Xiaomi lanceerde de T-serie in 2019 met de eerste lancering van de Xiaomi Mi 9T Pro, gevolgd door de Mi 9T. Deze twee smartphones onderscheiden zich van de rest van de Xiaomi-modellen door een pop-up camera aan te bieden waarmee je het hele scherm kunt gebruiken. Deze techniek is niet nieuw, andere fabrikanten hebben al smartphones met hetzelfde type camera gelanceerd. Wat deze keer verandert is dat Xiaomi is degene die het doet en door toepassing van hun gebruikelijke formule, die is het bieden van een maximum tegen een lagere prijs dan de concurrentie. Kan deze Xiaomi Mi 9T Pro een Samsung Galaxy S10+ Galaxy of een van de nieuwste iPhones aan? Dat is wat ik je door deze test ga laten zien.

Website van de fabrikant:
Mi.com

Mijn test, uw vragen

Hoe verschillen mijn testen van andere op het web?
- Ik koop de apparaten meestal met mijn geld, de prijs is net zo belangrijk als het voor jou is!
- Ik bewaar de apparaten minstens een paar weken (soms meer) om te zien wat ze waard zijn in reële omstandigheden.
- Ik beantwoord (indien mogelijk) vragen om je te helpen beslissen voordat je ze koopt
- Mijn blog is beschikbaar in 6 talen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
- Ik leef niet van mijn blog, niemand betaalt me om deze tests te doen, ik ben volledig onafhankelijk.
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
- Mijn pagina's zitten niet vol met advertenties
.
Andere tests:
Honor 9x test / review
Samsung Galaxy A70 test / review / beoordeling
Xiaomi Mi 9T Pro test / review en prijs
Xiaomi Mi 9 Lite test, beoordeling en prijs - 2 Commentaar(en)
Xiaomi Redmi Note 8 Pro test / review en prijs
Xiaomi Redmi Note 8 test, review en prijs
Huawei Y6 2019 test, beoordeling en prijs
Xiaomi Mi A3 test, review en prijs - 9 Commentaar(en)
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, review en prijs
Meizu Note 9 test review en prijs

Prijs Xiaomi Mi 9T Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Mi 9T Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.


De onderstaande links zijn reclamelinks die mij in staat stellen om het geteste materiaal in volledige neutraliteit te kopen. Als je het werk op deze blog leuk vindt, kun je me ondersteunen door via deze links te kopen. Het kost u absoluut niets, je profiteert altijd van de beste prijzen.
267.88 EUR - (2020-02-16 13:58) Xiaomi Mi 9T – Smartphone con pantalla AMOLED fu - (Amazon.es - ES)
269.563 EUR - (2020-02-16 00:26) Xiaomi Mi 9T (64GB, 6GB RAM) 6.39" AMOLED FHD + Fu - (Amazon.com - USA)
272.19 EUR - (2020-02-16 13:25) Xiaomi mi 9T Smartphone 6 GB di RAM + 64 GB di ROM - (Amazon.it - IT)
289.85 EUR - (2020-02-16 13:58) Xiaomi Mi 9T Smartphone,6+128 GB Pantalla AMOLED F - (Amazon.es - ES)
289.99 EUR - (2020-02-16 12:21) Xiaomi Mi 9T – Smartphone Con pantalla AMOLED Fu - (Amazon France - FR)
Prijsalert: Ik heb een tool ontwikkeld waarmee ik de beste prijzen kan vinden en ik stel het u voor zodat u er ook van kunt genieten.

Stuur mij een alert naar Ontbrekend e-mailadres IncorrectMail wanneer de prijs onder deze waarde daalt EUR Stel een prijslimiet in Uw prijslimiet is niet correct

Uw e-mailadres wordt nooit gebruikt voor iets anders dan deze alert.



Tijdslijn


15/11/2019: telefoon geleverd door Gearbest
17/11/2019: uitpakken en eerste indruk

Waarom deze telefoon?


Ik ben niet de eerste die de Mi 9T Pro test, dit is zelden het geval omdat ik geen telefoons van fabrikanten ontvang wanneer ze worden uitgebracht. Op papier heeft deze telefoon echt alles wat je kunt verwachten van een telefoon vandaag de dag, maar de prijs is hoger dan wat ik normaal gesproken betaal, dus ik had het besluit genomen om hem niet te testen, maar ik had de mogelijkheid om de telefoon te testen zonder hem te kopen (dit is zeer zeldzaam). Ik kon deze kans niet missen.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Uitpakken

Xiaomi Mi 9t Pro
Lengte (mm)156.7159.2
Breedte (mm)74.375.2
Dikte (mm)8.88.1
Gewicht (g)191186
Jackyesyes
USB typeType CType C
USB norme2.02.0
Infrarood/yes



De Xiaomi Mi 9T Pro is verpakt in een klassieke doos, maar Xiaomi heeft gekozen voor zwart voor de binnen- en buitenkant van de doos. Xiaomi wilde zich waarschijnlijk onderscheiden van de gebruikelijke witte dozen om de Mi 9T Pro een meer premium look te geven. Afgezien van de kleur, de inhoud van de doos zijn strikt dezelfde als die gewoonlijk gevonden op telefoons van dit merk.


Eerste configuratie


De eerste configuratie van de Xiaomi Mi 9T Pro volgt hetzelfde proces als de andere Xiaomi die ik de afgelopen maanden heb kunnen testen, maar Xiaomi heeft een kleine variant geïntroduceerd om de cloudservice te pushen. De persoon die verantwoordelijk is voor deze dienst was waarschijnlijk een beetje achter met zijn doelstellingen en hij wilde het waarschijnlijk een beetje pushen door enkele schermen toe te voegen in het configuratieproces. Als je je niet wilt registreren voor de Xiaomi wolk, moet je het meerdere malen weigeren.
Ik heb geen account op de Xiaomi wolk, dus ik kan niet beoordelen of deze dienst goed is of niet, maar als je al een Google-account bij Google Photos of Google Drive hebt, zal een cloud account bij Xiaomi je niets meer geven. Ik verander vaak van de ene telefoon naar de andere en het feit dat ik alles in de cloud van Google kan opslaan stelt me in staat om elke keer als ik een nieuwe telefoon configureer al mijn informatie (contacten, sms'jes, applicaties, ...) op te halen.


Afwerking



De Xiaomi Mi 9T Pro is geen instapmodel, maar richt zich op diegenen die gewend zijn om high-end telefoons te kopen en tegelijkertijd een veel lagere prijs te bieden. Het afwerkingsniveau moet daarom onberispelijk zijn om een trouwe Samsung of Apple klant te overtuigen voor een Xiaomi te kiezen. De Xiaomi Mi 9T Pro is massief, hij is zwaarder dan een Samsung Galaxy S10+ (voor een vergelijkbare schermgrootte) en je kunt hem voelen. Dit gewicht geeft het een indruk van sterkte en de gebruikte materialen vervormen niet. Xiaomi is vooral aanwezig in het middensegment maar met deze Mi 9T Pro vallen de Chinezen duidelijk een ander type segment aan en het resultaat is vrij goed.

Top

De bovenkant van de telefoon is iets anders dan de andere modellen omdat Xiaomi een camera voor selfies heeft geïnstalleerd die alleen uitkomt als je een selfie wilt doen. Xiaomi is niet de eerste die met dit soort techniek experimenteert, maar ze hebben het bijzonder goed gedaan. De camera springt als je de selfie mode op de camera aanzet en trekt zich automatisch terug als je klaar bent. Dit bevrijdt het scherm van alle beperkingen die verband houden met de frontcamera en geeft je een echte full screen ervaring. Ik gebruik de selfie camera niet veel, dus ik vind dit soort oplossingen erg leuk en ik hoop dat andere fabrikanten deze nieuwe trend zullen volgen.

Onderaan

De onderkant van de telefoon is ook anders dan de andere modellen. De SIM-lade van de Mi 9T Pro bevindt zich onder de telefoon, het is de eerste keer dat ik hem zie, hij vervangt een van de roosters die uiteindelijk nutteloos was omdat de meeste telefoons maar één luidspreker hebben. Naast de SIM-lade is er een USB-poort van het type C en een rooster voor de luidspreker.

Zijden

Omdat de SIM-lade zich onderin de telefoon bevindt, heeft de Mi 9T Pro één zijde zonder knoppen. Aan de andere kant zijn er de gebruikelijke knoppen voor volume en start, de startknop is rood.

Rug

De achterkant van de telefoon heeft een heel bijzonder ontwerp, er is een donkere centrale band waarop we de fotosensoren vinden en aan de zijkanten van de telefoon verschuift de kleur naar een kleurverloop. Het is een heel bijzondere combinatie, iedereen zal er een mening over hebben, ik geef duidelijk de voorkeur aan het ontwerp op de achterkant van de Mi 9 Lite.

De fotosensor is in het midden geplaatst en steekt weinig uit de achterkant van de telefoon. Zo heb je niet het probleem met de Redmi-serie, waar de telefoon nooit echt plat is.

Scherm

Door de fotosensor voor selfie te verplaatsen naar een pop-up module, is Xiaomi erin geslaagd om het scherm volledig vrij te maken. Er is altijd een rand die vrij dun is, behalve aan de onderkant waar de onderrand iets dikker is dan de rest van het apparaat. We zijn niet langer ver van een telefoon zonder rand waar het scherm 100% van de beschikbare ruimte in beslag neemt.

Netwerk/Radioprestatie

Xiaomi Mi 9t Pro
3G frequentiesB1, B2, B4, B5, B8B1,B2,B4,B5,B6
4G frequentiesB1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B28, B38, B40B1,B2,B3,B4,B5,B7,B8,B20,B38,B40
5G frequenties//
//
GPSA-GPS, Beidou, BeiDou (B1), Galileo, Galileo (E1+E5a), GLONASS, GLONASS (L1), GPS, GPS (L1+L5)A-GPS, Beidou, Galileo, GLONASS, GPS
Wifi802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11n 5GHz
BluetoothBluetooth 5.0 LEBluetooth 5.0 LE
SAR (hoofd)1.3020.591
SAR (lichaam)1.1801.274
VoLTEyesyes
Wifi gesprekken/yes
NFCyesno


3G/4G ondersteuning


De Xiaomi Mi 9T Pro bestrijkt de overgrote meerderheid van de frequenties in Europa, hij dekt zelfs de B28-band in 700 MHz voor Free klanten in Frankrijk.

3G frequenties:
B1, B2, B4, B5, B8
4G frequenties:
B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B20, B28, B38, B40
Welke frequenties worden in Europa gebruikt?

3G : B1 (2100), B2 (1900), B5 (850), B8 (900)
4G : B1 (2100), B20 (800), B3 (1800), B38 (TDD 2600), B4 (1700/2100 AWS 1), B40 (TDD 2300), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B28 (700)

Het is natuurlijk altijd nodig om de specifieke frequenties van uw provider te controleren, omdat sommige Europese providers verschillende frequenties gebruiken (maar deze gevallen zijn zeldzaam). Hou er rekening mee dat de hieronder aangegeven frequenties geldig waren op het moment van schrijven van dit artikel, ze zullen niet worden bijgewerkt, dus ik kan niet garanderen dat ze correct zijn.

Ik heb nog een paar andere Europese landen toegevoegd, zodat u kunt controleren in welke landen u op vakantie gaat, als de lokale operator niet dezelfde frequenties ondersteunt, hebt u misschien niet langer een netwerk.

BE
4G Proximus: 2100Mhz, 1800Mhz, 2600Mhz, 800Mhz
3G Proximus: 2100Mhz, 900Mhz

4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G Base: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Base: 2100Mhz

FR
4G Orange: 2600Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G Orange: 2100Mhz, 900Mhz

4G SFR: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz
3G SFR: 2100Mhz, 900Mhz

4G Bouygues: 2600Mhz, 2100Mhz, 1800Mhz, 800Mhz, 700Mhz
3G Bouygues: 2100Mhz, 900Mhz

4G Free: 2600Mhz, 1800Mhz, 700Mhz
3G Free: 2100Mhz, 900Mhz

ES
Movistar 4G: 2600, 1800, 800
Movistar 3G: 2100, 900

Orange 4G: 2600, 1800, 800
Orange 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Yoigo
Yoigo 4G: 1800
Yoigo 3G: 2100

DE
E-Plus 4G: 2600, 800
E-Plus 3G: 2100

O2
O2 4G: 2600, 1800, 800
O2 3G: 2100

T-Mobile
T-Mobile 4G: 2600, 1800, 800
T-Mobile 3G: 2100

Vodafone
Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100

IT
Tre 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Tre 3G: 2100, 900

Telecom Italia 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Telecom Italia 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 1500, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Wind 4G: 2600, 800
Wind 3G: 2100, 900

CH
Salt Mobile 4G: 2600, 1800, 800
Salt Mobile 3G: 2100, 900

Sunrise 4G: 2600, 1800, 800
Sunrise 3G: 2100, 900

Swisscom 4G: 2600, 1800, 800
Swisscom 3G: 2100, 900

NL
KPN 4G: 2600, 1800, 800
KPN 3G: 2100

Tele2 4G: 2600, 800

T-Mobile 4G: 2600, 2100, 1800, 900
T-Mobile 3G: 2100, 900

Vodafone 4G: 2600, 1800, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

UK
Three 4G: 1800, 800
Three 3G: 2100

EE 4G: 2600, 1800, 800
EE 3G: 2100

O2 4G: 1800, 800
O2 3G: 2100, 900

Virgin Mobile 4G: 2600, 1800 B9, 800
Virgin Mobile 3G: 2100

Vodafone 4G: 2600, 2100, 1!00, 800
Vodafone 3G: 2100, 900

Signaal 4G
De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.
Om de netwerkprestaties te meten, verzamel ik de signaalsterkte in dBm van elke cel tijdens mijn reizen. Alle metingen worden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd om de resultaten over meerdere telefoons te kunnen vergelijken. De sterkte van het signaal dat door een telefoon wordt verkregen geeft een indicatie van zijn vermogen om het netwerk goed te ontvangen. Het eindresultaat geef je een onwetenschappelijke indicatie van de ontvangstkwaliteit van elke telefoon. Deze resultaten kunnen verschillend zijn op een ander netwerk of onder andere omstandigheden. Om de signaalwaarde volledig te begrijpen, geeft een signaal van -95 dBm een gemiddelde ontvangst aan, terwijl een signaal van -60 dBm een zeer goed signaal aangeeft.

Umidigi F1
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.79 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 298

Xiaomi Mi 8 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.89 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 403

Xiaomi Redmi Note 5
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -91.45 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 528

Umidigi S3 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.13 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1200

Samsung Galaxy S10+
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.96 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1445

Redmi Note 7
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.01 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1430

Redmi Note 8
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -97.06 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 879

Xiaomi Mi A3
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.95 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1199

Huawei Y6 2019
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.60 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1586

Redmi Note 8 Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -95.92 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1599

Xiaomi Mi 9 Lite
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -93.61 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1900

Xiaomi Mi 9T Pro
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -88.84 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1600

Meizu Note 9
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -96.68 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 937

Samsung Galaxy A70
Gemiddelde signaalsterkte (over alle metingen) : -94.511 dBm
Aantal uitgevoerde metingen : 1975

Vergelijking Xiaomi Mi 9T Pro met een ander toestel

Onderstaande grafiek toont de vergelijking tussen de twee toestellen. Het beste toestel zou het grootste aantal metingen dicht bij het centrum moeten hebben. De vergelijking wordt alleen gemaakt op de cellen die beide apparaten gemeen hebben. De metingen werden onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd.

Telefoon 1:
Redmi Note 8
Telefoon 2:
Xiaomi Mi 9 Lite
Evaluatie van de prestaties:



Ik test al een jaar lang de netwerkprestaties met hetzelfde protocol en met meer dan 15.000 metingen heb ik nu genoeg gegevens om de signaalkwaliteit te vergelijken tussen alle telefoons die ik heb getest. Het was de eerste telefoon die ik testte die de hoogste score kreeg (Redmi Note 5) met -91dBm. Deze telefoon overtrof de emissienormen en Xiaomi maakte een fix die de telefoon in de rangschikking verlaagde. Sindsdien had ik nog geen telefoon met zo'n score gevonden totdat ik de Xiaomi Mi 9T Pro had getest.

Van alle telefoons die ik heb getest, is het de Mi 9T Pro die het beste resultaat krijgt met een zeer comfortabele voorsprong omdat ik een gemiddeld signaal van -88 dBm heb gekregen. Dus is deze telefoon de beste telefoon om het netwerk op te pikken? Misschien, maar ik moet meer informatie geven. Voor mijn andere tests had ik een Proximus-abonnement gebruikt om mijn metingen uit te voeren, maar nu gebruik ik een Proximus prepaidkaart. Ik denk dat de netwerktoegang in prepaid anders is omdat ik veel meer metingen in 3G heb gekregen dan met andere telefoons.
De vergelijking met een ander toestel gebeurt op gewone cellen en ik stel toch vast dat de Mi 9T Pro de beste score haalt. Dus ik denk dat de grote score komt van twee dingen, de telefoon is eigenlijk goed, maar het netwerk heeft me naar 3G geduwd waar de dekking beter is.
Download / mobiel
Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.
Upload max snelheid:
60
Download max snelheid:
110
Evaluatie van de prestaties:
De netwerktest van de Xiami Mi 9T Pro toont aan dat de Xiami Mi 9T Pro goed werk levert en dit komt ook tot uiting in de downloadsnelheid waar ik meer dan 110 Mbps heb gedownload, het is maanden geleden dat ik een telefoon had die meer dan 100 Mbps. Bij het uploaden krijg ik meestal een resultaat tussen de 40 en 60Mbps.



Wifi-signaal
Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.

Signaalsterkte bij router:
-25 dBm
Signaalsterkte op afstand van router:
-72 dBm

Evaluatie van de prestaties:

De Xiaomi Mi 9T Pro biedt een gemiddelde prestatie in termen van wifi signaal. Het krijgt een goede score maar andere telefoons kunnen het beter doen.
Download / Wifi
Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.
Xiaomi Mi 9t Pro
Radio capaciteit-88-97.01
191250
6040
-72-70


Max upload snelheid:
20
Max download snelheid:
191

Evaluatie van de prestaties:

De Xiaomi Mi 9T Pro is compatibel met de 5Ghz-frequentie, zodat hij een hogere downloadsnelheid kan bieden. Ik heb bijna 200 Mbps aan download, het is niet de snelste telefoon die ik heb getest, maar met dit snelheidsniveau moet je kunnen doen wat je wilt (streamen, spelen, downloaden,...).

GPS-signaal
Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien.
De Xiaomi Mi 9T Pro pikt het GPS-signaal zeer snel op, het duurde slechts 2 seconden om satellieten te vinden en de nauwkeurigheid is snel gestabiliseerd op 2 meter waar andere telefoons blijven schommelen.



Op het treintraject lijkt de nauwkeurigheid zelfs beter dan 2 meter omdat het signaal niet lijkt af te wijken van het spoor, ik zie geen degradatie van het signaal onderweg.



Batterijduur

Xiaomi Mi 9t Pro
Capaciteit40004000
Snel ladenyesyes
Max laden W2718


De Xiaomi Mi 9T Pro is uitgerust met een 4000 mAh batterij, het is waarschijnlijk dezelfde batterij als andere Xiaomis. Ook al is de telefoon een van de krachtigste bij Xiaomi, ik houd twee volle dagen met een batterij, soms met een vrij intensief gebruik bij het aanbinden (min. 2 uur per dag).


Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
In eerste instantie maakte de Mi 9T Pro een goede indruk, het volume is vrij krachtig en ik merkte geen significante vervorming op. Als ik het geluid van een telefoon test, vind ik mezelf vaak met een zeer krachtig geluid maar een sterke vervorming (bijv.: Redmi Note 8 Pro) of een minder krachtig geluid maar van betere kwaliteit. De Mi 9T Pro combineert kracht en kwaliteit tegelijk, zo'n goede combinatie had ik sinds de Samsung Galaxy S10+ test niet meer gehad. Ik zou niet zeggen dat het de Samsung overstijgt die een scherper geluid heeft dan de Mi 9T Pro, maar het komt er wel heel dicht bij.

Frequency Response
Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen


Frequentieweergave is goed over het grootste deel van het frequentiebereik. Het wijkt een beetje af van de referentie in lage en zeer hoge tonen, maar de lijn van de Mi 9T Pro ligt heel dicht bij die van de Samsung Galaxy S10+.
Dynamisch bereik
Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.


Ook hier zien we weer dat de Mi 9T Pro de Samsung Galaxy S10+ lijn goed volgt, hij slaagt erin om de frequenties correct weer te geven bij laag en hoog volume. De vervorming is ook zeer laag, zelfs met een maximaal volume.

Geluidsniveau
Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten


Net als bij de andere twee tests volgt de Mi 9T Pro de prestaties van de Galaxy S10+, maar is zwakker in lage tonen en voegt zich dan uiteindelijk bij de Samsung curve voor hoge tonen. Wat ook de luisterkwaliteit kan onderscheiden is de kwaliteit van de externe luidspreker, de Samsung uitgang stereo geluid met Dolby, dit is niet het geval met de Xiaomi.

CPU / GPU Prestatie

Xiaomi Mi 9t Pro
CPUQualcomm Snapdragon 855Qualcomm Snapdragon 660
GPUQualcomm Adreno 640Adreno 512
RAM geheugen6 - 8Gb3 - 6 Gb
Opslagcapaciteit64 - 256 Gb32 - 128 Gb
Max memory card/Max 256 Gb


CPU/GPU type
De Xiaomi Mi 9T Pro is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 855 processor, deze processor is een van de krachtigste op de markt aan het einde van 2019. Qua grafische processor is hij uitgerust met een Adreno 640, wat ook een van de krachtigste GPU's op de markt is. Tot nu toe was de Samsung Galaxy S10+ de krachtigste telefoon die ik ooit heb getest, maar nu heeft hij een nieuwe master gevonden omdat de Mi 9T Pro nog meer prestaties biedt tegen een veel lagere prijs.

Benchmark 3DMark
Met 3DMark krijg ik ook een ongelooflijke score met 5113 punten voor OpenGL en 4244 voor Vulkan. Ook hier doet de Xiaomi Mi 9T Pro het beter dan de Samsung.

Benchmark Antutu
Xiaomi Mi 9t Pro
Antutu - globaal430403143242
Antutu - CPU14419766553
Antutu - GPU17132130755
Antutu - UX5609938930
Antutu - MEM587867004
3DMark - OpenGL51131354
3DMark - Vulkan42441299


Ik krijg een score van 430.000 punten met Antutu, het is gewoon de beste score van alle telefoons die ik tot nu toe getest heb. Ik scoorde 335.000 punten met de Samsung Galaxy S10+, de Mi 9T Pro is 28% hoger. Zelfs in de dagen van Samsung vroeg ik me af wat deze telefoon zo krachtig kon maken. Zes maanden later legt Xiaomi de lat nog hoger en ik vraag me af waarom fabrikanten nog steeds proberen het beter te doen omdat geen enkel spel zo gulzig genoeg lijkt om ten volle te profiteren van deze kracht. Het is waarschijnlijk een marketingargument waarmee gebruikers kunnen zeggen dat ze een van de krachtigste telefoons beschikbaar hebben.

Door de telefoon helemaal in te drukken met Antutu en 3DMark wordt de achterkant van de telefoon merkbaar heet, maar nooit tot het punt dat je de telefoon niet meer in je hand kunt houden. Koeling is daarom bijzonder effectief.


Gaming
Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.

Met een score van meer dan 400.000 punten kun je met de Xiaomi Mi 9T Pro elk spel met het hoogste grafische niveau spelen. De Mi 9T Pro is een van de krachtigste telefoons aan het einde van 2019 en het zal nog lang duren voordat we spellen en toepassingen vinden die een uitdaging zullen vormen.


Foto camera test

Xiaomi Mi 9t Pro
Resolutie - vooraan2012
Sensor - voorzijde/Omnivision OV13855
Resolutie - achterkant4848
Sensor - achterkantSony IMX586 Exmor RSSamsung S5KGM1
Video resolutie2160p4k
4.77mm/
2.04mm/
5.54mm/


Hardware
De Xiaomi Mi 9T Pro is uitgerust met een Sony IMX 586 sensor aan de achterzijde, deze sensor wordt ook gebruikt door een groot aantal andere telefoons op de markt (bij Xiaomi en andere fabrikanten). Wat deze telefoons onderscheidt is de beeldverwerking die elke fabrikant gebruikt en bij dezelfde fabrikant kan de beeldverwerking verschillen tussen twee modellen die dezelfde sensor gebruiken. Ik heb de Xiaomi Mi 9 Lite getest, die is uitgerust met dezelfde sensor en ik heb niet altijd dezelfde resultaten verkregen door foto's te nemen op dezelfde plaats.

Het bijzondere aan de Mi 9T Pro is de pop-up camera die uit de top van de telefoon komt als je een selfie wilt oppakken. Druk gewoon op de selfie-functie van de fototoepassing om de camera vrij te geven. De uitgang is vrij snel en je kunt de camera niet met je vingers uitnemen, dit zal waarschijnlijk het risico van beschadiging van het mechanisme voorkomen.



Foto kwaliteit


Standaard app
De applicatie die standaard door Xiaomi is geïnstalleerd is vrij compleet, de volgende modi zijn beschikbaar:
- Foto (met 3 zoomniveaus)
- Video (met 3 zoomniveaus)
- Korte video (met 3 zoomniveaus)
- Slow motion (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- Portret (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- 48 miljoen pixels (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- Nacht (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- Panorama (alleen beschikbaar op de hoofdsensor)
- Pro (beschikbaar op alle sensoren)

In elke modus kan je de instellingen openen om bijvoorbeeld de HDR in te schakelen, kunstmatige intelligentie in te schakelen, de beeldverhouding te wijzigen en enkele andere opties.