan deze Xiaomi Mi 9T Pro een Samsung Galaxy S10+ Galaxy of een van de nieuwste iPhones aan? Dat is wat ik je door deze test ga laten zien.



Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Waarin verschillen mijn tests van andere op het web?

- Ik koop de toestellen meestal met mijn eigen geld, de prijs is dus net even belangrijk als voor je!
- Ik bewaar de toestellen minstens enkele weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) je vragen om je te helpen beslissen voordat je de toestellen koopt.
- niemand betaalt me om deze reviews te doen, ik ben dus volledig neutraal en onafhankelijk.
- Mijn pagina's zijn niet gevuld met advertenties.


Poco M3: test / review
Oukitel C21: test / review
Samsung Galaxy S20 test / review
Doogee s58 Pro test / review
Nokia 5.3 test / review
Redmi 9A test / review
Redmi 9c test / review
Poco X3 test / review
Xiaomi Mi 10 Lite 5G test / review
Samsung Galaxy A21s test / review

Prijs Xiaomi Mi 9T Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Mi 9T Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.
Xiaomi Mi 9T Pro – Smartphone con Pantalla AMOLED Full-Screen de 6,39" (Qualcomm SD 855, Selfie Po...
2020-11-29 13:13
241 EUR
Xiaomi Mi 9T Pro – Smartphone con Pantalla AMOLED Full-Screen de 6,39" (Qualcomm SD 855, Selfie Po...
2020-11-29 13:13
248 EUR
Xiaomi Mi 9T Pro – Smartphone con Pantalla AMOLED Full-Screen de 6,39" (Qualcomm SD 855, Selfie Po...
2020-11-29 13:13
280 EUR
Xiaomi Mi 9T Pro Smartphone da 6.39" FHD+, Snapdragon 855, Tripla Fotocamera post.13 + 48 + 8MP, Fot...
2020-11-29 13:19
298 EUR



helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

15/11/2019: telefoon geleverd door Gearbest
17/11/2019: uitpakken en eerste indruk

Waarom deze telefoon?

Ik ben niet de eerste die de Mi 9T Pro test, dit is zelden het geval omdat ik geen telefoons van fabrikanten ontvang wanneer ze worden uitgebracht. Op papier heeft deze telefoon echt alles wat je kunt verwachten van een telefoon vandaag de dag, maar de prijs is hoger dan wat ik normaal gesproken betaal, dus ik had het besluit genomen om hem niet te testen, maar ik had de mogelijkheid om de telefoon te testen zonder hem te kopen (dit is zeer zeldzaam). Ik kon deze kans niet missen.

Uitpakken

xiaomi mi 9T pro test review avis recensione opinion revision photo 2
De Xiaomi Mi 9T Pro is verpakt in een klassieke doos, maar Xiaomi heeft gekozen voor zwart voor de binnen- en buitenkant van de doos. Xiaomi wilde zich waarschijnlijk onderscheiden van de gebruikelijke witte dozen om de Mi 9T Pro een meer premium look te geven. Afgezien van de kleur, de inhoud van de doos zijn strikt dezelfde als die gewoonlijk gevonden op telefoons van dit merk.



Lengte : 156.7
Breedte : 74.3
Dikte : 8.8
Gewicht : 191
Jack uitgang : Ja
Type USB : Type C
USB norm : 2.0

Eerste configuratie

De eerste configuratie van de Xiaomi Mi 9T Pro volgt hetzelfde proces als de andere Xiaomi die ik de afgelopen maanden heb kunnen testen, maar Xiaomi heeft een kleine variant geïntroduceerd om de cloudservice te pushen. De persoon die verantwoordelijk is voor deze dienst was waarschijnlijk een beetje achter met zijn doelstellingen en hij wilde het waarschijnlijk een beetje pushen door enkele schermen toe te voegen in het configuratieproces. Als je je niet wilt registreren voor de Xiaomi wolk, moet je het meerdere malen weigeren.

Ik heb geen account op de Xiaomi wolk, dus ik kan niet beoordelen of deze dienst goed is of niet, maar als je al een Google-account bij Google Photos of Google Drive hebt, zal een cloud account bij Xiaomi je niets meer geven. Ik verander vaak van de ene telefoon naar de andere en het feit dat ik alles in de cloud van Google kan opslaan stelt me in staat om elke keer als ik een nieuwe telefoon configureer al mijn informatie (contacten, sms'jes, applicaties, ...) op te halen.



Afwerking

xiaomi mi 9T pro test review avis recensione opinion revision photo 8
De Xiaomi Mi 9T Pro is geen instapmodel, maar richt zich op diegenen die gewend zijn om high-end telefoons te kopen en tegelijkertijd een veel lagere prijs te bieden. Het afwerkingsniveau moet daarom onberispelijk zijn om een trouwe Samsung of Apple klant te overtuigen voor een Xiaomi te kiezen. De Xiaomi Mi 9T Pro is massief, hij is zwaarder dan een Samsung Galaxy S10+ (voor een vergelijkbare schermgrootte) en je kunt hem voelen. Dit gewicht geeft het een indruk van sterkte en de gebruikte materialen vervormen niet. Xiaomi is vooral aanwezig in het middensegment maar met deze Mi 9T Pro vallen de Chinezen duidelijk een ander type segment aan en het resultaat is vrij goed.

xiaomi mi 9T pro test review avis recensione opinion revision photo 7
De bovenkant van de telefoon is iets anders dan de andere modellen omdat Xiaomi een camera voor selfies heeft geïnstalleerd die alleen uitkomt als je een selfie wilt doen. Xiaomi is niet de eerste die met dit soort techniek experimenteert, maar ze hebben het bijzonder goed gedaan. De camera springt als je de selfie mode op de camera aanzet en trekt zich automatisch terug als je klaar bent. Dit bevrijdt het scherm van alle beperkingen die verband houden met de frontcamera en geeft je een echte full screen ervaring. Ik gebruik de selfie camera niet veel, dus ik vind dit soort oplossingen erg leuk en ik hoop dat andere fabrikanten deze nieuwe trend zullen volgen.

xiaomi mi 9T pro test review avis recensione opinion revision photo 4
De onderkant van de telefoon is ook anders dan de andere modellen. De SIM-lade van de Mi 9T Pro bevindt zich onder de telefoon, het is de eerste keer dat ik hem zie, hij vervangt een van de roosters die uiteindelijk nutteloos was omdat de meeste telefoons maar één luidspreker hebben. Naast de SIM-lade is er een USB-poort van het type C en een rooster voor de luidspreker.

xiaomi mi 9T pro test review avis recensione opinion revision photo 6
Omdat de SIM-lade zich onderin de telefoon bevindt, heeft de Mi 9T Pro één zijde zonder knoppen. Aan de andere kant zijn er de gebruikelijke knoppen voor volume en start, de startknop is rood.

xiaomi mi 9T pro test review avis recensione opinion revision photo 9
De achterkant van de telefoon heeft een heel bijzonder ontwerp, er is een donkere centrale band waarop we de fotosensoren vinden en aan de zijkanten van de telefoon verschuift de kleur naar een kleurverloop. Het is een heel bijzondere combinatie, iedereen zal er een mening over hebben, ik geef duidelijk de voorkeur aan het ontwerp op de achterkant van de Mi 9 Lite.

De fotosensor is in het midden geplaatst en steekt weinig uit de achterkant van de telefoon. Zo heb je niet het probleem met de Redmi-serie, waar de telefoon nooit echt plat is.

xiaomi mi 9T pro test review avis recensione opinion revision photo 3
Door de fotosensor voor selfie te verplaatsen naar een pop-up module, is Xiaomi erin geslaagd om het scherm volledig vrij te maken. Er is altijd een rand die vrij dun is, behalve aan de onderkant waar de onderrand iets dikker is dan de rest van het apparaat. We zijn niet langer ver van een telefoon zonder rand waar het scherm 100% van de beschikbare ruimte in beslag neemt.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.

CPU / GPU Prestatie

CPU : Qualcomm Snapdragon 855
GPU : Qualcomm AdreNeen 640
Geheugen (RAM) : 6 - 8Gb
Opslagcapaciteit : 64 - 256 Gb

Benchmark Antutu/3DMark

Ik krijg een score van 430.000 punten met Antutu, het is gewoon de beste score van alle telefoons die ik tot nu toe getest heb. Ik scoorde 335.000 punten met de Samsung Galaxy S10+, de Mi 9T Pro is 28% hoger. Zelfs in de dagen van Samsung vroeg ik me af wat deze telefoon zo krachtig kon maken. Zes maanden later legt Xiaomi de lat nog hoger en ik vraag me af waarom fabrikanten nog steeds proberen het beter te doen omdat geen enkel spel zo gulzig genoeg lijkt om ten volle te profiteren van deze kracht. Het is waarschijnlijk een marketingargument waarmee gebruikers kunnen zeggen dat ze een van de krachtigste telefoons beschikbaar hebben.

Door de telefoon helemaal in te drukken met Antutu en 3DMark wordt de achterkant van de telefoon merkbaar heet, maar nooit tot het punt dat je de telefoon niet meer in je hand kunt houden. Koeling is daarom bijzonder effectief.



Met 3DMark krijg ik ook een ongelooflijke score met 5113 punten voor OpenGL en 4244 voor Vulkan. Ook hier doet de Xiaomi Mi 9T Pro het beter dan de Samsung.

Antutu score : 430403
Antutu CPU : 144197
Antutu GPU : 171321
Antutu UX : 56099
Antutu Mem : 58786
3D Mark Open GL : 5113
3D Mark Vulkan : 4244

Top 10 - prestatieclassificatie op basis van Antutu
1. Poco F2 Pro - 569559
2. Samsung Galaxy S20 - 503905
3. Xiaomi Mi 9t Pro - 430403
4. Xiaomi Mi Mix 3 5g - 385000
5. Oppo Reno 5g - 375000
6. Meizu 16s - 374190
7. Xiaomi Mi 9 - 372006
8. Sony Xperia 1 - 372000
9. Lg G8s Thinq - 371000
10. Lg V50 Thinq 5g - 370000

Aantal smartphones in de ranglijst:104
Positie van deze smartphone in de ranglijst:3/104

Opmerking: deze ranglijst bevat alleen de telefoons die ik heb getest en enkele andere die ik ter referentie heb toegevoegd.

Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
Met een score van meer dan 400.000 punten kun je met de Xiaomi Mi 9T Pro elk spel met het hoogste grafische niveau spelen. De Mi 9T Pro is een van de krachtigste telefoons aan het einde van 2019 en het zal nog lang duren voordat we spellen en toepassingen vinden die een uitdaging zullen vormen.



Netwerkprestatie

De Xiaomi Mi 9T Pro bestrijkt de overgrote meerderheid van de frequenties in Europa, hij dekt zelfs de B28-band in 700 MHz voor Free klanten in Frankrijk.

3G frequenties : B1, B2, B4, B5, B8
4G frequencies : B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B28, B38, B40
Bluetooth : Bluetooth 5.0 LE
SAR / Hoofd : 1.302
SAR / lichaam : 1.180
Volte : Ja
NFC : Ja
Aantal metingen : 1600
Gemiddelde signaal : -88
Download snelheid : 121
Upload snelheid : 60
Kies je land om te controleren of je telefoon compatibel is:


Met de onderstaande frequenties kun je zien of deze telefoon compatibel is met je provider of dat je deze kunt gebruiken waar je op vakantie gaat.


Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.

Gevoeligheidsclassificatie van netwerksignaal
Telefoon getest:Gemiddeld signaal (dBm)Aantal metingen:
Xiaomi Mi 9t Pro-881600
Xiaomi Redmi Note 5-91.305600
Xiaomi Mi 9 Lite-93788
Samsung Galaxy A70-94.5111975
Nokia 5.3-94.98531
Realme 6-95.142301
Xiaomi Redmi Note 8 Pro-95.9221599
Xiaomi Mi A3-95.951000
Huawei Y6 2019-95.951199
Doogee S58 Pro-96.22856
Redmi 9a-96.481000
Meizu Note 9-96.68937
Motorola G8 Power-96.881032
Xiaomi Redmi Note 7-97.011430
Redmi 9c-97.041000
Umidigi S3 Pro-97.131200
Xiaomi Redmi Note 8-97.34879
Samsung Galaxy A21s-97.781000
Umidigi F1-97.82298
Ulefone Armor 7e-98.71000
Xiaomi Mi Note 10 Lite-991000
Honor 9x-99.14899
Xiaomi Redmi Note 9s-99.41860
Poco F2 Pro-99.81247
Xiaomi Redmi Note 9-100.791785
Xiaomi Mi 10 Lite 5g-100.881198
Umidigi F2-101.47712


xiaomi mi 9t pro network performance

Ik test al een jaar lang de netwerkprestaties met hetzelfde protocol en met meer dan 15.000 metingen heb ik nu genoeg gegevens om de signaalkwaliteit te vergelijken tussen alle telefoons die ik heb getest. Het was de eerste telefoon die ik testte die de hoogste score kreeg (Redmi Note 5) met -91dBm. Deze telefoon overtrof de emissienormen en Xiaomi maakte een fix die de telefoon in de rangschikking verlaagde. Sindsdien had ik nog geen telefoon met zo'n score gevonden totdat ik de Xiaomi Mi 9T Pro had getest.

Van alle telefoons die ik heb getest, is het de Mi 9T Pro die het beste resultaat krijgt met een zeer comfortabele voorsprong omdat ik een gemiddeld signaal van -88 dBm heb gekregen. Dus is deze telefoon de beste telefoon om het netwerk op te pikken? Misschien, maar ik moet meer informatie geven. Voor mijn andere tests had ik een Proximus-abonnement gebruikt om mijn metingen uit te voeren, maar nu gebruik ik een Proximus prepaidkaart. Ik denk dat de netwerktoegang in prepaid anders is omdat ik veel meer metingen in 3G heb gekregen dan met andere telefoons.

De vergelijking met een ander toestel gebeurt op gewone cellen en ik stel toch vast dat de Mi 9T Pro de beste score haalt. Dus ik denk dat de grote score komt van twee dingen, de telefoon is eigenlijk goed, maar het netwerk heeft me naar 3G geduwd waar de dekking beter is.



Download/Upload snelheid
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Top 10 - snelheidsrangschikking tijdens downloaden
1. Samsung Galaxy S20 D:351Mbps U: 20Mbps
2. Poco X3 D:232Mbps U: 55Mbps
3. Xiaomi Mi 10 Lite 5g D:223Mbps U: 52Mbps
4. Poco F2 Pro D:207Mbps U: 53Mbps
5. Xiaomi Mi Note 10 Lite D:153Mbps U: 68Mbps
6. Xiaomi Mi A3 D:150Mbps U: 60Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 9s D:150Mbps U: 60Mbps
8. Xiaomi Mi 8 Lite D:149Mbps U: 60Mbps
9. Samsung Galaxy A21s D:147Mbps U: 51Mbps
10. Huawei Y6 2019 D:145Mbps U: 61Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:30
Positie van deze smartphone in de ranglijst:13/30

Let op: de theoretische maximale snelheid van een telefoon wordt vaak beperkt door de configuratie van het mobiele netwerk en de congestie van het netwerk op het moment van de meting. Dus misschien kun je een hogere snelheid halen op een ander netwerk

De netwerktest van de Xiami Mi 9T Pro toont aan dat de Xiami Mi 9T Pro goed werk levert en dit komt ook tot uiting in de downloadsnelheid waar ik meer dan 110 Mbps heb gedownload, het is maanden geleden dat ik een telefoon had die meer dan 100 Mbps. Bij het uploaden krijg ik meestal een resultaat tussen de 40 en 60Mbps.




Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.
Wifi frequenties : 802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
Download snelheid : 191
Signaal / dicht : -25
Signaal / afstand : -72
Wifi-signaal


De Xiaomi Mi 9T Pro biedt een gemiddelde prestatie in termen van wifi signaal. Het krijgt een goede score maar andere telefoons kunnen het beter doen.

Top 10 - rangschikking van wifi-gevoeligheid
1. Poco F2 Pro -11dBm
2. Samsung Galaxy A21s -13dBm
3. Poco X3 -17dBm
4. Xiaomi Redmi Note 9s -18dBm
5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro -19dBm
6. Xiaomi Mi Note 10 Lite -19dBm
7. Xiaomi Mi 10 Lite 5g -19dBm
8. Xiaomi Redmi Note 8 -19dBm
9. Xiaomi Redmi Note 9 -19dBm
10. Redmi 9a -19dBm

Aantal smartphones in de ranglijst:31
Positie van deze smartphone in de ranglijst:14/31


Download/Upload snelheid
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

De Xiaomi Mi 9T Pro is compatibel met de 5Ghz-frequentie, zodat hij een hogere downloadsnelheid kan bieden. Ik heb bijna 200 Mbps aan download, het is niet de snelste telefoon die ik heb getest, maar met dit snelheidsniveau moet je kunnen doen wat je wilt (streamen, spelen, downloaden,...).


Top 10 - Ranglijst van wifi-downloadsnelheden
1. Samsung Galaxy S20 351Mbps
2. Poco F2 Pro 341Mbps
3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro 319Mbps
4. Xiaomi Mi 10 Lite 5g 300Mbps
5. Xiaomi Mi 8 Lite 260Mbps
6. Poco X3 251Mbps
7. Xiaomi Redmi Note 7 250Mbps
8. Umidigi F1 220Mbps
9. Xiaomi Redmi Note 8 211Mbps
10. Xiaomi Redmi Note 9 207Mbps

Aantal smartphones in de ranglijst:31
Positie van deze smartphone in de ranglijst:15/31

Opmerking: ik heb een 400 Mbps-lijn en een modem die hogere snelheden kan leveren, maar ik weet nooit zeker hoeveel bandbreedte er beschikbaar is als ik een test doe.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten. De Xiaomi Mi 9T Pro pikt het GPS-signaal zeer snel op, het duurde slechts 2 seconden om satellieten te vinden en de nauwkeurigheid is snel gestabiliseerd op 2 meter waar andere telefoons blijven schommelen.



Op het treintraject lijkt de nauwkeurigheid zelfs beter dan 2 meter omdat het signaal niet lijkt af te wijken van het spoor, ik zie geen degradatie van het signaal onderweg.




Top 10 - GPS-nauwkeurigheidsclassificatie
1. Oukitel C21 1m
2. Redmi 9a 1m
3. Xiaomi Redmi Note 9 1m
4. Redmi 9c 2m
5. Samsung Galaxy A21s 4m

Aantal smartphones in de ranglijst:6
Positie van deze smartphone in de ranglijst:0/6

Opmerking: een nauwkeurigheid van 3 meter of minder kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie. De telefoonprestaties spelen ook een rol bij de snelheid waarmee je scherm wordt bijgewerkt, dus de nauwkeurigheid kan in het gedrang komen door een te trage weergave.

Batterijduur

Capaciteit : 4000
Snel laden : Ja
W max : 27
De Xiaomi Mi 9T Pro is uitgerust met een 4000 mAh batterij, het is waarschijnlijk dezelfde batterij als andere Xiaomis. Ook al is de telefoon een van de krachtigste bij Xiaomi, ik houd twee volle dagen met een batterij, soms met een vrij intensief gebruik bij het aanbinden (min. 2 uur per dag).



Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Selfie / resolutie : 20
Resolutie : 48
Sensor : Sony IMX586 Exmor RS
Video resolutie : 2160p
mm wide angle : 4.77mm
mm ultra wide angle : 2.04mm
mm zoom : 5.54mm
De Xiaomi Mi 9T Pro is uitgerust met een Sony IMX 586 sensor aan de achterzijde, deze sensor wordt ook gebruikt door een groot aantal andere telefoons op de markt (bij Xiaomi en andere fabrikanten). Wat deze telefoons onderscheidt is de beeldverwerking die elke fabrikant gebruikt en bij dezelfde fabrikant kan de beeldverwerking verschillen tussen twee modellen die dezelfde sensor gebruiken. Ik heb de Xiaomi Mi 9 Lite getest, die is uitgerust met dezelfde sensor en ik heb niet altijd dezelfde resultaten verkregen door foto's te nemen op dezelfde plaats.

Het bijzondere aan de Mi 9T Pro is de pop-up camera die uit de top van de telefoon komt als je een selfie wilt oppakken. Druk gewoon op de selfie-functie van de fototoepassing om de camera vrij te geven. De uitgang is vrij snel en je kunt de camera niet met je vingers uitnemen, dit zal waarschijnlijk het risico van beschadiging van het mechanisme voorkomen.



Standaard app
De applicatie die standaard door Xiaomi is geïnstalleerd is vrij compleet, de volgende modi zijn beschikbaar:
- Foto (met 3 zoomniveaus)
- Video (met 3 zoomniveaus)
- Korte video (met 3 zoomniveaus)
- Slow motion (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- Portret (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- 48 miljoen pixels (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- Nacht (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- Panorama (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- Pro (beschikbaar op alle sensoren)

In elke modus kan je de instellingen openen om bijvoorbeeld de HDR in te schakelen, kunstmatige intelligentie in te schakelen, de beeldverhouding te wijzigen en enkele andere opties.

Opmerkingen

Discussieer mee / Stel je vragen

Je reactie wordt na validatie gepubliceerd. Ik reageer in mijn vrije tijd op meer dan 1500 reacties per jaar, dus ik kan niet altijd even snel reageren. Je e-mailadres is niet publiekelijk zichtbaar en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.









Ontvang een e-mail wanneer er een reactie is gepubliceerd